Ερχεται νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ιβάν Σαββίδης 160 εκατομμυρίων και… βάλε!

Ερχεται νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ιβάν Σαββίδης 160 εκατομμυρίων και… βάλε!

Ερχεται νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ιβάν Σαββίδης 160 εκατομμυρίων και… βάλε!

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει 160 εκατομμύρια μέχρι σήμερα στον ΠΑΟΚ, ένα εντυπωσιακό ποσό που έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σημερινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ , όπου εγκρίθηκε νέα ΑΜΚ, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5.000.000 ευρώ εγκρίθηκε στη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του γηπέδου της Τούμπας.

Όπως εξηγήθηκε από το προεδρείο της συνέλευσης, η νέα ΑΜΚ κρίθηκε αναγκαία για να είναι εντάξει η εταιρία σε θέματα ισολογισμού. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα γίνει με καταβολή μετρητών και καταθέσεις, την έκδοση νέων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Μέχρι σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, έχει βάλει ένα ποσό που αγγίζει τα 160 εκατομμύρια ευρώ (159.024.000 ευρώ για την ακρίβεια) χωρίς να υπολογίζεται η νέα ΑΜΚ. «Η αυτάρκεια σαφώς και είναι στόχος, αλλά τώρα που μιλάμε είναι μη ρεαλιστικός. Πάντα στόχος είναι η αυτάρκεια. Σαφώς θα χρειαστεί να χτιστεί το νέο γήπεδο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ή για να είναι όσο πιο κοντά σε αυτόν», υποστήριξε για το συγκεκριμένο θέμα, μετά από σχετική ερώτηση μικρομετόχου, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται στα 121.257.458 ευρώ (το 84.93% των μετοχών έχει ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη, με το 80.60% να ανήκει στην Dimera και το υπόλοιπο 4% σε φυσικά πρόσωπα και μη του ομίλου) και η αξία μετοχής από το… μηδέν που ήταν πριν από εννιά χρόνια όταν ανέλαβε την ομάδα ο κ. Σαββίδης, έφτασε σήμερα να είναι στα 6 λεπτά. «Σήμερα, τα κεφάλαια της εταιρίας, έχουν αξία 24.7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό, που δείχνει ότι η εταιρία δεν έχει τόσο μεγάλες ανάγκες», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

«Η πανδημία επηρέασε τα έσοδα»

Η εταιρική χρήση από 01.07.2020 έως 30.06.2021 παρουσίασε τις λιγότερες ζημίες, ύψους 3.764.000 ευρώ, ένα από τα μικρότερα ποσά των τελευταίων ετών, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 38.943.000 ευρώ και συνολικά στα 52.903.000 ευρώ, με την πανδημία και τα κλειστά γήπεδα να παίζουν καθοριστικό ρόλο για την συγκεκριμένη περίοδο χρήσης.

«Μόνο από το γεγονός πως για ενάμιση χρόνο τα γήπεδα ήταν κλειστά, είναι λογικό να είναι μειωμένα και τα έσοδα. Αυτό δεν συνέβη μόνο στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία επηρέασε τα έσοδα της ομάδας», σχολίασε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Η αξία του ποδοσφαιρικού τμήματος αποτιμάται στα 45, 2 εκατ. ευρώ, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην εμφανίζει επιπλέον ανάγκες και οφειλές που πρέπει να καλυφθούν. Στο ίδιο διάστημα ο φορολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε έκλεισε και ήταν καθαρός, ενώ δεν θα υπάρχει νέο μέλος στο Δ.Σ. της εταιρίας.

«Καταδικαστέα τα επεισόδια, η ομάδα χρειάζεται την στήριξη του κόσμου»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, απαντώντας σε ερωτήσεις μικρομετόχων, σχολίασε τα τελευταία επεισόδια που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι με τον Άρη και οδήγησαν στην τιμωρία του γηπέδου της Τούμπας με τέσσερις αγωνιστικές.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όλους όσοι εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο. Σαφώς και θα πάρουμε κάθε μέτρο για να αποσοβήσουμε κάθε περιστατικό που έχει στόχο να βλάψει την ομάδα. Δεν είναι, πάντως, κάτι εύκολο. Βλέπετε τι γίνεται σχεδόν κάθε αγωνιστική στη Γαλλία. Σημασία έχει η διάθεση. Όχι μόνο η δική μας, αλλά και των φιλάθλων. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι πως θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναγίνει», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου για να επανέλθει η ομάδα εκεί που ήταν σε αγωνιστικό επίπεδο».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα