Ζοσέ Μπότο: «Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε…» (vid)

Ζοσέ Μπότο: «Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε…» (vid)

Ζοσέ Μπότο: «Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε…» (vid)

bet365

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Ζοσέ Μπότο για το μέλλον και την στενή σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ιβάν Σαββίδη στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, ο Ζοσέ Μπότο αναφέρθηκε στο πλάνο και τη φιλοσοφία που έχει για το αύριο των «ασπρόμαυρων».

«Σ’ αυτόν τον πρώτο ενάμιση μήνα είδαμε ένα άνθρωπο που σέβεται το κλαμπ και φέρνει τη δική του φιλοσοφία, όλοι μας είμαστε βοηθοί του στο έργο του», είπε ο Κυριάκος Κυριάκος καλωσορίζοντας τον Πορτογάλο στον σύλλογο.

Ο κ. Μπότο «απολογήθηκε» για την καθυστερημένη ημέρα διεξαγωγής της πρώτης συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι «ήρθα σε μια δύσκολη περίοδο με πολλά ανοικτά ζητήματα για την ομάδα».

Αλήθεια, πότε έγινε η πρώτη επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη και πως τον έπεισε να έρθει στον ΠΑΟΚ αφήνοντας ένα πολύ μεγάλο σύλλογο, όπως η Σαχτάρ Ντόνετσκ;

«Στα μέσα του Δεκέμβρη μίλησα πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ, ένιωσα έκπληκτος στην πρώτη επαφή και δεν ήμουν σίγουρος ότι πρέπει να κάνω αυτό το βήμα. Στην επόμενη επαφή ένιωσα πολύ καλύτερα, αν και δεν ξεκινήσαμε καλά λόγω ενός μπερδέματος στις ώρες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ο κ. Σαββίδης με έπεισε μέσα σε δύο ώρες να αναλάβω. Δεν μιλήσαμε για χρήματα, για οτιδήποτε άλλο. Μου μιλούσε διαρκώς για την κουλτούρα και την ιστορία του ΠΑΟΚ. Κατόρθωσε να μου ανοίξει τους ορίζοντες μου. Για πρώτη φορά ένας πρόεδρος μου μίλησε έτσι για μια ομάδα, μου ζήτησε να βοηθήσω να γίνει ο ΠΑΟΚ ακόμη μεγαλύτερος από ότι είναι. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και θέλω να βοηθήσω ώστε να μεγαλώσει. Να ανέβει σε όλα τα ευρωπαϊκά στάνταρ σε όλους τους τομείς, να ανεβάσουμε το επίπεδο και όχι απλά να κερδίσουμε κάποιο τίτλο. Αυτό θα γίνει μέσα από το συνολικό έργο μας. Δεν δούλεψα ποτέ με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στη Σαχτάρ, απλά τον συνάντησα δύο φορές, αλλά όχι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην συμφωνία μου».

«Ας μην ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ»

Ο Ζοσέ Μπότο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ

Με αφορμή μια ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο τον απασχολεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι λήγουν πάρα πολλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών και δανεικών, ενώ είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια ηλικιακής ανανέωσης του ρόστερ, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής βρήκε την ευκαιρία να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Ήθελα να έρθω εδώ και να δω με τα μάτια μου το υλικό της ομάδας. Η ιδέα που είχα όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ και την είπα στον κ. Σαββίδη ήταν ότι πρέπει να δω την ομάδα, να μιλήσω με τον προπονητή και στην συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι. Δεν μπορείς να αποφασίσεις μέσα από το βίντεο. Πρέπει να ζήσεις την ομάδα από μέσα. Όταν ήρθα είχα μια συγκεκριμένη εικόνα, η οποία τώρα είναι πολύ διαφορετική. Έχω ζήσει την ομάδα από μέσα, είδα πως δουλεύει στην καθημερινότητα τους. Πρέπει να μπορείς να αλλάξεις την οπτική Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον. Ξέρουμε πολύ καλά τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε για το καλοκαίρι».

Αναφορικά με τον τρόπο σκέψης και ανάλυσης των πραγμάτων ο Μπότο έφερε ένα παράδειγμα χρησιμοποιώντας την περίπτωση του Αλεξάντρου Μιτρίτσα. «Μιλάμε για κανονική ζωή και όχι για το Football Manager που παίζουν τα παιδιά στο σπίτι. Όταν ήρθα μου είπαν ότι από την ομάδα λείπει ένας εξτρέμ. Προσπάθησα να φέρω έναν τέτοιον παίκτη τον Ιανουάριο. Στις προπονήσεις είδα ότι υπάρχει ο Μιτρίτσα, που έχει την ποιότητα, αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε καταφέρει να τις δείξει μέχρι τότε στο γήπεδο. Αν έφερνα κάποιον στη θέση του, θα χρειαζόταν δύο μήνες προσαρμογής, αλλά θα σκοτώναμε τον Μιτρίτσα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Μιτρίτσα και δικαιωθήκαμε με τις τελευταίες εμφανίσεις του. Επαναλαμβάνω ότι το ποδόσφαιρο και οι μεταγραφές δεν είναι ένα απλό βιντεοπαιχνίδι».

Ποια είναι η φιλοσοφία του γύρω από τη δημιουργία και τη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας;

«Το πιο σημαντικό είναι να έχει ο σύλλογος μια συγκεκριμένη γραμμή για τις κινήσεις που θα έχει να μην αλλάζουμε κι από το κρασί πηγαίνουμε στο γάλα. Ξέρουμε τι θέλουμε, αλλά δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να μιλήσουμε για το ποιοι παίκτες θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν από την ομάδα. Πρέπει η ομάδα και οι παίκτες να μείνουν προσηλωμένοι στους στόχους που έχουν μπροστά τους και τα διαδοχικά παιχνίδια κάθε τρεις μέρες που δεν είναι καθόλου εύκολο»

Υπογράφει ο Ινγκασον, τι ισχύει για Εσίτι

Ο Ζοσέ Μπότο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ

Ο Ζοσέ Μπότο ρωτήθηκε αναφορικά με το θέμα της ανανέωσης του Ίνγκι Ίνγκασον και της αποχώρησης του Άντερσον Εσίτι.

«Σχετικά με τον Ινγκασον δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει, η ομάδα το ίδιο, ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι σε λίγες μέρες θα υπάρχουν ευχάριστα νέα σχετικά με τον Ίνγκι. Όσο αφορά για τον Εσίτι, είναι ανοικτή η μετακίνησή του στη Φερεντσβάρος και μέχρι το τέλος της ημέρας πιστεύω ότι θα έχει κλείσει το θέμα του γιατί είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών στην Ουγγαρία».

Συνεχίζοντας μίλησε για τις διαφορές που βρήκε ζώντας την ομάδα από μέσα και όχι βλέποντας εξ αποστάσεως.

«Όταν βλέπεις κάτι απέξω είναι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που βλέπεις με τα μάτια σου από μέσα. Αυτό που είχα δει όταν ξεκίνησα να μιλάω με τον ΠΑΟΚ ήταν να πάρω μια ιδέα για την ομάδα και όχι να βρω αμέσως τις λύσεις. Εμπιστεύομαι πολύ τα μάτια μου και αυτό που είδα μου άλλαξε την άποψη, είδα μια επαγγελματική ομάδα που βελτιωνόταν και όλους τους παίκτες να δίνουν τα πάντα στις προπονήσεις ως πραγματικοί επαγγελματίες. Αυτό που έλειπε ήταν καθαρά θέμα αυτοπεποίθησης. Είναι κάτι που ισχύει για όλους και σε όλα τα επαγγέλματα. Τώρα η ομάδα είναι πολύ καλύτερη. Όχι τέλεια, αλλά καλύτερη από αυτά που μου έλεγαν προτού έρθω και ζήσω την ομάδα από μέσα», υποστήριξε και αποκάλυψε ότι δεν είδε το γκολ της ισοφάρισης του Γιάσμιν Κούρτιτς στον προημιτελικό του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

«Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού. Δεν είμαι οικονομικός διευθυντής. Ο ρόλος μου είναι να είμαι κοντά στην ομάδα. Πρέπει να ζω την ομάδα από μέσα, μαζί της στην καθημερινότητα, αυτό με βοηθάει για να πάρω κάποιες αποφάσεις. Είμαι στον ΠΑΟΚ και πονάω για την ομάδα, έστω και να δεν πρέπει να πανηγυρίζω όπως ένας φίλαθλος. Στο ΟΑΚΑ δεν είδα το πρώτο γκολ γιατί ήθελα να κατέβω σε περίπτωση ήττας να είμαι δίπλα στους παίκτες, να τους στηρίξω, αλλά τώρα που νικήσαμε κάθε φορά θα πρέπει να κατεβαίνω και να βλέπω τα παιχνίδια μέσα από το γήπεδο».

«Έχουμε την ίδια φιλοσοφία με τον Λουτσέσκου»

Ο Ζοσέ Μπότο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ

Τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει ο ΠΑΟΚ καλύτερος και να μεγαλώσει κι άλλο, όπως είπε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου;

«Καταρχήν, θα πρέπει να σας πω γιατί δεν μου τέθηκε μια τέτοια ερώτηση. Οι ιδέες μου γύρω από το ποδόσφαιρο ταιριάζουν απόλυτα με αυτές που έχει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το άθλημα. Κι αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο μου. Το πλάνο μας είναι βοηθήσουμε την ομάδα να γίνει πιο συμπαγής και να βάλουμε το κλαμπ σε μια γραμμή, μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, που δε θα αλλάζει και δεν θα επηρεάζεται από κάποιες αλλαγές προπονητών η αθλητικών διευθυντών. Πρέπει να χαράξουμε τη διαδρομή μας, το δρόμο που θα βαδίσουμε και να μην νοιώθουμε σαν να πηγαίνουμε σε μια ξένη χώρα δίχως GPS. Μιλήσαμε μαζί για πρώτη φορά στις 26 Δεκεμβρίου στο τηλέφωνο, αλλά είχα φροντίσει να δω και να μάθω για την οπτική που έχει για το ποδόσφαιρο, θέλω να πω ότι μου άρεσε το στυλ και η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο. Ταιριάξαμε σε πολλά και αυτό βοήθησε να έρθω στον ΠΑΟΚ. Αν δεν ήταν ο Λουτσέσκου εδώ, ίσως να μην είχα έρθει. Δεν ήθελα να έρθω σε μια ομάδα που δεν ταιριάζει η φιλοσοφία μου με αυτή του προπονητή και να διαφωνήσω από την αρχή μαζί
του. Είναι κάτι που μου έχει συμβεί και ξέρω πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα».

«Αυτός θα είναι ο δρόμος μας στις μεταγραφές»

Ο Ζοσέ Μπότο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Αν οι δύο μεταγραφές του Ιανουαρίου και το ηλικιακό όριο των Σάστρε και Σοάρες δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ και ο ίδιος στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

«Θέλουμε να αλλάξουμε και να ρίξουμε το μ.ο. ηλικίας του ρόστερ μας. Ψάχνουμε παίκτες σε μικρή ηλικία, 21, 22 ή 24-25 ετών αλλά με εμπειρία που έχουν παίξει πολλά παιχνίδια στα πρωταθλήματα τους. Γιατί ψάχνουμε σε αυτές τις ηλικίες; Θέλουμε να έχουμε στο ρόστερ μας παίκτες με προοπτικές και μεταπωλητική αξία. Πρέπει να διαβάζεις την αγορά και να μπορείς να κάνεις τις κινήσεις σου. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μια ομάδα που όχι μόνο αγοράζει, αλλά μπορεί και να πουλάει συστηματικά παίκτες, όπως το κάνει τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι ηλικίες είναι σημαντικές για την αγορά. Από αυτές τις ηλικίες μπορούν να κάνουν το άλμα και να πάνε σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Στην Μπενφίκα φτιάξαμε μια μηχανή πώλησης ποδοσφαιριστών και δημιουργήσαμε μια υπεραξία για το ίδιο το κλαμπ. Αυτό που συνάντησα στην Ελλάδα είναι μια ανασφάλεια του κόσμου και μια κακή άποψη για το ποδόσφαιρο της χώρας», απάντησε ο Ζοσέ Μπότο, που γνωρίζει ότι είναι ο 8ος αθλητικός διευθυντής της εποχής Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, ότι οι περισσότεροι αποχώρισαν μέσα σε ένα – δύο χρόνια, αλλά όπως είπε, αυτό δεν τον απασχολεί καθόλου ούτε σκέφτεται το πόσο θα μείνει στην Τούμπα. «Αυτό που θέλω είναι όταν θα αποχωρήσω από την ομάδα να έχω αφήσει κάτι πίσω μου, όπως συνέβη και με την Μπενφίκα και με την Σαχτάρ».

Ο Πορτογάλος ρωτήθηκε σχετικά με την ενασχόληση του Ιβάν Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ και έδειξε χαρούμενος με τη μέχρι τώρα συνεργασία τους. «Τα τελευταία μίτινγκ χρονικά ήταν, όταν έκανα ανάλυση του κλαμπ και το πως πρέπει να κινηθούμε τώρα και το καλοκαίρι επίσης καλά. Ο κ. Σαββίδης γνωρίζει και συμφωνεί. Είμαστε μαζί σε αυτή τη διαδικασία και αυτή είναι η απάντηση σε όσους θέλουν να κάνουν κακό στον ίδιο και την ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει και μου είπε ιδέες για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε την ομάδα και αυτό είναι απάντηση επίσης».

