Αυτή τη φορά τα πειράματα μοιάζουν αναγκαστικά

Αυτή τη φορά τα πειράματα μοιάζουν αναγκαστικά

Αυτή τη φορά τα πειράματα μοιάζουν αναγκαστικά

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος προσπαθεί να φανταστεί το αγωνιστικό πλάνο του Χερμάν Μπούργος ενόψει Ολυμπιακού το οποίο θα περιλαμβάνει ενεργοποιήσεις ή ειδικές αποστολές…

Οι «ειδικές αποστολές» συνθέτουν το επικρατέστερο σενάριο καθώς τις συνηθίζει ο Χερμάν Μπούργος. Είναι το συμπέρασμα που αναδύεται μέσα από τις πράξεις και τις αποφάσεις του, το απρόβλεπτο του πράγματος αν προτιμάτε. Αυτό το… «ένα κι ένα κάνουν δύο» που συνήθως πρυτανεύει σαν τη λογική, δεν χαρακτηρίζει τη διαχείριση υλικού στην οποία έχει προχωρήσει ο Αργεντίνος. Πιο πιθανή είναι η «μετάλλαξη» του Μπαντού Ντιαγέ ή του Λούκας Σάσα σε ρόλο δεξιού χαφ, παρά η χρησιμοποίηση ενός παίκτη ο οποίος (προφανώς) δεν τον έχει πείσει. Αυτές οι αποφάσεις εμπεριέχουν ρίσκο, σαν αυτό που δεν βγήκε στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ή τον αντίστοιχο στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Από το μέγιστο των έξι βαθμών, ο Άρης πήρε μόλις έναν γι’ αυτό και δεν έχει αποσπαστεί.

Κατά συνέπεια, αρκετές εκ των εκτιμήσεων που κατατέθηκαν τις παραμονές των αγώνων διαλύθηκαν στα βράχια της θάλασσας των αγωνιστικών σεναρίων. Ενόψει μάλιστα του αγώνα με τον Ολυμπιακό αυτά αυγατίζουν καθώς είναι πιθανό να χρειαστεί να διαχειριστεί περισσότερες από μία απουσίες. Αυτή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης είναι δεδομένη, ενδεχομένως να προκύψει και η αντίστοιχη του Κριστιάν Γκάνεα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Βέβαια, ακόμη κι αν αποφευχθεί για τον αγώνα της Κυριακής, αυτή του Ρουμάνου, σίγουρα θα προκύψει σ’ έναν εξ’ αυτών που ακολουθούν γιατί το γόνατό του είναι επιβαρυμένο και το πρόγραμμα των παιχνιδιών είναι τουλάχιστον βαρύ. Δηλαδή, το σενάριο να «βγάλει» τέσσερα παιχνίδια υψηλής απαίτησης εντός δέκα ημερών μάλλον είναι απίθανο.

Τι μπορεί να γίνει στην κορυφή;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Χωρίς να σημαίνει ότι έπεισε κάποιος από τους δύο, αλλά τόσο ο Κριστιάν Λόπεθ όσο και ο Δημήτρης Μάνος είναι απενεργοποιημένοι εδώ και καιρό. Ειδικά ο πρώτος καθότι δεν βλέπει ούτε αποστολή στα Playoffs. Ο δεύτερος δεν έχει παίξει δευτερόλεπτο στην ίδια σειρά αγώνων. Απόντος του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο Άρης δεν έχει βρει γκολ στην επίθεση. Όχι βέβαια ότι το είχε στο… τσεπάκι του παρόντος του Μαυριτανού. Ο Μπούργος, είτε θα πρέπει να ενεργοποιήσει παίκτες είτε να αλλάξει ρόλους. Η λογική λέει ότι ο Ντάνιελ Μαντσίνι θα υπηρετήσει μια θέση στην οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2020 όταν χρειάστηκε να καλύψει το κενό του Ιντέγε. Μόνο που ο Αργεντίνος είναι πιο χρήσιμος όταν αγωνίζεται στα άκρα γιατί εκτός της λειτουργίας του στο σετ παιχνίδι ή στο transition, είναι (μακράν του δεύτερου) ο πιο συνεπής στην παροχή βοήθειας στο μπακ της πλευράς.

