ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στάνκοβιτς VS Βατσλίκ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στάνκοβιτς VS Βατσλίκ (vids)

bet365

Οι γκολκίπερ του αποψινού ντέρμπι του ΟΑΚΑ ήρθαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και αποπνέουν «ασφάλεια» σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το αποψινό (21/11) ντέρμπι του ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Λένε πως «οι ομάδες χτίζονται από τον ‘άσο’» και οι δύο «μεγάλοι μονομάχοι» φαίνεται πως διαθέτουν γκολκίπερ ανάλογου βεληνεκούς και αξίας.

Αμφότεροι έγιναν το καλοκαίρι κάτοικοι Ελλάδας και με το «καλημέρα» οι Τσίτσαν Στάνκοβιτς& Τόμας Βατσλίκ κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους και άρχισαν να εμπνέουν «σιγουριά».

Ο μεν πρώτος ήρθε στην Ενωση από την Σάλτσμπουργκ, ενώ ο δεύτερος πριν υπογράψει στους «ερυθρόλευκους» έπαιζε στη Σεβίλλη. Διεθνείς με Αυστρία και Τσεχία αντίστοιχα, ο Βατσλίκ ήταν και η «κολώνα» του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στο EURO που έγινε μερικούς μήνες πριν και μάλιστα ανακηρύχθηκε, από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως η Equipe, ως εκ των κορυφαίων πορτιέρε του τουρνουά.


Υπό αυτές τις συνθήκες οι δυο τους θέτουν υποψηφιότητα ώστε να καθορίσουν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου, αφού παιχνίδια τέτοιας σημασίας/βαρύτητας/αξίας αρκετές φορές κρίνονται στη «μισή» φάση. Εάν… κατεβάσουν ρολά θα δώσουν αυτόματα την ευκαιρία στην ομάδα τους να πάρει και το ματς.

Ας δούμε λοιπόν, μέσω του Wyscout, τα εγχώρια πεπραγμένα τους και τις μέχρι στιγμής επιδόσεις τους στη Super League Interwetten.

Τσίτσαν Στάνκοβιτς
Γκολ παθητικό
: 10
Αποκρούσεις/Επεμβάσεις: 28

Ο 29χρονος πορτιέρε έχει αγωνιστεί και στα 9 ματς της Ενωσης και μετρά 3 clean sheets. Συνολικά η εστία του παραβιάστηκε, ως τώρα, 10 φορές εκ των οποίων η μία ήταν με πέναλτι (Κούρτιτς στην Τούμπα), Παράλληλα στο Πανθεσσαλικό το τέρμα των γηπεδούχων είναι ουσιαστικά αυτογκόλ του Βράνιες, αφού ναι μεν προήλθε από σουτ του Ρίνερ όμως η μπάλα προσέκρουσε στον Βόσνιο στόπερ και άλλαξε εντελώς πορεία (ο Στάνκοβιτς έδειχνε να την ελέγχει).

«Επίσημα» πάντως οι 10 από τις 37 on target τελικές που του έγιναν κατέληξαν στα δίχτυα του και εκείνος πιστώνεται 28 επεμβάσεις/αποκρούσεις. Ως «κορυφαίες» του μπορούν να χαρακτηριστούν εκείνες στις προσπάθειες των Κορνέλιους (κεφαλιά), Ρομέρο (σουτ), Γκάμα (σουτ) στις αναμετρήσεις με Παναιτωλικό, Βόλο και Αρη αντίστοιχα και σε χρονικά σημεία που αν σκόραραν οι αντίπαλοί του αυτόματα θα διαμόρφωναν, εκείνη τη στιγμή, αποτέλεσμα. Αρα ήταν κομβικές και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να πάρουν τελικά τη νίκη.

Ευρύτερα και στα 3 αυτά παιχνίδια μάλιστα ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, ενώ η πλατφόρμα καταγράφει ότι «μετρά» 1.01 conceded goals σε 0,83 expected, όπως και 14 σωστές εξόδους.

Την ίδια στιγμή «παίζει» και με τα πόδια. Σε επίπεδο κοντινών μεταβιβάσεων αγγίζει το τέλειο καθώς έχει 94 σωστές σε σύνολο 95 που επιχείρησε (98,9%). Η μόνη του άστοχη αφορά λανθασμένη επιστροφή που του έγινε στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όταν με προβολή αποσόβησε το κόρνερ και έστειλε την μπάλα πλάγιο. Την ίδια στιγμή ψάχνει και την μακρινή μπαλιά όπου το ποσοστό επιτυχίας του ανέρχεται στα επίπεδα του 67,8% (38/56).

Τόμας Βατσλίκ
Γκολ παθητικό
: 5
Αποκρούσεις/επεμβάσεις: 13

Ηταν ένα από τα ονόματα που έκαναν αίσθηση στο EURO του περασμένου καλοκαιριού, όπου η Τσεχία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Λίγο αργότερα ο 32χρονος γκολκίπερ υπέγραψε στον Ολυμπιακό και μέχρι στιγμής, μετά από 9 ματς πρωταθλήματος, μετρά μόλις 5 γκολ παθητικό, εκ των οποίων το 1 είναι με πέναλτι (Εραμούσπε στα Γιάννινα).

Ετσι είναι ο πορτιέρε της κατά τεκμήριο καλύτερης, ως τώρα, άμυνας στην κατηγορία με 4/9 clean sheets, ενώ η πλατφόρμα καταγράφει ότι «μετρά» 0,51 conceded goals σε 0,6 expected, όπως και 10 σωστές εξόδους.

Συνολικά του έχουν γίνει 18 on target τελικές και εκείνος προχώρησε σε 13 αποκρούσεις/επεμβάσεις. Ως πιο κομβικές προβάλουν εκείνες στην κεφαλιά του Τιρόνε κόντρα στη Λαμία και στο κοντινό πλασέ του Τουράμ με αντίπαλο τον Ιωνικό. Μάλιστα αμφότερες έγιναν με τα παιχνίδια στο 0-0, ήταν δηλαδή σε κομβικό σημείο και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να ανοίξουν το σκορ.

Παράλληλα ο Βατσλίκ δείχνει γκολκίπερ που «εμπιστεύεται», πολύ, τα πόδια του και μάλιστα είναι ιδιαίτερα υψηλά τα ποσοστά επιτυχίας του στις μεταβιβάσεις. Πιο συγκεκριμένα πασάρει με το απόλυτο (100%) σε κοντινό επίπεδο καθώς έχει 114/114 και με 73,6% σε επίπεδο μακρινών, νούμερο αισθητά μεγάλο.

Πιο συγκεκριμένα έχει 28 σωστές σε συνολικά 38 που έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής, κάτι που επιτρέπει στους συμπαίκτες του να «σπάνε» με επιτυχία την όποια πίεση ψηλά τους ασκείτε αλλά και να βρίσκουν κενούς χώρους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα