Ο Άρης έχει πλέον ανάγκη έτοιμους παίκτες και όχι παίκτες να συμπληρώνουν το ρόστερ

Ο Άρης έχει πλέον ανάγκη έτοιμους παίκτες και όχι παίκτες να συμπληρώνουν το ρόστερ

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Άρης έχει πλέον ανάγκη έτοιμους παίκτες και όχι παίκτες να συμπληρώνουν το ρόστερ

bet365

«Η μέθοδος του αερόστατου! Πετάς όσα σε βαραίνουν για να πας πιο ψηλά! Φεύγουν οι συμπληρωματικοί και έρχονται παίκτες έτοιμοι να ανταποκριθούν». Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Το μεγάλο πρόβλημα το Άρη στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό ήταν το κράτημα της μπάλας.

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα ανώτερη ποιοτικά , πιο έμπειρη , με παίκτες που η προσωπικότητα τους δύσκολα αμφισβητείται και δεν είσαι σε θέση στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού να κρατήσεις την μπάλα στα πόδια σου τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα καταφέρεις να την απειλήσεις , να δημιουργήσεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός γκολ.

Ένα γκολ που σίγουρα θα άλλαζε τις ισορροπίες , θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του παιχνιδιού.

Ένα γκολ ή ακόμα ένας αξιόλογος αριθμός τελικών προσπαθειών, κάτι που άλλωστε συνηθίζει να καταγράφει στην στατιστική του σε όλα τα μας ο Άρης , το δίχως άλλο θα προβλημάτιζε έντονα τον Ολυμπιακό της Κυριακής.

Κι αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν με έντονα τα σημάδια της κούρασης από τον αγώνα της Πέμπτης που προηγήθηκε, δεν είχαν την φρεσκάδα , την σπιρτάδα , αλλά ούτε τις εμπνεύσεις σε προσωπικό επίπεδο που συνήθως ξεδιπλώνουν στα παιχνίδια τους.

Ή έλλειψη των φωτεινών στοιχείων στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Άρη να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη , αλλά για να το πετύχει έπρεπε να ελέγξει για αρκετό διάστημα τον ρυθμό, να κρατήσει μπάλα, να αλλάξει πάσες , να βρει χώρους , να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν το έκανε , δεν μπόρεσε όπως αποδείχθηκε , να το κάνει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού καταθέτοντας λιγότερη ενέργεια από αυτή που συνηθίζουν να καταθέτουν κατάφερναν να φτάνουν πιο γρήγορα στις φάσεις , να χαλούν το passing game των παικτών του Άρη, να βάζουν πιο σωστά το κορμί τους στις διεκδικούμενες μπάλες, να σκεπάζουν την μπάλα σωστά , με αποτέλεσμα το αγωνιστικό τέμπο του Άρη να θυμίζει ορχήστρα κατά την διάρκεια πρόβας.

Σίγουρα από τους κιτρινόμαυρους έλειψαν ποδοσφαιριστές ικανοί να υποστηρίξουν αυτό το στιλ παιχνιδιού και αναφέρομαι στους Σούντγκρεν , Καμαρά.

Ο Σουηδός εκτός του ότι προσθέτει ηρεμία στο δεξί άκρο της άμυνας , είναι παίκτης ικανός να κουβαλήσει την μπάλα, να πασάρει , σωστά , να παγώσει το παιχνίδι όταν η ομάδα το έχει ανάγκη , ικανός να ανέβει στον χώρο την κατάλληλη στιγμή που θα έχουν δημιουργηθούν οι χώροι και τέλος , πολύ σημαντικό , έχει την σέντρα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Καμαρά είναι από τους λίγους παίκτες που μπορούν να σκεπάσουν την μπάλα. Από αυτούς που αν θέλει και πρέπει να την κρύψει , θα το κάνει, μέχρι οι συμπαίκτες του να βγουν σωστά στον χώρο. Είναι επίσης ο παίκτης που θα ταλαιπωρήσει αμυντικούς , που θα τους παίξει με το δυνατό κορμί του , που θα τους πιέσει μέχρι να τους κουράσει.

Γεγονός ότι η απουσία και των δύο μέτρησε πολύ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αλλά δυστυχώς για τον Άρη αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν η αναιμική παρουσία ή η χωρίς ουσία συμμετοχή βασικών παικτών.

Ο Σάκιτς σε ένα ακόμη παιχνίδι φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ο Τζέγκο ήταν κακός. Έφτανε με καθυστέρηση στην μπάλα. Όταν την είχε στα πόδια του περισσότερο τον ένοιαζε να την ξεφορτωθεί παρά να δημιουργήσει, να βγει μπροστά με αξιώσεις. Οι περισσότερες αντιδράσεις του έδειχναν ανασφάλεια.

Ο έτερος των χαφ Εντιαγέ δεν τα πήγε άσχημα , τουλάχιστον στο ανασταλτικό κομμάτι , αλλά παίζοντας λίγο πιο μπροστά σαν ψευτοοκτάρι έδειξε να μπερδεύεται , να μην έχει την αναμενόμενη στήριξη από τους συμπαίκτες του , να μην του ταιριάζει στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ρόλος.

Από τους μέσους μόνο ο Σάσα έδειξε έτοιμος , προσθέτοντας επιτέλους μια ολοκληρωμένη εμφάνιση στο ενεργητικό του!

Το πόσο έχει ανάγκη τον καλό και ώριμο Σάσα ο Άρης δεν είναι για να το συζητάμε. Όπως έχει ανάγκη παίκτες έτοιμους να θυσιαστούν για την ομάδα υπακούοντας και πειθαρχώντας στο πλάνο.

Και αναφέρομαι στον Γκαρσία. Ένα ποδοσφαιριστή που η ωριμότητα φέτος στο παιχνίδι του προσωπικά με έχει εκπλήξει!

Δεν κοίταξε την προβολή του, δεν κοίταξε να ξεχωρίσει, αλλά σε μια ακόμη σημαντική αναμέτρηση, εμφανίστηκε πειθαρχημένος για το καλό του συνόλου.

Μακάρι να μπορούσα να γράψω το ίδια για τον Μπερτόλιο! Καθόλου ουσία στο παιχνίδι του Αργεντίνου. Από ένα παίκτη που περιμένεις σε αυτά τα παιχνίδια να βγει μπροστά.

Και αν θέλουμε να λέμε τα πράματα με το όνομα τους , όταν ένας παίκτης ζητά στην ανανέωση του συμβολαίου του να πάρει τα διπλάσια και βάλε, τότε οφείλει σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Ολυμπιακό να δηλώνει παρών και όχι στο μεγαλύτερο διάστημα να τον ψάχνουν!

Το είχα γράψει παραμονή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό ότι το συγκεκριμένο ματς αποτελεί κριτήριο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Κριτήριο για όλη την ομάδα αλλά και για κάθε παίκτη χωριστά.

Δεν μπορεί να μην αποτελεί κριτήριο για την ομάδα η φάση του γκολ! Όποιον και να ρωτήσεις που παρακολουθεί το πρωτάθλημα , θα σου πει ότι η πρώτη επιλογή στα στημένα του Ολυμπιακού είναι το κεφάλι του Σισέ,

Δεν ξέρω πως , υπάρχουν πολλοί τρόποι , αλλά βρες τον κατάλληλο να τον εξουδετερώσεις. Κορμιά έχεις! Το κατάφερες ένα ημίχρονο! Βρες τρόπο να το καταφέρεις μέχρι την λήξη! Μη δεχθείς όμως γκολ από αυτόν. Το δέχθηκες όμως και μάλιστα με εύκολα τρόπο!

Όσον αφορά τώρα τον κάθε παίκτη χωριστά στον οργανισμό Άρη οφείλουν να καταλάβουν όλοι ότι ο δεύτερος γύρος ή αν θέλετε το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου θα είναι μια ανηφόρα , τεράστια ανηφόρα , την οποία η ομάδα θα πρέπει να την ανέβει χωρίς απώλειες αν επιθυμεί να φτάσει στην κατάκτηση των στόχων της!

Που φυσικά δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του Κυπέλλου και την έξοδο στην Ευρώπη.

Για να τα πετύχει αυτά ο Άρης θα πρέπει πλέον να έχει στο ρόστερ του παίκτες έτοιμους να ανταποκριθούν . Παίκτες με ρόλο βασικό και όχι απλά να συμπληρώνουν τον αριθμό ποδοσφαιριστών της αποστολής.

Αυτό έγινε εκ των ενόντων τα προηγούμενα χρόνια , αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα γίνει και θεσμός και κάθε χρόνο θα έχουμε τα ίδια!

Ο Άρης έχει το Κύπελλο όπου όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές!

Έχει να βάλει από κάτω στο πρωτάθλημα, από την στιγμή που δεν πάρει πίσω τους 6 βαθμούς, τουλάχιστον 4 ομάδες που μόνο στο άκουσμα Άρης γίνονται μπουρλότο!

Η συντριπτική πλειοψηφία παιχνιδιών στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου , σε πρωτάθλημα και κύπελλο , θα είναι ντέρμπι και μάλιστα ντέρμπι πρώτης γραμμής σε πολλές των περιπτώσεων δε μιλάμε για παιχνίδια Τετάρτη και Κυριακή !

Ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάει με...τσόντες σε αυτές τις αναμετρήσεις , σε αυτή την δοκιμασία, δηλαδή με παίκτες συμπληρωματικούς!

Ούτε με παίκτες που η διάθεση τους θα είναι μια έτσι κι μια αλλιώς.

Όσοι κάνουν και μπορούν και πλέον έχουμε όλοι εικόνα, αυτοί μένουν. Όσοι έχουν φιλοδοξίες άρρηκτες όμως με αυτές της ομάδας παραμένουν στην πρώτη γραμμή! Οι άλλοι ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά ,κούνημα μαντήλι και πάμε παρακάτω. Ο επόμενος παρακαλώ!

Η μέθοδος του αερόστατου! Πετάς όσα σε βαραίνουν για να πας πιο ψηλά! Φεύγουν οι συμπληρωματικοί και έρχονται παίκτες έτοιμοι να ανταποκριθούν! Ας μην είναι απόλυτα έτοιμοι! Ικανότητες να έχουν και θα μπουν στο παιχνίδι!

Το είδαμε και στο Καραϊσκάκη. Είναι μεγάλη πολυτέλεια να φέρνεις από τον πάγκο παίκτες όπως ο Γκάμα ή ο Ιτούρμπε ή ο Ματίγια. Παίκτες προσωπικότητες που ξέρουν να κρύψουν την μπάλα,που σε βοηθούν να διατηρήσεις το επίπεδο παιχνιδιού σου σε ψηλά στάνταρ, για 20 για 30 λεπτά, όσο πραγματικά τους χρειάζεσαι.

Παίκτες έτοιμους έχει ανάγκη ο Άρης από εδώ και πέρα. Διώχνεις όσους πλέον έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς και φέρνεις τρεις ή τέσσερεις έτοιμους παίκτες!

Και επειδή κάποιοι θα ισχυριστούν που θα βρεις Δεκέμβρη μήνα έτοιμους παίκτες , όταν λέω έτοιμους εννοώ έτοιμους για συγκεκριμένους ρόλους , για συγκεκριμένες αποστολές, για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια στον αγωνιστικό χώρο.

Τέτοιοι παίκτες υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί στην αγορά. Τόσο στην εγχώρια , όσο και στο εξωτερικό!

Μόνο με αυτές τις προσθήκες το ρόστερ θα θεωρείται πραγματικά πλήρες μόνο με αυτές τις προσθήκες ο Άρης θα φτάσει στην κατάκτηση των στόχων του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!