Συμβόλαια, Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι και Βαρέλα

Ο Ζοσέ Μπότο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ

Σ’ ότι αφορά το θέμα του συμβολαίου με τον εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΟΚ, τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο συμπατριώτης του αθλητικός διευθυντής ο δεν θέλησε να πει πολλά, αρκέστηκε να σχολιάσει πως: «το σημαντικό είναι ότι ο Αντρέ γνωρίζει τι θέλω να κάνει με εκείνον και ποια σχέδια έχω γι’ αυτόν».

Όσο αφορά τις ανανεώσεις κάποιων άλλων μεγάλων ηλικιακά παικτών, όπως ο Πασχαλάκης, ο Κρέσπο, ο Μπίσεσβαρ και ο Σβαμπ, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου» είπε:

«Ξέρω τι θέλω να κάνω με αυτή την κατηγορία των ποδοσφαιριστών. Με όλους. Ο κόσμος αυτό πρέπει να το γνωρίζει, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πω περισσότερα».

Για το θέμα της πώλησης του Κάρολ Σφιντέρσκι χρησιμοποίησε το παράδειγμα με την πώληση ενός αυτοκινήτου. «Ποιο θα πουλήσετε αν έχετε δύο αυτοκίνητα. Αυτό που θα σας φέρει πίσω τα περισσότερα χρήματα», υποστήριξε.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που παίζει με έναν καθαρό επιθετικό. Δεν έχει καμία λογική να υπάρχουν πέντε επιθετικοί, μην ξεχνάτε ότι εκτός από τον Σφιντέρσκι υπήρχε ο Άκπομ, επέστρεψε ο Τσόλακ, έρχεται ο Ολιβέιρα από τον τραυματισμό, ενώ υπάρχει κι ο Κούτσιας. Έπρεπε να πωληθεί κάποιος για να μην υπάρχουν δυσαρεστημένοι ποδοσφαιριστές. Πουλήσαμε τον ποδοσφαιριστή που μπορούσε να φέρει τα περισσότερα χρήματα και κρατήσαμε τον Τσόλακ, που δεν με ενδιαφέρει τι λέγεται, είναι ένας πολύ καλός επιθετικός».

Σ’ ότι αφορά τον Φερνάντο Βαρέλα και το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται παρότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλούς τίτλους και το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, ο Μπότο σχολίασε ότι είναι μια υπόθεση που τη δεδομένη χρονική στιγμή δε θα ήθελε να πει πολλά, έκανε ένα γενικό σχόλιο κάνοντας λόγο για ένα από τα μεγάλα λάθη του ποδοσφαίρου. «Οι ομάδες πρέπει να σέβονται την ιστορία και την προσφορά κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά να μη μένουν κολλημένοι εκεί. Δεν έχει να κάνει με τον Βαρέλα. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω».

Οι ακαδημίες κι ο Γκαρσία

Ο Ζοσέ Μπότο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ

Πρωταθλητισμός, αυτάρκεια, ανάδειξη ποδοσφαιριστών, πορεία στην Ευρώπη, όλα αυτά μπορούν να γίνουν μαζί. Η απάντηση είναι «ναι μπορούν να γίνουν», καθώς όπως σχολίασε ο Ζοσέ Μπότο «αυτός είναι ο βασικός στόχος μας. Αν δεν το πίστευα δε θα ήμουν εδώ. Όταν αντιληφθώ ότι δεν μπορεί να συμβούν όλα αυτά μαζί, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα αποχωρήσει».

Σχετικά με την άποψη και τη φιλοσοφία του γύρω από τις ακαδημίες του «Δικεφάλου» και τον ΠΑΟΚ Β’, τον τρόπο που μπορεί να εκμεταλλευτεί η πρώτη ομάδα το πολύ καλό υλικό που υπάρχει στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες.

