Έξι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ, οκτώ τραυματίες και μεταγραφές Απριλίου

Έξι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ, οκτώ τραυματίες και μεταγραφές Απριλίου

Έξι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ, οκτώ τραυματίες και μεταγραφές Απριλίου

bet365

Με τρία σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ, ασχολείται στο σημερινό του blog στο gazzetta.gr ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου. Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τα τεράστια προβλήματα με τραυματισμούς και τα πρώτα μεταγραφικά ζητήματα.

Τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπει πιο πάνω για τον ΠΑΟΚ από τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ. Και τι αγώνας. Ο Δικέφαλος του Βορρά έρχεται από μία μεγάλη μάχη 120 λεπτών και αύριο το βράδυ πάει να δώσει το 54ο παιχνίδι του! Έχετε αντιληφθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει 16 περισσότερα ματς από την ΑΕΚ; Έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος και… κάτι παραπάνω! Και να ήταν μόνο αυτά. Για πάμε να μετρήσουμε:

  • Ο Μιχαηλίδης (δυστυχώς) έχει χαιρετήσει για φέτος!
  • Ο Ελ Καντουρί το ίδιο
  • Ο Τσιγγάρας έχει θλάση αν και –το θηρίο- δεν πονάει καθόλου!
  • Ο Βιεϊρίνια δεν έχει (ευτυχώς) πάθει ζημιά στο γόνατο, αλλά πονάει.
  • Ο Ντόουγκλας είναι τιμωρημένος
  • Ο Μπίσεσβαρ έχει κάκωση έχω πλαγίου συνδέσμου και μακάρι να μπορεί να παίξει σε 10 ημέρες
  • Ο Μιτρίτσα χτύπησε από κλωτσιά στο Καραϊσκάκη
  • Έξω και ο Ζαμπά με το πρόβλημα στον ώμο.

Οκ! Τι άλλο να γίνει για να αντιληφθούμε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λίγες ώρες πριν παίξει με την ΑΕΚ σε ένα ακόμη ντέρμπι; Τα στόπερ θα παίξουν… στα μπακ, τα πλάγια μπακ θα γίνουν εξτρέμ, οι φορ θα αγωνιστούν και ως δεκάρια, αλλά και πάλι ο Λουτσέσκου θα πρέπει να κάνει τα μαγικά του (μαζί και πολλές προσευχές) έτσι ώστε όλοι αυτοί να… βγάλουν το ματς με την ΑΕΚ και να μείνουν όρθιοι για να παίξουν την προσεχή Τετάρτη και με τον Ολυμπιακό.

Την μεγάλη πλάκα την έχουν μερικοί Ολυμπιακοί που λένε και προσπαθούν να πείσουν ότι μπορεί να χάσουν το πρωτάθλημα από το +11 κι’ από αυτόν τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο τις επόμενες αγωνιστικές ίσως χρειαστεί να παίξουν ο… Γιώργος Κωστίκος και ο Κώστας Ιωσηφίδης!

Οι βαθμοί

Με αυτά και με αυτά η κατάσταση στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ είναι οριακή! Η ομάδα έχει να κερδίσει έξι(!) ματς, στον γιατρό δεν φθάνουν ούτε οι υπερωρίες, αλλά το πρόγραμμα φέρνει αλλεπάλληλα ντέρμπι κάθε τρεις ημέρες και αφού η ομάδα έχει ήδη βγάλει τέτοιο βουνό αγώνων. Προφανώς και ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει πάρα πολύ για το πώς θα διαχειριστεί τις προσεχείς ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες.

Προσωπικά… δεν θυμάμαι τι έγινε στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το κύπελλο και αν δεν βγει δεύτερος στο πρωτάθλημα, η χρονιά ΔΕΝ τελειώνει καλά. Αυτό που τώρα γράφω δεν πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι μετά από ένα μήνα! Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Μέσα στα αποδυτήρια είμαι σίγουρος ότι… νιώθουν.Το πρωτάθλημα προηγείται και για να εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση, πρέπει οπωσδήποτε να πάρει από έξι βαθμούς και επάνω στα ματς που απομένουν. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Αγώνας χρειάζεται και τεράστια προσπάθεια. Καλό θα είναι να το εμπεδώσουν όλοι, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί. Απλά θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ τελευταία φορά κέρδισε όταν… ξεκινούσε η νηστεία της σαρακοστής! Έτυχε να έπαιζε και πάλι με την ΑΕΚ τότε…

Οι μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ προχωράει νωρίς μερικά μεταγραφικά ζητήματα και συνεχίζει να δουλεύει επάνω στη φιλοσοφία που ανέπτυξε ο Μπότο κατά την παρουσίασή του. Η ομάδα αποκτά παίκτες ηλικίας 22-26 ετών, οι οποίοι όμως έχουν ήδη διανύσει μία πορεία στο υψηλό επίπεδο πρωταθλημάτων της χώρας τους, νεαρούς ως επί το πλείστον που θεωρεί ο ΠΑΟΚ ότι μπορεί να αξιοποιήσει αγωνιστικά, να εξελίξει και να πουλήσει στην πορεία με ένα πολύ καλύτερο τίμημα σε σχέση με αυτό που τώρα δαπανά για να τους αποκτήσει.

Θετικό το ότι υπάρχει ένα πλάνο το οποίο υπηρετείται από όλους, σημαντικό το ότι κάποιες κινήσει γίνονται νωρίς, από εκεί και πέρα όμως… το αποτέλεσμα μετράει. Και αποτέλεσμα σε μεταγραφική περίοδο ΔΕΝ κρίνεται τον Απρίλιο και τον Μάιο. Το εύκολο είναι να υπογράψεις με έναν παίκτη. Το δύσκολο είναι να πιάσει η μεταγραφή. Απορούσα και απορώ με αυτή την πρεμούρα του κόσμου για να γίνουν γρήγορες μεταγραφές. Απορώ και με τις κάθε είδους αντιδράσεις (θετικές ή αρνητικές) στο άκουσμα μεταγραφών κάποιων νέων παικτών που ο Δικέφαλος ρισκάρει-βιάζεται να πάρει για να προλάβει κάποια άλλα club.

Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν πετυχημένες μεταγραφές που θα αυξήσουν τις πιθανότητες της ομάδας να επιτύχει τους στόχους της. Αν δεν κάνω λάθος και του χρόνου για τον ΠΑΟΚ ο αγωνιστικός στόχος θα είναι ο πρωταθλητισμός σε συνδυασμό (επιτέλους) με μία καλή ή μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, κάτι που ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει πετύχει ποτέ. Μόνο με 22χρονους, τέτοιος στόχος (νομίζω ότι) δεν επιτυγχάνεται και αυτό φυσικά το γνωρίζουν εντός ομάδας. Άρα…Θα περιμένουμε το καλοκαίρι να σχηματίσουμε συνολική άποψη για το ρόστερ (εγώ δεν βιάζομαι και αναμένω μέχρι τον Αύγουστο) τότε που το ρόστερ πρέπει να έχει και άλλους… Κούρτιτς και άλλους Ολιβέιρα (πέρα από τους… Βιεϊρίνια) οι οποίοι με την ποιότητα και την προσωπικότητά τους θα δίνουν μεγαλύτερες εγγυήσεις για μια επιτυχημένη πορεία. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την παρουσία τους θα αποτελούν το καλύτερο στήριγμα για κάθε 23χρονο Κουαλιάτα και Σοάρες, (ακόμη και τον 26χρονο Νορβηγό) που θα έρχονται και θα χρειάζονται πολύ χρόνο προσαρμογής για να φανεί αν μπορούν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα «κάνει» τους παίκτες και επειδή ο ΠΑΟΚ έχει τον Λουτσέσκου, οι πιθανότητες να οδηγήσει και τους νεοαποκτηθέντες… πάνω από το ταβάνι τους, είναι πολύ καλές. Οι πιθανότητες να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε πρωταθλητισμό , ταυτόχρονα και με πορεία στην Ευρώπη, αφού δώσει και υπεραξία στους νέους που έρχονται έτσι ώστε να ικανοποιηθεί και η αυτάρκεια του ταμείου, θα γίνουν μεγαλύτερες όταν θα έρθουν και 1-2 νέες προσωπικότητες από αυτούς που ίσως και να… περπατάνε, αλλά βάζουν 18 γκολ και σώζουν όλη τη χρονιά. (Προφανώς η αρχή γίνεται με παίκτες που... τρέχεις να προλάβεις να μην πάρουν οι άλλοι -με μεγαλύτερο ρίσκο αν σου βγουν- και στο τέλος παίρνεις εκείνους τους πιο μεγάλους-ποιοτικούς οι οποίοι έρχονται Ελλάδα αφού δεν βρίσκουν κάτι καλύτερο στις πιο προηγμένες χώρες Έτσι θέλω να πιστεύω...).

Έχουμε υπομονή όμως και είμαστε σίγουροι ότι στον ΠΑΟΚ εν έτη 2022 και μετά από όσα έχουν γίνει, η ιδιοκτησία μαζί με τον Λουτσέσκου και τον Μπότο, ξέρουν πολύ καλά πώς θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο αυτή την ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.