Ο Λουτσέσκου γιατί άραγε δεν μιλούσε τόσο καιρό για τον Ολυμπιακό;

Ο Λουτσέσκου γιατί άραγε δεν μιλούσε τόσο καιρό για τον Ολυμπιακό;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί να σχολιάσει στο blog του στο gazzetta τις δηλώσεις που έκανε ο Λουτσέσκου για τον Ολυμπιακό.

Συχνά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Χθες έπιασε στο στόμα του και τον Ολυμπιακό, σε δηλώσεις του στη Ρουμανία.

«Ο Ολυμπιακός έχει 20 πρωταθλήματα, ο ΠΑΟΚ 3. Υπάρχει ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, δεν είναι μόνο όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο», είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, συμπληρώνοντας αυτάρεσκα: «Ό,τι και να συμβεί στην Ελλάδα, εγώ θα έχω περάσει στην ποδοσφαιρική ιστορία».

Δεν έχει νόημα να σχολιάσω το…ανιστόρητο της δήλωσης σε σχέση με τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού-μπορεί ο άνθρωπος να μετράει…μόνο τα πρωταθλήματα της τελευταίας 25ετίας! Είναι κι αυτός ένας…τρόπος, ειδικά για κάποιον που έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν, «για εμένα πήραμε δυο πρωταθλήματα», ενώ είχε κατακτήσει ένα…

Για τα περί…συστήματος του Ολυμπιακού, τι να (πρωτο)πεις; Απλά θυμάμαι ότι πριν τις πιο καθοριστικές εκλογές της ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι, «ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι δικός μας»…

Αναρωτιέμαι, πάντως, προς τι η συγκεκριμένη δήλωση του Λουτσέσκου για τον Ολυμπιακό. Η, κακώς αναρωτιέμαι; Γιατί δεν έβγαινε να τα πει τόσο καιρό αυτά ο προπονητής του ΠΑΟΚ; Τα περί συστήματος κλπ, κλπ. Τόσο καιρό που ο ΠΑΟΚ ήταν σταθερά 15 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, χάνοντας από τον Ατρόμητο κι από τον Ιωνικό κι από τον Άρη μέσα σε 15 ημέρες και ασθμαίνοντας στην Ευρώπη έβγαζε νοκ άουτ την Σλόβαν Μπρατισλάβας για να προχωρήσει στο Κόνφερενς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδιζε δύο φορές τη Φενέρμπαχτσε, εκ των οποίων τη μία μέσα στην Πόλη με 3-0. Με τον Ολυμπιακό φυσικά να έχει στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια νίκη (2-1) στο Καραϊσκάκη κι ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα.

O Λουτσέσκου με τον Μαρτίνς

Τώρα, που στο πρωτάθλημα το +15 έχει γίνει +10, κι ο ΠΑΟΚ έχει περάσει δύο γύρους στο Κόνφερενς Λιγκ, έστω με αντιπάλους τη Μίντιλαντ και την Γάνδη, ο Λουτσέσκου επέλεξε να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε για τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να το κάνει στο τέλος της σεζόν. Αλλά, ποιος ξέρει, τότε μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι πρωταθλητής και δη με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, μπορεί να έχει αποκλείσει τον ΠΑΟΚ από το Κύπελλο και μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει αποκλειστεί κι από τη Μαρσέιγ στο Κόνφερενς Λιγκ.

Έτσι δεν είναι; Πιθανά είναι όλα αυτά. Ίσως και πιο πιθανά, αλλά ας το αφήσουμε έτσι, «πιθανά είναι όλα αυτά». Κι ίσως ο Λουτσέσκου να σκέφτηκε, ας μιλήσω τώρα που είμαι από πάνω, γιατί δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει σε ένα-δύο μήνες…

Παρεμπιπτόντως, εγώ θεωρώ καλό προπονητή κι επικίνδυνο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό τον Λουτσέσκου. Από την εποχή που ήταν τεχνικός στην Ξάνθη, είχε δείξει πράγματα ο Ρουμάνος. Αλλά, έτερον εκάτερον. Αν είναι να λέμε ό,τι θέλουμε…

Άσχετο: η τελευταία προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο δεν είναι μία απλή υπόθεση. Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα και στο σύλλογο εκτιμάνε ότι οι δικαστές θα αντιληφθούν τι παίζεται και τι διακυβεύεται. Η απόφαση, πάντως, όπως λέγεται, δεν θα βγει σύντομα. Υπό τις καλύτερες συνθήκες γύρω στις 10 Απρίλη.

Κι επειδή είναι στην επικαιρότητα το θέμα του Παναιτωλικού, συγνώμη κιόλας, αλλά θα υποβιβαστεί μία ομάδα γιατί ένας παράγοντας της στοιχημάτισε ότι ένας παίκτης της ομάδας του θα πάρει κίτρινη; Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εμπλεκόμενοι, ωστόσο να πέσει μία ομάδα από την Α΄ Εθνική για τέτοιο πράγμα ρε παιδιά;

Κατά τα άλλα, το νέο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής αποφασίστηκε, λέει, να ξεκινήσει 20 Αυγούστου. Παρότι θα έχουμε τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου! Και σκέφτομαι ότι το 2013 και το 2017 το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει 19 Αυγούστου. Και τώρα που θα έχουμε διακοπή πάνω από ένα μήνα λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, το ξεκινάμε στις 20 Αυγούστου, πάλι! Η δε φάση των ομίλων των Κυπέλλων Ευρώπης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 3 Νοέμβρη, άρα θα γίνει…εξπρές, ξεκινώντας από τις 6 Σεπτέμβρη!

Και πάρθηκε από τη Λίγκα αυτή η απόφαση, τώρα που δεν μπορούν να βρουν Λίγκα κι ΕΠΟ ημερομηνίες για να τελειώσει η φετινή σεζόν!...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.