Ο Ντιαγέ

Είναι και η διάταξη που προτίθεται να χρησιμοποιήσει ο Μπούργος. Αν δηλαδή θα επιμείνει στο 4-4-2 το οποίο σαφέστατα προτιμά από το 4-2-3-1 που έπαιζε ο Άρης. Εν τέλει, μην σας προκαλέσει εντύπωση αν δείτε ένα δίδυμο Ντιαγέ-Πάλμα, εάν κι εφόσον δεν ενεργοποιηθεί ο Δημήτρης Μάνος. Πλην του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όσες φορές χρησιμοποιήθηκε ο Ντιαγέ ήταν παρτενέρ του Καμαρά στην επίθεση κι επειδή ο τελευταίος λατρεύει τον… περιφερειακό και όχι το κέντρο, πολλές φορές ήταν «ψευτοεννιάρι».

Κι αν δεν παίξει ο Γκάνεα;

Αν η (μέχρι στιγμής) διαχείριση είναι ο οδηγός, πιθανότατα δρομολογείται η επιστροφή του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο αρχικό σχήμα. Ο Σουηδός έχασε τη θέση του από τον Εμπακατά, μια απόφαση η οποία δεν έχει δικαιολογηθεί με αγωνιστικά πειστήρια. Αν δηλαδή ο τελευταίος μπήκε στο πλάνο για να διευκολύνει την επιθετική δημιουργία από τα άκρα, δεν έκανε δα και τη διαφορά με εξαίρεση ένα ημίχρονο με τον ΠΑΣ. Στο ενδεχόμενο απουσίας του Γκάνεα, ο Σούντγκρεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να (ξανά) βαφτιστεί αριστερός μπακ, θέση στην οποία χρησιμοποιήθηκε υποστηρικτικά στις δύο τελευταίες συμμετοχές του. Συνήθιζε να το κάνει και ο Άκης Μάντζιος στους αγώνες που χρειαζόταν μπακ με ανάποδο πόδι. Και η αλήθεια είναι ότι μοιάζει αδύνατο να συμβεί κάτι διαφορετικό. Σάκιτς και Λούμορ επίσης είναι απενεργοποιημένοι, δεν έχουν πάρει δευτερόλεπτο συμμετοχής στα έξι παιχνίδια των Playoffs πλην των 14 λεπτών που πήρε ο δεύτερος στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό. Αν δηλαδή χρησιμοποιηθούν, ο αγωνιστικός ρυθμός δύο παικτών οι οποίοι ήταν κι εκτός αποστολής, αν μη τι άλλο είναι ένα ζητούμενο.

Ο Σούντγκρεν

Ο Άρης θα βρει τον Ολυμπιακό όπως θα τον… βρουν και οι άλλοι

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 47ο Πρωτάθλημά του μέσα στην Τούμπα και η αλήθεια είναι ότι η αντίδρασή του στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί και… μνημειώδης, βάσει αυτών που προηγήθηκαν στους τελευταίους μήνες. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που είχε αντίδραση ομάδας που κατακτά τον τίτλο. Αν κατέβει η ένταση στα παιχνίδια που ακολουθούν και αποφασιστεί η παροχή ευκαιριών σε παίκτες που δεν τις είχαν στο προηγούμενο διάστημα, αυτό δεν θα αφορά μόνο τον αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά κι αυτούς που ακολουθούν. Οπότε, ό,τι Ολυμπιακό θα βρει μπροστά του ο Άρης, θα τον συναντήσουν και οι άμεσοι αντίπαλοί του. Η παροχή ευκαιριών σε νέους είναι πράγμα επικίνδυνο για τον αντίπαλο. Ο χορτάτος συνήθως λειτουργεί με γεμάτο στομάχι. Ο πεινασμένος ψάχνει το φαί του. Οπότε, η συνάντηση μ’ ένα μάτσο πεινασμένους παίκτες μπορεί να λειτουργήσει μπούμερανγκ αν ο Άρης δεν παρουσιαστεί αυτός που πρέπει. Ειδικά όταν έχει να διαχειριστεί αυτό το «πρέπει» καθώς γι’ αυτόν είναι αναγκαίο να μην χάσει ούτε έναν από τους τρεις βαθμούς που θα πέσουν στο χορτάρι το βραδάκι της Κυριακής…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.