«Ο πρώτος στόχος είναι να φέρουμε παίκτες από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Δεν μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη ομάδα, χωρίς δυνατές ακαδημίες. Θέλουμε και πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν την ίδια ιδέα με την ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών. Όταν έφτασα στην Μπενφίκα ήταν οι πρωταθλήτριες αλλά δεν είχαν αναδείξει κάποιον ποδοσφαιριστή. Έλειπε η φιλοσοφία και το πλάνο ανάπτυξης μέσα από δυσκολίες και όχι μέσα από τις νίκες. Το σύστημα άλλαξε και ήρθαν παίκτες όπως Φέλιξ, ο Ρούμπεν Ντίας που τελικά αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες, έπαιξαν στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια πουλήθηκαν φέροντας πολλά εκατομμύρια πίσω.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο πρώτος που μίλησα όταν ήρθα. Ο βοηθός μου παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια και θα το κάνω και εγώ άμεσα. Αν μπορέσουμε να συνδυάσουμε τα πρωταθλήματα στις μικρές ηλικίες με την ανάδειξη ποδοσφαιριστών αυτό θα είναι το ιδανικό. Όμως, πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη μετάβαση από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα».

«Καμία έκπληξη για Σάστρε, θα λατρέψετε τον Σοάρες»

Σχετικά με την παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της νέας ομάδας που θα δημιουργηθεί παραδέχθηκε ότι «ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει γηγενείς παίκτες που γνωρίζουν την κουλτούρα του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κοιτάζουμε Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Οι δύο μεταγραφές του Ιανουαρίου, ο Ζόαν Σάστρε και ο Φελίπε Σοάρες, είναι οι πρώτες που φέρουν την υπογραφή του Ζοσέ Μπότο. «Γνώριζα ποιος είναι ο Σάστρε για μένα δεν αποτελεί έκπληξη. Θέλαμε έναν παίκτη για το δεξί άκρο με τα δικά του χαρακτηριστικά, διαφορετικά από αυτά του Λύρατζη που είναι ένας καλός παίκτης, σύντομα θα φτάσει να παίζει στην εθνική Ελλάδας, αλλά με διαφορετικά στοιχεία από αυτά του Σάστρε. Ο Σοάρες έκανε πολλά πράγματα από τη μεριά του για να γίνει αυτή η μεταγραφή, έδειξε να τη θέλει πάρα πολύ. Με τη Μορεϊρένσε δεν έκανε για δέκα μέρες προπονήσεις κι όταν ξεκίνησε μαζί μας, μετά την περιπέτεια κατά την άφιξη του, ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, έτσι αποφασίσαμε με τον προπονητή να τον προφυλάξουμε. Συνολικά έχει κάνει 8-9 προπονήσεις μαζί με την ομάδα, λόγω των πολλών αγώνων, όταν θα φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα τον λατρέψει».

Το μπάτζετ και η πίστη για το πρωτάθλημα

Ο Ζοσέ Μπότο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής ρωτήθηκε προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου για το αν υπάρχει μπάτζετ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου το ερχόμενος καλοκαίρι

«Ένα από τα καθήκοντα μου είναι να βάλω όρια. Εγώ και ο προπονητής μιλάμε για τις ανάγκες της ομάδας και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει, εγώ αναλύω την αγορά. Προτείνω παίκτες καταλήγουμε και προχωράμε. Πρέπει να ξέρουμε που πρέπει να κινηθούμε για τους παίκτες. Ξέρουμε ποιο είναι το μπάτζετ μας και μετά είναι δική μου ευθύνη να πείσω τη διοίκηση για ποιο λόγο πρέπει να κινηθούμε για έναν συγκεκριμένο παίκτη.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πεις δημοσίως πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις για μεταγραφές. Τότε από την επόμενη μέρα όταν πας να διαπραγματευτείς θα συναντήσεις τρελές απαιτήσεις. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε στη μεταγραφική περίοδο».

Ο Ζοσέ Μπότο πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να παλέψει το πρωτάθλημα στα πλέι οφ. Η εικόνα της ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως είπε, είναι αυτή που τον κάνει να έχει μια τόσο αισιόδοξη άποψη.

«Όταν ξεκίνησα να μιλάω με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα ήταν 14 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, τέσσερις βαθμούς από την ΑΕΚ, μέσα σε δύο ομάδες είμαστε στους μείον εννιά από τον Ολυμπιακό και στους οκτώ βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ. Παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό στο μεταξύ μας παιχνίδι και έπρεπε να το έχουμε κερδίσει. Αν μειώσουμε τη διαφορά, τότε πιστεύω ότι μπορούμε να το παλέψουμε, βάσει της εικόνας μέσα στο γήπεδο, θεωρώ ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν είναι τόσο μεγάλη».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα