Άρης - Γιάννινα: Με ακουστική περιγραφή το ματς για άτομα με προβλήματα στην όραση

Άρης - Γιάννινα: Με ακουστική περιγραφή το ματς για άτομα με προβλήματα στην όραση

Newsroom
Άρης - Γιάννινα: Με ακουστική περιγραφή το ματς για άτομα με προβλήματα στην όραση

bet365

Η ΠΑΕ Άρης ενημέρωσε ότι θα υπάρξει ακουστική περιγραφή του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης» σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα.

Στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης» θα βρεθεί αύριο (3/4) ο διεθνής αμυντικός της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών, Στρατής Εγγλέζος και θα είναι η πρώτη φορά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όπου θα γίνει ακουστική μετάδοση του αγώνα. «Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα Playoffs της Super League θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχολιασμός ακουστικής περιγραφής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, τυφλούς και μερικώς βλέποντες. Να μπορούν, δηλαδή, να ζήσουν βιωματικά οι άνθρωποι αυτοί κάθε παιχνίδι ποδοσφαίρου, όπως οι υπόλοιποι βλέποντες. Στο αυριανό παιχνίδι θα γίνει ακουστική περιγραφή από τον διεθνή αμυντικό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών, Στρατή Εγγλέζο», ανέφερε η ΠΑΕ Άρης στην ανακοίνωσή της και συμπλήρωσε:

«Η UEFA προωθεί την συγκεκριμένη πρακτική σε σημαντικά παιχνίδια στον ευρωπαϊκό χώρο. Στο τελευταίο Euro 2020 και στις 11 φιλοξενούσες πόλεις παιχνιδιών υπήρξε ανάλογος σχεδιασμός. Παράλληλα, σε κάποιες χώρες δημιουργούνται αντίστοιχες δομές. Στην Πορτογαλία, πρόσφατα, στο match game του ντέρμπι PORTO-SPORTING έγινε ο πρώτος σχολιασμός ακουστικής περιγραφής.

Στην Ελλάδα, μετά από δύο ευρωπαϊκά βραβεία ΕRASMUS, τον -σε εξέλιξη- παγκόσμιας καινοτομίας αντίστοιχο θεσμό VIWAS στην υδατοσφαίριση (μαζί με 4 χώρες με καθοδήγηση από την Ελλάδα) και την διαρκή συνεργασία έρευνας για προσβασιμότητα με το C.A.F.E. (Κέντρο για την προσβασιμότητα φιλάθλων ποδοσφαίρου στην Ευρώπη) έχουμε δημιουργήσει μοναδική τεχνολογία.

Όλα τα παραπάνω σε συνεργασία με τον οργανισμό Noriaki Kano Labs και το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Άθλησης / ΣΕΦΑΑ το Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η δημιουργία μόνιμου θεσμού παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας στα παιχνίδια της Super League, της εθνικής ομάδας και των ομάδων μας σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Μαζί με την δημιουργία του θεσμού Υπεύθυνου ισότιμης αλυσίδας προσβασιμότητας-ACCESo για φιλάθλους με κάθε μορφή αναπηρίας.

Ένα διαρκές, δηλαδή, κοινωνικό αποτύπωμα γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους!

Η δράση αυτή είναι αποτυπωμένη στην agenda 2030 και 17 στόχοι αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, ικανοποιώντας τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα