Ο άλλος Μασούρας του Ολυμπιακού βρίσκει τον εαυτό του στην Ολλανδία!

Ο άλλος Μασούρας του Ολυμπιακού βρίσκει τον εαυτό του στην Ολλανδία!

Ο άλλος Μασούρας του Ολυμπιακού βρίσκει τον εαυτό του στην Ολλανδία!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για έναν από τους δανεικούς του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Μασούρα.

Κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι ο Ολυμπιακός εκτός από τον Γιώργο έχει κι άλλο Μασούρα, τον Γιάννη! Πλάκα πλάκα, ο Ολυμπιακός τον αγόρασε από τη Λάρισα το καλοκαίρι του 2018 κι έκτοτε φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» μόνο σε κάποια ματς Κυπέλλου το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς-ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος.

Μετά από δανεισμούς μίας διετίας στον Πανιώνιο (κυρίως) και πίσω στη Λάρισα, ο 25χρονος (24.8.1996) πια Έλληνας άσος προσπαθεί να βρει την τύχη του στο εξωτερικό, πάντοτε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Πέρυσι έφτασε στην Πολωνία, στην Γκόρνικ Ζάμπρζε (25 συμμετοχές, τις 23 βασικός) και φέτος αγωνίζεται σε ένα σαφώς πιο ελκυστικό πρωτάθλημα, στην Ολλανδία, στην Σπάρτα του Ρότερνταμ, την οποία βοηθάει στην μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Φτάνοντας στην Ολλανδία την 1η Σεπτέμβρη, τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, και μην έχοντας κάνει ουσιαστικά προετοιμασία, ο Μασούρας δυσκολεύθηκε να βρει τα πατήματα του στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Για ένα δίμηνο ήταν στον πάγκο κι έμπαινε απλά ως αλλαγή, σε λίγα (τρία) παιχνίδια), όμως πλέον εδώ και δύο μήνες είναι βασική μονάδα της Σπάρτα κι αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τον εαυτό του. Στα εννιά τελευταία παιχνίδια της Σπάρτα ο δεξιοπόδαρος Μασούρας είναι σε όλα βασικός κι αν εξαιρέσουμε ένα, στο οποίο έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, σε όλα τα άλλα έχει πάει καλά, κόντρα στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος (βλέπε Άγιαξ, Φέγενορντ, Φιτέσε, ΑΖ, Τβέντε).

Η βελτίωση του στο αμυντικό κομμάτι είναι ευδιάκριτη, καθώς στα φυσικά προσόντα που έχει (ταχύτητα, αλτικότητα) πρόσθεσε την εμπειρία από τις παραστάσεις ως βασικός παίκτης σε περίπου 50 αγώνες και έτσι είναι αρκετά συνεπής ανασταλτικά. Μπροστά έχει το μεγάλο προσόν ότι βγαίνει συνεχώς στην επίθεση εκμεταλλευόμενος την γρηγοράδα του και πλαγιοκοπεί με καλές διεισδύσεις και σέντρες-αυτό ακριβώς το τελευταίο κομμάτι ήταν ανέκαθεν ερωτηματικό. Έχει κάνει μία πρόοδο, αλλά όχι όσο θα έπρεπε νομίζω-εξ ου άλλωστε και δεν καταγράφει μέχρι τώρα ασίστ.

Ο Μασούρας έχει καλές, ενίοτε κι εντυπωσιακές, ενέργειες στο παιχνίδι του, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Γι΄αυτό, εξάλλου, και τον εμπιστεύεται η Σπάρτα ως τον βασικό της δεξιό μπακ σε εννιά συνεχόμενους αγώνες, είτε παίζει 4-4-2 (τον Νοέμβριο), είτε παίζει 5-3-2 (τον Δεκέμβριο). Κι ο σύλλογος από το Ρότερνταμ δεν είναι της πλάκας. Μόλις πέρυσι είχε τερματίσει στην 8η θέση.

Ένα καλό ερώτημα: θα μπορούσε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και να μπει στο ρόστερ του; Θεωρητικά, με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, η απάντηση είναι αρνητική, καθώς τρία καλοκαίρια τώρα δεν έχει ζητήσει να τον φέρει πίσω το κλαμπ. Η δική μου γνώμη είναι ότι πολύ απλά ο Ολυμπιακός, μέσω του τμήματος σκάουτινγκ, πρέπει να παρακολουθεί την εξέλιξη κάθε δανεικού του παίκτη και ανάλογα να παίρνει τις αποφάσεις του.

Masouras

Ένας ελληνικός σύλλογος δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει παίκτες. Ο Μασούρας έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2023 και είναι 25,5 ετών. Μοιάζει να κάνει πρόοδο. Πρέπει να είναι στα ραντάρ του Ολυμπιακού, που άλλωστε έχει πληρώσει ένα εκ. Ευρώ για να τον αγοράσει. Και μην ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή εναλλακτική επιλογή στο ρόστερ της ομάδας για τη θέση του δεξιού μπακ, είναι ένα παιδί που χρόνια έπαιζε επιθετικό χαφ και περίπου εδώ κι ένα χρόνο παλεύει να μάθει τη θέση, ο Ανδρούτσος-κι αυτός από δανεισμό από τον Ατρόμητο γύρισε, πιο ώριμος και πιο δυνατός…

Είναι περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού ο Μασούρας και στο ποδόσφαιρο δεν ξέρει κανείς πώς έρχονται τα πράγματα. Το φαντάζονταν πολλοί ότι ο Σισέ μετά τον δανεισμό του τον περασμένο Γενάρη στην υποψήφια για υποβιβασμό στη Γαλλία Σεντ Ετιέν θα επέστρεφε έτσι ώστε να είναι τώρα ο σπουδαιότερος αμυντικός της ομάδας;

Δείτε εδώ μία συνέντευξη του Γιάννη Μασούρα στην Ολλανδία:

Παρεμπιπτόντως, κάτι περίεργο από την Ολλανδία: ο Άγιαξ έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα σε όλη την Ευρώπη! Έχει βάλει 56 γκολ κι έχει δεχθεί μόλις τέσσερα! Σε 18 αγωνιστικές! Κι όμως είναι πίσω στη βαθμολογία από την PSV! Πολύ απλά, διότι πρώτον αυτά τα τέσσερα γκολ που έχει φάει του έχουν κοστίσει δύο ήττες και μία ισοπαλία (!) και δεύτερον δεν έχει σκοράρει σε τρία παιχνίδια, δύο 0-0 κι ένα 0-1...

Άσχετο: Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμώρησε τον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά των οπαδών του στα εντός έδρας παιχνίδια με την Άιντραχτ και τη Φενέρμπαχτσε με πρόστιμο αντίστοιχα 20.187 ευρώ (ρίψη αντικειμένων και χρήση λέιζερ) και 25.250 Ευρώ (είσοδος οπαδών για πανηγυρισμούς, χρήση λέιζερ και άναμμα μικρού αριθμού καπνογόνων).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.