AEK: Πάει για sold out με τον Ολυμπιακό και φουλάρει για πρωτιά σε μέσο όρο εισιτηρίων

Δημήτρης Βέργος
AEK: Πάει για sold out με τον Ολυμπιακό και φουλάρει για πρωτιά σε μέσο όρο εισιτηρίων

bet365

Η προσέλευση του κόσμου της ΑΕΚ στα ντέρμπι, ανάλογα και με την πορεία της μέσα στη χρονιά, είναι πιθανό να φέρει τους κιτρινόμαυρους στην πρώτη θέση του μέσου όρου εισιτηρίων τη φετινή σεζόν.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, η ζήτηση ήταν τεράστια. Γι' αυτό άλλωστε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ εκτός από την ηλεκτρονική προπώληση, άνοιξε και το εκδοτήριο στον σταθμό «Ειρήνη». Στην Ένωση περιμένουν μαζί με τα διαρκείας τουλάχιστον 35.000 οπαδούς της ομάδας στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» κάνοντας sold out, καθώς με τα νέα μέτρα εξαιτίας της πανδημίας οι 40.000 είναι το ανώτατο όριο εισιτηρίων που μπορεί να «κόψει» η ΑΕΚ στα εντός έδρας παιχνίδια της. Συγκεκριμένα μέχρι το πρωί το κάτω διάζωμα είχε γίνει sold out, ενώ και στο πάνω διάζωμα τα εισιτήρια έφευγαν με καλό ρυθμό γεμίζοντας και αυτά τα τμήματα των θυρών.

Η ΑΕΚ θα έχει ξανά τον κόσμο στο πλευρό της σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά από σχεδόν δύο χρόνια καθώς η έξαρση της πανδημίας έκλεισε τις εξέδρες των γηπέδων. Το τελευταίο ΑΕΚ - Ολυμπιακός που διεξήχθη με οπαδούς στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν εκείνο στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2019-2020. Συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου του 2020 η Ένωση είχε υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ισόπαλο 0-0 με την προσέλευση εκείνο το απόγευμα να φτάνει τις 23.741. Αριθμός που αναμένεται να ξεπεραστεί στο σημερινό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας με τους μέσους όρους των εισιτηρίων. Οι ερυθρόλευκοι προπορεύονται με μέσο όρο 13.337 ανά παιχνίδι, με τους κιτρινόμαυρους στη δεύτερη θέση με μέσο όρο 11.584 εισιτήρια. Στο σημερινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θα έχει τουλάχιστον 35.000 οπαδούς στις εξέδρες, κάτι που θα τη βοηθήσει να πάρει κεφάλι στη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς ο μέσος όρος της θα φτάσει τουλάχιστον τα 16.266. Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός από τα πέντε ματς που έχει δώσει ως τώρα στο Καραϊσκάκη, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί για μια αγωνιστική χωρίς κόσμο από τα καπνογόνα και τις διακοπές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Κόσμος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν έχει την ευκαιρία στο τέλος να τερματίσει πρώτη στην κατηγορία των εισιτηρίων καθώς μπροστά της έχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε δύο αγωνιστικές, ενώ στον δεύτερο γύρο θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ. Και το ΟΑΚΑ σε σύγκριση με τη χωρητικότητα του Καραϊσκάκη, ακόμα και με τους περιορισμούς του Covid, δίνει τη δυνατότητα στην Ένωση να έχει μεγαλύτερη προσέλευση θεατών. Γενικότερα σημαντικό ρόλο για να πάρει αυτήν την πρωτιά η ΑΕΚ θα παίξει φυσικά και η πορεία που θα έχει κατά τη διάρκεια της σεζόν καθώς, όπως είναι λογικό, αν οι κιτρινόμαυροι διατηρηθούν σε τροχιά κορυφής μέχρι τα πλέι οφ, τότε η ζήτηση των εισιτηρίων στα μεγάλα ματς στο τέλος της σεζόν θα είναι ανάλογη με την τωρινή στο ντέρμπι.

Γενικότερα τη φετινή σεζόν, ενόψει και της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπήρξε μια εντυπωσιακή κινητοποίηση των φίλων της ΑΕΚ για ένα εισιτήριο διαρκείας. Η Ένωση ανακοίνωσε ότι έδωσε 16.043 κάρτες, πραγματοποιώντας ρεκόρ 12ετίας καθώς αυτή αποτελεί την καλύτερη επίδοσή της από τη σεζόν 2009-2010. Και αυτή η συσπείρωση των οπαδών της ΑΕΚ αντικατοπτρίζεται ως τώρα και στην προσέλευση στα εντός έδρας παιχνίδια της.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα