ΟΦΗ: Αναζητώντας την πρώτη μεγάλη νίκη

Δημήτρης Σαμόλης
Ο ΟΦΗ αναζητά την υπέρβαση κόντρα στον -αλάνθαστο εκτός έδρας- Ολυμπιακό και την πρώτη μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα. Οι καπαρωμένες θέσεις στην ενδεκάδα και τα ερωτηματικά.

Απόψε (19.30, CS2HD, live από το Gazzetta) ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Έντεκα παιχνίδια με απολογισμό τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και μόνο μία ήττα, αυτή από τον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ» για την 5η αγωνιστική (1-3). Καμία άλλη ομάδα, πλην του Ολυμπιακού που είναι αήττητος, δεν έχει χάσει μία φορά. Όλες οι άλλες έχουν υποστεί το λιγότερο δύο ήττες.

Η ομάδα του Ηρακλείου αποδεικνύεται εφέτος σκληρό καρύδι για τους αντιπάλους του και, ειδικά τελευταία, έχει αρχίσει να παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Αποκορύφωμα το «διπλό» στον Βόλο και η -το λιγότερο- εντυπωσιακή εμφάνιση του πρώτου 45λέπτου. Μια ομάδα που φλέρταρε με τον υποβιβασμό τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά από έντεκα παιχνίδια, στο -1 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, στο -5 από τη δεύτερη ΑΕΚ, στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, στο +1 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό. Με την τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με εννέα γκολ παθητικό, πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΣ (έχουν δεχτεί οκτώ γκολ).

Ο στόχος του ΟΦΗ στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ήταν η είσοδος στα playoffs και μέχρι στιγμής το κλαμπ βρίσκεται εκεί ακριβώς που ήθελε. Σε μια σεζόν που κυλά όπως ακριβώς την ήθελε η διοίκηση, οι παίκτες, οι προπονητές και οι φίλοι της ομάδας, αυτό που δεν έχει επιτευχθεί είναι μια μεγάλη νίκη. Μια επικράτηση απέναντι σε ομάδα που ανήκει στις μεγάλες της χώρας. Ισοπαλία με τον Άρη (0-0), ισοπαλία με την ΑΕΚ (3-3), ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό (0-0) και η ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-3). Ο αποψινός αντίπαλος είναι και ο πιο δύσκολος, αλλά αν η ομάδα θέλει να κάνει την αγωνιστική υπέρβαση, καλείται να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε καμία άλλη εφέτος, να επικρατήσει των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι... αλάνθαστοι: πέντε νίκες σε πέντε παιχνίδια.

Τα μετρημένα κουκιά στην άμυνα

Ο Επασί αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα γκολπόστ, μετά την παρουσία του Βάτερμαν στον αγώνα του Κυπέλλου εναντίον του Άρη. Από εκεί και πέρα, στην άμυνα υπάρχουν απουσίες που καθιστούν σχεδόν βέβαιη τη συμμετοχή συγκεκριμένων παικτών. Ο Πασαλίδης είναι εκτός με ίωση, οι Ουές και Γιαννούλης είναι τραυματίες. Η λογική λέει ότι ο Νιόπλιας θα επιλέξει δεξιό μπακ τον Μαρινάκη, αριστερό τον Μπαλογιάννη και τους Βούρο - Διαμαντή στο κέντρο της άμυνας. Κόντρα στον Ιωνικό η ομάδα έπαιξε και με τριάδα στα μετόπισθεν, αλλά τότε ήταν υγιής ο Πασαλίδης. Τώρα είναι νοκ άουτ. Ο Μαρινάκης έχει τη δυνατότητα να παίξει στόπερ, αλλά εφέτος δεν τον έχουμε δει σε κανέναν αγώνα.

Τα δεδομένα σε μεσαία γραμμή και επίθεση

Ο Φελίπε Γκαγιέγος αποχώρησε τραυματίας στον αγώνα του Κυπέλλου εναντίον του Άρη. Χτύπησε στα πλευρά, έγινε αλλαγή και παρότι ήταν αμφίβολος, την Παρασκευή (3/12) προπονήθηκε και μπήκε στην αποστολή. Αν κριθεί πως δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει, καθώς για τον Νιόπλια είναι βασικός και αναντικατάστατος (στα δέκα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, δεν έχει γίνει αλλαγή), τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία των Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο και Τοράλ. Όσο για την επίθεση, η παρουσία του Λάμπρου μοιάζει καπαρωμένη. Καστάνιος, Φαν Ντάινεν, Γιάννου και Καμάου διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις, με δεδομένο ότι είναι τραβηγμένη η παρουσία στην ενδεκάδα του προερχόμενου από μακροχρόνια απουσία Τσιλιανίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής 21 παίκτες:

Epassy, Waterman, Σωτηρίου, Βούρος, Μαρινάκης, Mellado, Μπαλογιάννης, Toral, Nabi, Στάικος, Castaignos, De Guzman, Gallegos, Kamau, Τσιλιανίδης, Διαμαντής, Κοροβέσης, Γιάννου, Selimovic, Λάμπρου, van Duinen.

@Photo credits: eurokinissi