ΠΑΣ Γιάννινα: Οι ποδοσφαιριστές που... εκτόξευσαν τις «μετοχές» τους

Newsroom
ΠΑΣ Γιάννινα: Οι ποδοσφαιριστές που... εκτόξευσαν τις «μετοχές» τους

bet365

Ο Λοντίγκιν μέτρησε στη regular season 50% σε clean sheets, ο Σάλιακας είναι ο παίκτης της κατηγορίας με τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα, ο Κάργας πρώτος σε επεμβάσεις πάνω και από τους γκολκίπερ, ο Καραχάλιος 2ος «κλέφτης» πλην πορτιέρε και ο Περέα που κέρδισε τα περισσότερα φάουλ από οποιονδήποτε άλλον διεκδικεί τον τίτλο της πιο value for money μεταγραφής.

Σε ρυθμούς play offs κινείται από σήμερα (8/3) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς κέρδισε την έφεση που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης που της αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί, τους πήρε πίσω και βρέθηκε στην εξάδα.

Ετσι θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και το φινάλε της κανονικής διάρκειας βρήκε αρκετούς ποδοσφαιριστές του να «χτυπούν» limit up στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο», καθώς εκτόξευσαν τις αντίστοιχες «μετοχές» τους.

Γιούρι Λοντίγκιν

Γιούρι Λοντίγκιν

Γιάννης Κάργας

Γιάννης Κάργας

Μανώλης Σάλιακας

Μανώλης Σάλιακας

Ροντρίγκο Εραμούσπε

Ροντρίγκο Εραμούσπε

Μάρβιν Πίρσμαν

Μάρβιν Πίρσμαν

Ζήσης Καραχάλιος

Ζήσης Καραχάλιος

Χουάν Περέα

Χουάν Περέα

Εγινε τον Γενάρη του 2021 κάτοικος Ιωαννίνων, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα ύστερα από 1,5 χρόνο αφού τη σεζόν 2019/20 έπαιζε στον Ολυμπιακό. Το φινάλε της κανονικής περιόδου τον βρήκε με 11 clean sheets σε 22 εμφανίσεις του και ο 32χρονος πορτιέρε πραγματοποίησε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μεταξύ άλλων απέκρουσε και 1 πέναλτι (του Τσιλούλη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης) και αν θελήσει κάποιος να «απομονώσει» τα χάι λάιτ του μάλλον «μένει» στις εντυπωσιακές του επεμβάσεις στην κεφαλιά του Κλωναρίδη στο Περιστέρι, σε εκείνη του Βέργου με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα και τη διπλή επί των Αραούχο, Τσούμπερ με αντίπαλο την ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες». Προσεχώς free agent, εύλογα στο club θα επιδιώξουν να τον κρατήσουν.

Ο 28χρονος στόπερ έχει πλέον αναγορευτεί σε εκ των ηγετών του ΠΑΣ, ξέχωρα ότι φοράει και το περιβραχιόνιο. Στην κανονική διάρκεια «έχασε» μόνο 1 ματς και μεταξύ άλλων στα άλλα 25 που έπαιξε βρήκε στόχο 2 φορές, στις νίκες επί του Βόλου και του Παναιτωλικού στα Γιάννινα.

Πάντως το κορυφαίο του ίσως παιχνίδι στη σεζόν ήταν στο 2-0 επί του Αρη στους «Ζωσιμάδες», που μάλιστα ήταν και το αποτέλεσμα που οδήγησε τον «Αγιαξ της Ηπείρου»... στην πόρτα των play offs (μεταξύ άλλων τραυματίστηκε τότε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο).

Στη 2η σεζόν του στην ομάδα παρουσιάζεται άκρως βελτιωμένος και μάλιστα είναι ο πρώτος σε επεμβάσεις παίκτης στην κατηγορία πάνω και από όλους τους γκολκίπερ με 121!

Παρότι το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2023 ενδέχεται να υπάρξει πρόωρη επέκτασή του, αφού λογίζεται ως τις «κολώνες» του club.

Διεκδικεί τον τίτλο του MVP, αν και παίζει σε μία θέση που δεν είναι ιδιαίτερα «φανταχτερή» και πιο συγκεκριμένα εκείνη του δεξιού μπακ. Ωστόσο ο 26χρονος προέρχεται από 2 σερί πολύ καλές σεζόν και για αυτό άλλωστε έχει γίνει και «μόνιμος» στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδος.

Εκλεισε τη regular season με 26 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ, ενώ είναι ο παίκτης της κατηγορίας με τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα στην κατηγορία (58). Το τελευταίο στατιστικό «λέει» πολλά για ακραίο οπισθοφύλακα, ενώ ως κορυφαίες του εμφανίσεις μπορούν να θεωρηθούν εκείνες με Λαμία στο Πανθεσσαλικό και ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες».

Προσεχώς ελεύθερος, ήδη γύρω από το όνομά του έχει δημιουργηθεί, και εύλογα, ένα «γαϊτανάκι» ενδιαφερόμενων εντός και εκτός συνόρων.

Ο Αργεντινός στόπερ ήρθε το καλοκαίρι του 2020 στα μέρη μας και αμέσως ξεχώρισε για τις ανασταλτικές του ικανότητες. Μαζί με τον Κάργα συνέθεσαν ένα πολύ καλό δίδυμο στα «μετόπισθεν», που πολλές φορές λειτουργεί εξίσου καλά και σε τριάδα.

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας τον βρήκε με 24 συμμετοχές και 6 γκολ, όλα από το σημείο του πέναλτι που είναι σπεσιαλίστας και τη διετία που βρίσκεται στα Γιάννινα μετρά το απόλυτο από την άσπρη βούλα (7χ7).

Στο top 5 των παικτών της κατηγορίας σε επεμβάσεις πλην γκολκίπερ, ο 32χρονος έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ και για την επόμενη σεζόν, όπου θεωρείται και απολύτως φυσιολογικό ως ο ένας εκ των βασικών της κεντρικών αμυντικών.

Από τις «αθόρυβες» δυνάμεις της ομάδας στη σεζόν ή πιο σωστά και την τρέχουσα, ο Βέλγος αριστερός μπακ που έγινε το καλοκαίρι του 2020 κάτοικος Ιωαννίνων και εκτός από ακραίος οπισθοφύλακας μπορεί να αγωνιστεί και στόπερ συνέχισε τις... υψηλές πτησεις.

Ο 31χρονος έπαιξε στα 22 από τα 26 ματς της κανονικής περιόδου και βρήκε στόχο 2 φορές, ενώ παράλληλα έδωσε ισάριθμες ασίστ και «κέρδισε» 1 πέναλτι.

Οι αναμετρήσεις με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου ο «Αγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε 5-0 και με το Βόλο στους «Ζωσιμάδες» (3-2) ήταν ίσως οι κορυφαίες του στη χρονιά, στο φινάλε της οποίας θα μείνει ελεύθερος.

Εδώ και μήνες το club του έχει μεταφέρει την πρόθεση να τον κρατήσει και να ανανεώσει το συμβόλαιό του, οπότε όλα μοιάζουν ανοικτά.

Ο 25χρονος ανασταλτικός μέσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Λεβαδειακό και αμέσως έγινε η «κολόνα» του άξονα. Το φινάλε της κανονικής διάρκειας τον βρήκε με 23 εμφανίσεις εκ των οποίων οι 22 ήταν βασικός, ενώ είναι ο 2ος «κλέφτης» της κατηγορίας πλην των πορτιέρε πίσω μόνο από τον Λούκας Σάσα του Αρη και μάλιστα η διαφορά τους είναι οριακή (86 έναντι 89 του Βραζιλιάνου).

Στην επανεμφάνισή του στα «σαλόνια» ύστερα από 2 σεζόν όταν και υποβιβάστηκαν τότε οι Βοιωτοί, υπέγραψε πέρσι τριετές συμβόλαιο με τον «Αγιαξ της Ηπείρου», δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Είναι ίσως η πιο value for money προσθήκη της κατηγορίας για τη σεζόν 2021/22, καθώς ο ΠΑΣ δαπάνησε περίπου 100.000 ευρώ (+ ποσοστό μεταγραφής) για να τον αποκτήσει από τον Παναθηναϊκό και ο Κολομβιανός επιθετικός έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πέδρο Κόντε μόλις την 2η αγωνιστική αναγορεύτηκε στον «ηγέτη» της επίθεσής του και το φινάλε της κανονικής διάρκειας τον βρήκε με 6 γκολ, 1 ασίστ και 2 κερδισμένα πέναλτι που ευστόχησε ο Εραμούσπε, δηλαδή είναι «μέσα» στα 9 από τα 28 τέρματα της ομάδας και η παρουσία του αποδείχθηκε καταλυτική.

Παράλληλα είναι ο ποδοσφαιριστής της κατηγορίας με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, κάτι που... αποτυπώνει το «ξύλο» που... έφαγε .

Με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ... σκάσει πρόταση για την απόκτησή του.