Γιατί ο Απόλλων «πέτυχε» τη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν (vid)

Φώτης Καρακούσης
Γιατί ο Απόλλων «πέτυχε» τη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν (vid)

bet365

Το Gazzetta αναλύει τις απουσίες της «Ελαφράς Ταξιαρχίς» στο 0-0 με τον Ολυμπιακό και με γνώμονα όλα τα υπόλοιπα δεδομένα (διαφορά δυναμικότητας κτλ) καταλήγει σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα.

Κάτι που έμοιαζε... ακατόρθωτο πέτυχε χθες (4/1) ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς κράτησε στο 0-0 τον Ολυμπιακό. Η παραπάνω διατύπωση δεν έγκεινται μόνο στη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των 2 ομάδων ούτε και στο ότι έπαιζε ο πρωτοπόρος με τον ουραγό, αφού στην μπάλα όλα γίνονται και για αυτό άλλωστε το ποδόσφαιρο δεν μοιάζει με κανένα άλλο ομαδικό άθλημα.

Αφορά κυρίως τις πάρα πάρα πολλές απουσίες που ταλάνιζαν την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που για διάφορους λόγους (κορονοϊό, αδιαθεσία, τραυματισμούς, τιμωρίες κτλ) δεν υπολόγιζε σε 15 ποδοσφαιριστές της, plus τον προπονητή της Τζιανλούκα Φέστα.

Ετσι οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με ένα σχήμα που στην άμυνα είχε 4 μπακ (δίδυμο στόπερ ήταν οι Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι), ενώ στον πάγκο βρίσκονταν 1 γκολκίπερ, 3 νεαροί γεννημένοι το 2003 που δεν είχαν παίξει ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο και ο Ντάουντα.


Ας δούμε λοιπόν ένα κλικ πιο αναλυτικά ποιοι τους έλειπαν (σε παρένθεση οι φετινές τους συμμετοχές και τα γκολ τους στο πρωτάθλημα στα πρώτα 12 παιχνίδια της χρονιάς, καθώς το χθεσινό ήταν το 13ο), ώστε να φανεί αν στη Ριζούπολη έγινε ή όχι η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής Super League Interwetten.

*Ο βασικός τους γκολκίπερ Κότσαρης (10/0).

*Ο κατά τεκμήριο καλύτερός τους κεντρικός αμυντικός Αλβες (10/0), όπως και οι Ντομίνγκες (8/0), Λισγάρας (7/0) που τον πλαισιώνουν μέχρι στιγμής στη χρονιά. Παράλληλα εκτός ήταν ο Νορβηγός Ρόνγκε που αποκτήθηκε πρόσφατα (λογίζεται ως εκ των βασικών), όπως και ο Ράιλι που δεν έχει παίξει μέχρι στιγμής. Ευρύτερα στην αποστολή δεν υπήρχε κλασικός στόπερ.

*Ο βασικός αριστερός μπακ Τουτουαρίμα (12/0).


*Οι 2 από τους 3 που «μοιράζονται» τον χρόνο στα «6αρο-8άρια», αν και υπάρχουν περιπτώσεις/αγώνες που αγωνίζονται ταυτόχρονα. Πιο συγκεκριμένα οι Σλίβκα (9/0), Κάστρο (12/0), ενώ νοκ άουτ ήταν και οι «ρεζέρβες» Ματέι (6/0), Παπαγεωργίου (4/0). Εκ της «πεντάδας» του άξονα διαθέσιμος ήταν μόνο ο βασικός και αρχηγός Φατιόν (11/1).

*Στο μεσοεπιθετικό σκέλος (εξτρέμ και «10άρια») οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στο αρχικό σχήμα είναι οι Παμλίδης (11/2),Τσιλούλης (10/0) που έχουν από 8 ενδεκαδάτες παρουσίες. Αμφότεροι ήταν εκτός, όπως και οι Μαρτίνες (8/0), Σαχλί (7/0) και για αυτό ξεκίνησε ο Λα Πάρα που ναι μεν έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς της σεζόν αλλά μόνο σε 5 ήταν βασικός, όπως και ο «νέος» Γιαννιώτης που πάντως προορίζεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

*Ο μόνος «τομέας» που ο Απόλλων δεν είχε απουσίες ήταν τα «9άρια», για αυτό άλλωστε πήγε σε ένα «καθαρό» 4-4-2, αφού αλλού δεν διάθετε λύσεις. Εκεί ξεκίνησε ο βασικός, με γνώμονα τις συμμετοχές του, φορ Ιωαννίδης (12/3) και ο νέος Σίγκνεβιτς, ενώ ως αλλαγή πέρασε ο Ντάουντα (11/1).


Λόγω όλων των παραπάνω για λογαριασμό του Απόλλωνα έπαιξαν χθες για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα ο 24χρονος χαφ Κραγιόπουλος και οι 18χρονοι Δούμας, Γιαννάκη (όπως αναφέραμε αμφότεροι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο), ενώ ο μπακ Βιτλής δεν είχε βρεθεί ξανά στο αρχικό σχήμα.

Παράλληλα ντεμπουτάρισαν τα χειμερινά του αποκτήματα Γιακιμόφσκι, Σίγκνεβιτς, Γιαννιώτας, αλλά για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και οι 3 πήγαν στη Ριζούπολη για να έχουν ουσιαστικό ρόλο. Πάντως ο πρώτος «έγραψε» την πρώτη του συμμετοχή ως στόπερ, αν και είναι αριστερός οπισθοφύλακας.

Ετσι επί χάρτου και με βάση τις μέχρι χθες συμμετοχές σε όλο το ρόστερ ο Απόλλων είχε στο αρχικό του σχήμα μόνο 3 βασικούς του, τον δεξιό μπακ Μπαξεβανίδη, τον «κόφτη» Φατιόν και τον φορ Ιωαννίδη. Παράλληλα εκ των 3 χειμερινών του αποκτημάτων που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά, μόνο οι 2, κακά τα ψέμματα, έχουν ουσιαστικές/βάσιμες ελπίδες να καθιερωθούν στο αρχικό σχήμα εκεί που αγωνίστηκαν, ο ακραίος Γιαννιώτης και ο επιθετικός Σίγκνεβιτς.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ
....

ΠΟΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ
....

Αν προσπαθήσουμε να «ζυγίσουμε» τα παραπάνω (ομάδες που συγκρούστηκαν, βαθμολογική τους θέση, απουσίες κτλ) τότε κατά πάσα πιθανότητα χθες στη Ριζούπολη συντελέστηκε η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, έκπληξη του πρωταθλήματος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα