Παναθηναϊκός: Ήταν καλύτερος αλλά πέταξε την ευκαιρία!

Παναθηναϊκός: Ήταν καλύτερος αλλά πέταξε την ευκαιρία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ήταν καλύτερος αλλά πέταξε την ευκαιρία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που ήταν ανώτερος στο αιώνιο ντέρμπι αλλά όχι ικανός για να διασπάσει το... πούλμαν του Ολυμπιακού και να πάρει το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, ήταν η μόνη ομάδα που πάνω στο χορτάρι της Λεωφόρου που μετά την… κλωτσοπατινάδα του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, να σκοράρει, να νικήσει αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

Και δεν φτάνει όταν παρουσιάστηκε ένα τόσο κακός Ολυμπιακός, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε και με τους έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα και δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την κατοχή, να ξεμυτίσει από την περιοχή του.

Από το 55’ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, το Τριφύλλι είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε πότε από τον άξονα και πότε από τα άκρα να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου αλλά το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς είχε άριστη συμπεριφορά πίσω από την μπάλα, εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις και κατάφερε να βγάλει την πίεση χωρίς να δεχθεί ούτε μία σημαντική ευκαιρία σε εκείνο το διάστημα.

Οι εντυπώσεις δεν φτάνουν στο Τριφύλλι που πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς, να ανέβει στην βαθμολογία και να βάλει στα αποδυτήρια του και στον οργανισμό του σημαντική ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Εκεί ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού πρέπει να το... γράφει

Στο καλό του διάστημα δεν βρήκε την μεγάλη φάση αλλά την βρήκε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 41’ όταν ο Χουάνκαρ… χόρεψε την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, έκανε την τέλεια σέντρα και ο Φεντερίκο Μακέντα κατάφερε να βάλει τόσο λάθος το σώμα του, ώστε από το ύψος της μικρής περιοχής να αστοχήσει. Όπως κύλησε το ματς, αυτή ήταν η στιγμή του αγώνα. Όταν ο σέντερ φορ του αυτής της ομάδας και το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στο ρόστερ, αυτή την φάση δεν την κάνει γκολ, υπάρχει πρόβλημα.

Το 9 του Παναθηναϊκού τούτες τις φάσεις πρέπει να τις ᾽᾽γράφει᾽᾽, να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Δεν ξέρουμε αν ο Καρλίτος ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που δεν μπορούσε να παίξει καθόλου, αλλά σίγουρα η επιλογή του να ξεκινήσει βασικός ο Ιταλός, δεν βγήκε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είναι καλός και έξυπνος προπονητής και στην ανάπαυλα έριξε στο ματς τον Ιωαννίδη αντί του αρνητικότατου συνολικά Μακέντα.

Ο Έλληνας φορ βοήθησε, πήρε την μπάλα στα μεσοδιαστήματα, τον ένιωσε περισσότερο η αντίπαλη άμυνα αλλά δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω που ήθελε ο Παναθηναϊκός.

Του έλειψε η ποιότητα για να βρει το... κλειδί του πούλμαν

Ένας Παναθηναϊκός που πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, ακόμη και με δέκα παίκτες πάνω από την σέντρα, να γυρίζει την μπάλα για να οδηγήσει σε τακτικό λάθος τον αντίπαλο, να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα και συνεργασίες και να επανακτά την κατοχή πανεύκολα, καθώς οι περισσότερες μεταβιβάσεις του Ολυμπιακού ήταν κάκιστες.

Το Τριφύλλι τα έκανε όλα σωστά και τέλεια εκτός από τις επιλογές του στο επιθετικό τρίτο και πιο συγκεκριμένα στα τελευταία 16 μέτρα, έξω από την περιοχή. Η μπάλα έφτανε με σωστές προϋποθέσεις αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό, η συγκέντρωση, η ποιότητα για να δημιουργηθούν ευκαιρίες, περισσότερα κερδισμένα 1vs1(σαν αυτό του Βιτάλ). Είναι άλλο πράγμα να παίζει... ταμπούρι ο ΠΑΣ και άλλο ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, με Σωκράτη, Μανωλά, Εμβιλά στον άξονα και τακτική συμπεριφορά για σεμινάριο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να μιλήσει και η ποιότητα και ενώ ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένα μια καλή ομάδα, τόσο μεγάλη ποιότητα για να βρίσκει το κλειδί του πούλμαν του Ολυμπιακού(τα συμβόλαια των δύο Ελλήνων στόπερ είναι το 1/3 του συνολικού μπάτζετ των πρασίνων) δεν διαθέτει.

Ούτε, φυσικά, έχει φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο και θα φτάσει μόνο αν αφήσει έναν προπονητή να δουλέψει για μια τριετία και παράλληλα να του δώσει όλα τα απαραίτητα ποδοσφαιρικά εργαλεία.

Η αγωνιστική συμπεριφορά, δηλαδή το ᾽᾽όλοι πίσω από την μπάλα᾽᾽ του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος σίγουρα ήταν κάτι που μπορεί να σε ξενίσει(προφανώς είχε τους λόγους ο Μαρτίνς να παίξει έτσι το ντέρμπι) αλλά ο Παναθηναϊκός που πήρε άμεσα το πάνω χέρι δεν κατάφερε να βρει τις... απαντήσεις.

Δεν νίκησε αλλά απέδειξε πως μεγαλώνει πάνω στο χορτάρι

Οι θετικές εντυπώσεις δεν μπορούν να τον αφήνουν ικανοποιημένο τον Παναθηναϊκό από το αποψινό παιχνίδι, γιατί πολύ απλά είναι ο... Παναθηναϊκός. Αν κάτι πρέπει να κρατήσουν οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽ ήταν η κυριαρχία τους στο δεύτερο ημίχρονο, το γεγονός πως εκτός από την κακή εικόνα του αντιπάλου, σε σημαντικό βαθμό τον ανάγκασαν να... ταμπουρωθεί και δεν δέχθηκαν ούτε υποψία απειλής από τον Ολυμπιακό.

Αυτή η έκδοση, η φετινή του Τριφυλλιού, μεγαλώνει πάνω στο χορτάρι, γίνεται καλύτερη, γεννά ελπίδα και προσδοκίες αλλά από ένα σημείο και μετά, οι νίκες, τα τρίποντα, οι βαθμοί, οι προκρίσεις θα αρχίσουν να αποτελούν μονόδρομο, θα πρέπει να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να φτάσει ο Παναθηναϊκός εκεί που του πρέπει. Είναι στον σωστό δρόμο και αυτό επιβεβαιώθηκε και το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.