Κόντε: «Είναι δύσκολο να βλέπεις τους άλλους να παίζουν...»

Newsroom
Κόντε: «Είναι δύσκολο να βλέπεις τους άλλους να παίζουν...»

bet365

Ο Ισπανός φορ του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε για την πορεία της ομάδας και την αποθεραπεία του μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη.

Ο μεγάλος άτυχος της τρέχουσας σεζόν ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Πέδρο Κόντε, καθώς τη 2η αγωνιστική υπέστη ρήξη χιαστού (σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό) και έκτοτε παραμένει εκτός δράσης. Ο Ισπανός φορ μίλησε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM για την πορεία της αποθεραπείας του και το πώς βιώνει την κατάσταση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το πώς εξελίσσεται η αποθεραπεία του μετά την επέμβαση που έκανε στον χιαστό τον Σεπτέμβριο:
«Ακολουθώ το πρόγραμμα για να γυρίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα έπαιζα ακόμα και σήμερα αν εξαρτιόταν από εμένα, αλλά πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες των γιατρών για να γίνουν όλα σωστά».

Για το πως διαχειρίζεται ένας αθλητής ένα τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας: «Ήταν δύσκολο, γιατί μου αρέσει να παίζω, να βάζω γκολ και είναι δύσκολο όταν βλέπεις τους άλλους να παίζουν κι εσύ να μην μπορείς να τους βοηθήσεις».


Για το πώς πήρε την απόφαση να γυρίσει στον ΠΑΣ Γιάννινα και αν μέτρησε το συναίσθημα: «Εννοείται ότι έπαιξε ρόλο το συναίσθημα. Είχα κι άλλες προτάσεις από ομάδες, αλλά λόγω του συναισθήματος αποφάσισα να γυρίσω και να βοηθήσω».

Για το τι τον έχει δέσει τόσο πολύ με τα Γιάννενα: «Δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Εννοείται ο κόσμος που με αγαπάει, αλλά σίγουρα και κάτι άλλο υπάρχει που κι εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Για την εμπειρία του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Είναι πολύ διαφορετικός κόσμος. Ήταν καλός ο πρώτος 1,5 χρόνος, αλλά το υπόλοιπο διάστημα κουραστικό. Όταν όλα πάνε καλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όταν δεν πάνε ήταν αλλιώτικη η συμπεριφορά τους. Ήταν όμως μια καλή εμπειρία».

Για το πώς είναι να παίζεις με πολύ υψηλές θερμοκρασίες: «Το θερμόμετρο έδειχνε 48 και 49 βαθμούς σε κάποια ματς και επιπλέον είχε και 90% υγρασία. Όλα όμως τα υπομένει ο άνθρωπος».

Για το αν είχε στο μυαλό του να ξαναγυρίσει τόσο γρήγορα στον ΠΑΣ ή το περίμενε να συμβεί αργότερα: «Δεν είχα στο μυαλό πότε θα γίνει, αλλά οι περιστάσεις ήταν τέτοιες που συνέβη τώρα».

Για το τι διαφορετικό βρίσκει στον εαυτό του τώρα που επέστρεψε σε σχέση με το παρελθόν: «Πέρασαν 3 χρόνια απ’ όταν είχα φύγει, αλλά κατά τα λοιπά είμαι ο ίδιος».

Για τον αρχηγό του ΠΑΣ, Γιάννη Κάργα, που είχε πει «θα τον περιμένουμε όσο χρειαστεί, αλλά θα πρέπει να βάλει 10-12 γκολ όταν γυρίσει»: «Αυτό θα κάνω (σ.σ. γέλια). Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να γίνω εντελώς καλά με τον σωστό τρόπο για να βοηθήσω την ομάδα που ήδη πηγαίνει καλά και να βάλω τα γκολ».

Για το πώς βλέπει την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ως τώρα: «Βλέπω την ομάδα να πηγαίνει πολύ καλά. Πάντα υπάρχουν και λάθη, αλλά ο προπονητής είναι εκεί για να τα διορθώνει. Ο προπονητής είναι που θα διορθώσει τα λάθη και οι παίκτες θα κάνουν τη δουλειά τους».

Για την άποψη που έχει για τον κ. Μεταξά: «Δεν μου αρέσει να λέω τη γνώμη μου για τους προπονητές, γιατί όπως εγώ μπορεί να παίξω μια μέρα καλά ή άσχημα και να με κρίνουν από μια εμφάνιση, έτσι και τον προπονητή δεν πρέπει να τον κρίνουμε βιαστικά. Η ομάδα πηγαίνει καλά, αλλά δεν μπορώ να πω αν ο προπονητής κάνει καλά τη δουλειά του ή όχι, δεν είναι δική μου δουλειά να το κρίνω. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που το βλέπουν πολλοί, σε άλλους αρέσει ο προπονητής και σε άλλους όχι. Δεν θα έλεγα ούτε καλό ούτε κακό λόγο, ακόμα κι αν ήταν ο καλύτερος του κόσμου. Αν ήμουν στο διοικητικό τιμ, τότε θα έλεγα τη γνώμη μου».

Για τους ‘προπονητές της κερκίδας’ που έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις από τους παίκτες και πως ξεπερνάνε ψυχολογικά την κριτική που τους ασκείται: «Δεν με επηρεάζει και δεν με ενδιαφέρει τι λένε, όλος ο κόσμος έχει γνώμη, δεν μπορείς να το αλλάξεις και να εκνευρίζεσαι γι’ αυτό. Άλλοι μπορεί να επηρεάζονται, εγώ όχι».

Για την ομάδα και αν τον εκπλήσσει: «Πάντα έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, πάντα θέλω να κερδίζει, οπότε δεν μου κάνει έκπληξη. Είναι αυτό που θέλω να βλέπω».

Για την εικόνα των φιλικών και την εικόνα των επίσημων ματς του ΠΑΣ Γιάννινα: «Τα φιλικά είναι για να φτιάξεις ομάδα. Όταν αρχίζει το πρωτάθλημα όλα γίνονται διαφορετικά. Κρίνονται κάθε φορά 3 βαθμοί και όλα είναι σαν τελικός. Όλοι οι παίκτες έχουν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Τελείως διαφορετικός ο αγώνας από τα φιλικά».
Για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεν μου αρέσει να φαντάζομαι που μπορεί να φτάσει. Μου αρέσει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και να συγκεντρωνόμαστε για τη νίκη. Τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Για τις διαφορές του ΠΑΣ όταν πρωτοήρθε και του τωρινού: «Είναι περισσότερο ενωμένοι οι παίκτες τώρα. Έχει γίνει καλή δουλειά από το τεχνικό τιμ».

Για το ότι αποτελεί παράδειγμα για τους μικρότερους παίκτες της ομάδας να δουλεύουν καθημερινά περισσότερο: «Είναι τιμή να με έχουν ως παράδειγμα οι πιο νεαροί. Με τον τρόπο μου θέλω να δημιουργήσω καλούς χαρακτήρες και έξω από το γήπεδο».

Για το τι θα έκανε και τι θα απέφευγε ως νεαρός παίκτης, αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω: «Σκέφτομαι συχνά πράγματα που δεν έκανα καλά και γι’ αυτό ίσως δεν έπαιξα και σε κάποιες μεγάλες ομάδες στην Ισπανία. Όταν λέω στους νεότερους τα λάθη που έκανα εγώ στην αρχή της καριέρας μου, πολλά απ’ αυτά που τους λέω δεν τα καταλαβαίνουν, αλλά μετά από κάποια χρόνια μου λένε είχες δίκιο γι’ αυτά που έλεγες».

Για τη θέση του επιθετικού και τι άλλο απαιτεί εκτός από ταλέντο, δουλειά και το να κυνηγάει όλες τις φάσεις: «Δεν υπάρχει άλλο μυστικό. Το να προβλέπεις τι θα γίνει στη φάση είναι σημαντικό».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο γκολ που έχει βάλει και ποιο ήταν το πιο δύσκολο: «Όλα… και κανένα. Δεν ξέρω. Όταν μπαίνουν τα γκολ όλα φαίνονται εύκολα. Τίποτα δεν είναι δύσκολο στη ζωή».

Για το πως σκέφτεται τον εαυτό του στο μέλλον όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Δεν μπορώ να το απαντήσω. Τώρα θέλω να γίνω καλά, να παίξω, να πάει καλά η ομάδα. Όταν μια μπάλα πέφτει, απλά θέλεις να ξέρεις που θα πάει, τα άλλα δεν μπορώ να τα απαντήσω τώρα».

Για τα ανεκπλήρωτα όνειρά του: «Θα ήθελα να κερδίσω ένα πρωτάθλημα. Σχεδόν θα το κερδίζαμε στα Εμιράτα, αλλά ο κορωνοϊός μας επηρέασε. Θα ήθελα και με τα Γιάννενα να το μπορούσα αυτό κάποια στιγμή».


Για το τι θέλει να πει στον κόσμο: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο. Μετά τον τραυματισμό πήρα πολλά μηνύματα αγάπης και στήριξης. Δουλεύω σκληρά να γυρίσω και να παίξω, να βάλω γκολ και να είναι όλοι χαρούμενοι».


Για το πότε αναμένεται να γυρίσει στην ενεργό δράση: «Δεν το ξέρω ακόμα».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα