Πώς ο Ολυμπιακός υποφέρει από…26 (!) πρώην δικούς του παίκτες!

Πώς ο Ολυμπιακός υποφέρει από…26 (!) πρώην δικούς του παίκτες!

Πώς ο Ολυμπιακός υποφέρει από…26 (!) πρώην δικούς του παίκτες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα εξτρά...θέμα του Ολυμπιακού στην πορεία της μάχης για τον τίτλο.

Πήρα το έναυσμα από το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, το 1-0 επί του Ιωνικού. Κι από την απόδοση κάποιων παικτών του Ιωνικού-κατά την γνώμη μου της πιο ευχάριστης έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος, με το σκεπτικό ότι π.χ. η παρουσία του Βόλου είναι συνέχεια της περσινής εικόνας του, ενώ τώρα μιλάμε για μία νεοφώτιστη ομάδα.

Ο γκολκίπερ Χουτεσιώτης, λοιπόν, έσωσε τέσσερις φορές την εστία του και νικήθηκε μόνο σε μία φάση, στην οποία μάλιστα η μπάλα από το πλασέ του Μασούρα άλλαξε πορεία στα πόδια του Μύγα.

Ο αριστερός μπακ Βαλεριάνος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας της Νεάπολης.

Ο κεντρικός μέσος Ρομαό, το ίδιο.

Ο εξτρέμ Ματσούκας έβγαλε την καλύτερη μπαλιά από πλευράς Ιωνικού, στον σέντερ φορ Τουράμ, για το τετ α τετ με τον Βατσλίκ στα πρώτα λεπτά.

Και οι τέσσερις αυτοί παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, περισσότερο ο Ρομαό, λιγότερο οι άλλοι τρεις.

Συνολικά στην φετινή ελληνική Λίγκα υπάρχουν 26 πρώην παίκτες του Ολυμπιακού στις υπόλοιπες 13 ομάδες της κατηγορίας-κατά μέσο όρο δύο σε κάθε μία ομάδα!

Στον Ιωνικό οι Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ματσούκας.

Στον ΠΑΣ οι Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης.

Στη Λαμία οι Τζανδάρης, Καραμάνος, Γκέντζογλου.

Στον Απόλλωνα οι Λισγάρας, Μαρτίνες, Ιωαννίδης.

Στον ΟΦΗ οι Βούρος, Γιαννούλης, Ντουρμισάι.

Στον Άρη οι Σιαμπάνης, Μάνος, Μήτρογλου.

Στον Ατρόμητο οι Γιαννιώτης, Κυρ. Παπαδόπουλος.

Στην ΑΕΚ οι Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί.

Στον Αστέρα ο Ν. Παπαδόπουλος.

Στον Παναιτωλικό ο Βέργος.

Μία διαπίστωση που μπορούμε να κάνουμε; Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια υποφέρει από τους πρώην παίκτες του, ειδικά σε σχέση με τις επιδόσεις αυτών των παικτών κόντρα στους αντιπάλους του στη μάχη των τίτλων.

lamia

Ο Καραμάνος έχει βάλει δύο γκολ στον Ολυμπιακό (το ένα σε ήττα του 0-1 και το άλλο στο φετινό 1-2, το οποίο και πανγηρύισε δεόντως), όσα έχει βάλει μαζί σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ.

Ο Βέργος έχει βάλει γκολ στον Ολυμπιακό, αλλά όχι π.χ. στον ΠΑΟΚ.

Ο Μάνος έχει βάλει γκολ στον Ολυμπιακό (και δη σε ισοπαλία 1-1), αλλά όχι π.χ. στην ΑΕΚ.

Ο Μαρτίνες έχει βάλει γκολ στον Ολυμπιακό, αλλά όχι π.χ. στον ΠΑΟΚ.

Ο Λισγάρας έχει βάλει γκολ στον Ολυμπιακό (επίσης σε ισοπαλία 1-1), αλλά όχι π.χ. στην ΑΕΚ.

Ο Μήτρογλου από τότε που γύρισε, ένα γκολ έχει βάλει (επίσης σε ισοπαλία 1-1), στον Ολυμπιακό.

Ο Χουτεσιώτης έχει φάει μόλις δύο γκολ (το ένα σε ισοπαλία 1-1) από τον Ολυμπιακό σε τρεις συμμετοχές. Από την ΑΕΚ έχει φάει τέσσερα σε δύο παιχνίδια κι από τον ΠΑΟΚ δύο σε ένα παιχνίδι (έχοντας ηττηθεί και τα τέσσερα).

Να διευκρινίσω ότι όλα αυτά έχουν συμβεί από την στιγμή και ΜΕΤΑ που οι παίκτες αυτοί έφυγαν από τον Ολυμπιακό και να εξηγήσω ευθύς εξ αρχής κάτι: φυσικά δεν κριτικάρω τους πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, γιατί παίζουν καλά εναντίον του. Εξυπακούεται ότι καλά κάνουν, αυτή είναι η δουλειά τους.

Αυτό που κάνω είναι να το επισημαίνω και κυρίως να του δώσω τη διάσταση που αρμόζει στην σχετική διαπίστωση: ο Ολυμπιακός έχει διάφορα προβλήματα και ντεζαβαντάζ στη μάχη του τίτλου (με κορυφαίο τη διαφορετική αντιμετώπιση του από πλευράς διαιτησίας), έχει και το εξτρά πρόβλημα με τους…πάμπολλους πρώην παίκτες του, που ειδικά όταν παίζουν μαζί του δίνουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, για διάφορους λόγους. Π.χ. για να δείξουν κάποιοι ότι κακώς δεν τους κράτησε ο Ολυμπιακός, για να αποδείξουν κάποιοι άλλοι ότι κακώς δεν τους έδωσε καν ευκαιρία ο Ολυμπιακός, για να μην υπάρξει ενδεχόμενο κάποιοι άλλοι να ακούσουν διάφορα ότι εναντίον της πρώην ομάδας τους δεν πήγαν καλά κλπ, κλπ.

Ας θυμηθούμε κάποια πραγματάκια…

Ο Ρομαό στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ιωνικού ήταν εντελώς απρόσεκτος, παίρνοντας δύο κίτρινες μέσα σε λίγα λεπτά κι έτσι άφησε την ομάδα του στο ΟΑΚΑ με 10 παίκτες από το 25ο λεπτό! Την περασμένη Κυριακή τον είδαμε 100% συγκεντρωμένο στο Καραϊσκάκη. Και παθιασμένο, σε βαθμό που έκανε και τσαμπουκάδες με τον 18 χρόνια μικρότερο του Αγκιμπού Καμαρά.

osfp

Ο Σάλιακας σε κάθε ματς που πάει ο Ολυμπιακός στα Γιάννινα είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΣ και φέτος κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η ομάδα του.

Ο Κάργας εναντίον του Ολυμπιακού κάνει τα κορυφαία παιχνίδια του.

Ο Κ. Παπαδόπουλος ήταν ο καλύτερος του Ατρόμητου στο 0-0 της φετινής πρεμιέρας στο Καραϊσκάκη.

Ο Βέργος πρέπει να έβαλε τις προάλλες κατά του Ολυμπιακού το ωραιότερο γκολ της καριέρας του-και το πανηγύρισε έξαλλα, παρότι στα 18 του έπαιξε με τα «ερυθρόλευκα» στο Όλντ Τράφορντ κι ο Ολυμπιακός τον έστειλε δανεικό στην Έλτσε και στη Β ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Τζανδάρης ήταν ο κορυφαίος της Λαμίας στο φετινό πολύ δύσκολο πέρασμα (2-1) του Ολυμπιακού από εκεί, όπως ήταν και ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού σε ένα 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ζητήματος, είναι τόσο…σύνηθες να παίζουν στο 100% οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού στα παιχνίδια των ομάδων τους εναντίον του, ώστε αν σε καμία σπάνια, σπανιότατη περίπτωση παρατηρηθεί κάποιο λάθος η, η παραμικρή ολιγωρία η, ακόμη και ατυχία, γίνεται…θέμα. Όπως στο παιχνίδι στα Γιάννινα, που ο Σάλιακας δεν βρήκε «γεμάτα» την μπάλα για να διώξει και ο Ελ Αραμπί σκόραρε στο τέλος. Σχολιάστηκε, από κάποιους, ποιος, ο Σάλιακας, που όχι απλά είναι από τους καλύτερους δεξιούς μπακ του πρωταθλήματος, αλλά ειδικά σε κάθε αγώνα με τον Ολυμπιακό μετατρέπεται σε φοβερό επιθετικό έμβολο του ΠΑΣ, με σέντρες-φαρμάκι κλπ, κλπ.

Παρεμπιπτόντως, διαβάσατε τη συνέντευξη του Ζουέλα στο gazzetta; Κάποια στιγμή ξέρετε τι είπε; «Κάποτε ο Πανόπουλος, πριν από ένα παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, μου είχε πει, ότι αν βάλω γκολ στον Ολυμπιακό, θα μου έδινε ένα αυτοκίνητο Σκόντα αξίας 25.000 Ευρώ». Και να προσέξουμε, ότι ήταν μία εποχή, γύρω στο 2008, που ακούγονταν ότι η Ξάνθη είχε...καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό.

Αυτό προς επιβεβαίωση ότι κάθε παιχνίδι οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας με τον Ολυμπιακό είναι πάντοτε κάτι το ξεχωριστό και πάντοτε παίζεται με τον κάθε αντίπαλο να δίνει το μάξιμουμ.

Άσχετο: Λάθος είναι η άποψη ότι ο Ολυμπιακός μπορεί εύκολα να σπάσει το Γενάρη τους δανεισμούς του Ρόνι Λόπες και του Καρμπόβνικ από τη Σεβίλλη και την Μπράιτον. Κατ΄ αρχάς, άλλωστε, δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, κάποια τέτοια απόφαση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.