Άρης: Ο Μπούργος δεν αλλάζει σχήμα και θα επενδύσει στην ταχύτητα

Άρης: Ο Μπούργος δεν αλλάζει σχήμα και θα επενδύσει στην ταχύτητα

Άρης: Ο Μπούργος δεν αλλάζει σχήμα και θα επενδύσει στην ταχύτητα

bet365

Η απουσία του Αμπουμπακάρ Καμαρά από την κορυφή της επίθεσης δεν αλλάζει την αγωνιστική λογική του Χερμάν Μπούργος καθώς σκοπεύει να διατηρήσει το 4-4-2 στον αγώνα (8/5, 21:00) με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Αργεντίνος τεχνικός υποχρεώθηκε να πειραματιστεί στη διάρκεια της προετοιμασίας ενόψει της αναμέτρησης με τους Πειραιώτες καθότι είναι αναγκαίο να βρει τρόπο κάλυψης του κενού του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Και δεν είναι τόσο η παραγωγικότητα του Μαυριτανού καθώς παρόντος του 26χρονου επιθετικού ο Άρης ούτως ή άλλως ήταν δυσκοίλιος στο γκολ, όσο οι όλες δουλειές που κάνει στο γήπεδο είτε στον τομέα της επιθετικής λειτουργίας είτε δημιουργίας χώρων για τους συμπαίκτες του. Μια από τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του Χερμάν Μπούργος ήταν η αλλαγή διάταξης, βάσει όμως των όσων δοκίμασε στο προηγούμενο διάστημα δείχνει αποφασισμένος να διατηρήσει το 4-4-2, τη διάταξη δηλαδή που έχει επιλέξει στα τελευταία παιχνίδια.

Το βασικό ερωτηματικό αφορά την κορυφή της επίθεσης καθώς οι εκεί επιλογές προφανέστατα θα επηρεάσουν τα πρόσωπα που θα αγωνιστούν στα άκρα. Επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό της χρησιμοποίησης των Ντάνιελ Μαντσίνι-Λούις Πάλμα καθώς αμφότεροι έχουν αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση. Η αρχή για τον Αργεντίνο έγινε στα Playoffs της σεζόν 2019-20 όπου ως επί των πλείστων ήταν στην κορυφή της επίθεσης για να ακολουθήσει η χρησιμοποίησή του στη συγκεκριμένη θέση και σε εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Πάλμα έχει καταγράψει δύο συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, στο πλευρό του Καμαρά.

Ο Πάλμα

Η ευκαιρία του Ματέο Γκαρσία

Εφόσον επιλεγούν οι Μαντσίνι-Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης, τότε ο Ματέο Γκαρσία θα έχει θέση βασικού, για πρώτη φορά επί ημερών Χερμάν Μπούργος. Μέχρι στιγμής ο Αργεντίνος επιθετικός πήρε λίγα λεπτά συμμετοχής και για την ακρίβεια ο περισσότερος χρόνος του σε παιχνίδι ήταν τα 45 λεπτά που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο του ισόπαλου αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 3η αγωνιστική των Playoffs. Εκ τότε παίζει ελάχιστα. Αν ο Μαντσίνι «μεταφερθεί» στην κορυφή της επίθεσης, ο Ματέο θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας καθώς στο αντίστοιχο αριστερό θα ξεκινήσει ο Χουάν Ιτούρμπε. Αυτή η επιθετική τετράδα έχει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως για παράδειγμα είναι η ταχύτητα και η έκρηξη, μπορεί επίσης να αποδώσει συνδυαστικό ποδόσφαιρο με μειονέκτημα βέβαια ότι δεν είναι αποτελεσματική στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Σούντγκρεν

Βασικός και ο Σούντγκρεν

Τα κουκιά είναι μετρημένα σε ότι αφορά τη μεσοαμυντική αλλά και την αμυντική γραμμή. Ο Λούκας Σάσα προσπαθεί να είναι έτοιμος στο ντέρμπι της Τετάρτης (11/5) με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Χαβιέρ Ματίγια και Σέικ Ντουκουρέ θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Στην τετράδα της άμυνας, η απουσία του Κριστιάν Γκάνεα δεν οδηγεί σε ενεργοποίηση παίκτη, τουλάχιστον, στο αρχικό σχήμα. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα έχει θέση βασικού και μένει να φανεί αν θα καλύψει το αριστερό άκρο ή αν θα επιστρέψει στη φυσική θέση του στο αντίστοιχο δεξιά. Πάντως, ο Σαλέμ Εμπακατά επίσης θα είναι στο αρχικό σχήμα, όπως και οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας αλλά και ο Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα