Ο Ολυμπιακός γράφει απόψε ιστορία

Ο Ολυμπιακός γράφει απόψε ιστορία

Ο Ολυμπιακός γράφει απόψε ιστορία

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναφέρεται μέσα από το blog του στο Gazzetta στη διπλή σημασία που έχει το αποψινό παιχνίδι για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού.

Ο πολύς κόσμος του Ολυμπιακού ίσως δεν έχει κατανοήσει πλήρως τη (διπλή) σημασία του αποψινού φιλικού με τη Σαχτάρ του Ντόνετσκ στο Καραϊσκάκη.

Ξέρετε, συνήθως στη ζωή μας κάποια πράγματα τα αντιλαμβανόμαστε πιο καλά μετά από καιρό.

Ο Ολυμπιακός πρωτίστως δίνει σήμερα, ως ένας μεγάλος αθλητικός οργανισμός χείρα βοηθείας προς ένα αφάνταστα δοκιμαζόμενο λαό, σε χιλιάδες πρόσφυγες. Ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη σε όλη αυτή την τραγωδία που ζουν. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πολιτικές και με κυβερνήσεις. Έχουμε να κάνουμε με τους απλούς ανθρώπους.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία σήμερα! Για άλλη μία φορά. Στο μέλλον θα έχει να λέει το κλαμπ, αλλά και ο κόσμος του, ότι ήταν η πρώτη ομάδα που έδωσε φιλικό με την Σαχτάρ στην περιοδεία της για την ειρήνη. Σκεφθείτε το λίγο και θα κατανοήσετε ότι δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα.

Τώρα, νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνουμε επαρκώς, μετά από κάποια χρόνια θα το μνημονεύουμε ως ιστορικό γεγονός.

10 Ευρώ είναι το εισιτήριο (εξυπακούεται ότι δεν χρειάζεται να έχεις κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού για να πας απόψε στο γήπεδο).

Παρεμπιπτόντως, είναι η τρίτη φορά στην ιστορία των δύο συλλόγων που θα βρεθούν αντίπαλοι. Η πρώτη, όπως ίσως θυμάστε, ήταν στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, το φθινόπωρο του 2006, όταν είχαν φέρει ισοπαλία τόσο στο Ντόνετσκ με 2-2, όσο και στο Καραϊσκάκη με 1-1 (από εκείνο το ματς κι η βασική φωτογραφία μας, με τον Ριβάλντο και τον Καστίγιο).

Και υπάρχει κι άλλο ένα γεγονός που συνδέει τους δύο δημοφιλείς συλλόγους: η μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο από τον Ολυμπιακό στη Σαχτάρ το καλοκαίρι του 2007, με τα 15 εκ. Ευρώ να αποτελούν για εκείνη την εποχή ποσό ρεκόρ για πώληση ποδοσφαιριστή από το ελληνικό πρωτάθλημα. Για εκείνη τη μεταγραφή είχε γίνει και φιλικό τον Οκτώβριο του 2007 στο Καραϊσκάκη, σε νεροποντή (!): Ολυμπιακός-Σαχτάρ 3-2!

Rivaldo

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός σήμερα γράφει ιστορία. Κι έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτή την ωραία ιστορία κι ο κάθε φίλος του Ολυμπιακού. ιστορική αξία θα έχει ακόμη και το απόκομμα του εισιτηρίου!

Άσχετο: Τελικά είχε για τον Ολυμπιακό κι ένα καλό το αίτημα του ΠΑΟΚ να αναβληθεί λόγω των αγώνων του με τη Μαρσέιγ, ο προγραμματισμένος για αύριο αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα για τα πλέι οφς. Δόθηκε η δυνατότητα στον Ολυμπιακό να δώσει αυτό το ιστορικό σημερινό παιχνίδι με τη Σαχτάρ. Ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει και τον άλλο μήνα. Ένα τέτοιο παιχνίδι με τη Σαχτάρ γίνεται μια φορά στην ιστορία…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.