Παναθηναϊκός - Θύρα 13: «Εξαιρετική εναλλακτική λύση η ανακατασκευή της Λεωφόρου»

Παναθηναϊκός - Θύρα 13: «Εξαιρετική εναλλακτική λύση η ανακατασκευή της Λεωφόρου»

Newsroom
Παναθηναϊκός - Θύρα 13: «Εξαιρετική εναλλακτική λύση η ανακατασκευή της Λεωφόρου»

bet365

Η Θύρα 13 παίρνει θέση για τις συνεχείς αναβολές στο γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού και αναφέρει ότι «μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εναλλακτική λύση, είναι η ανακατασκευή της Λεωφόρου».

Οι οργανωμένοι φίλοι του «τριφυλλιού» αναφέρονται στη συμπλήρωση ενός έτους που κοντοζυγώνει από την ημέρα της υπογραφής του MOU «που υποτίθεται θα έβαζε σε τροχιά υλοποίησης το project».

«Μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εναλλακτική λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού είναι να νομοθετήσει το κράτος ακριβώς όπως έχει πράξει για τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά σωματεία τις ρυθμίσεις που χρειάζονται, για την ανακατασκευή της Λεωφόρου. Κατασκευή που τεχνικά είναι απολύτως εφικτή, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι ΙΣΟΝΟΜΙΑ!» αναφέρεται μεταξύ άλλων...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πριν από 16 χρόνια με πρόταση του δήμου Αθηναίων ξεκίνησε το project της Διπλής Ανάπλασης. Ο Παναθηναϊκός, με βαριά καρδιά, αποδέχθηκε τότε να γίνει η μετεγκατάστασή του στον Ελαιώνα/ Βοτανικό με δύο σαφείς προϋποθέσεις:

  1. ότι ολόκληρος ο Σύλλογος (ΠΑΕ, ΚΑΕ και τα τμήματα του Α.Ο.) θα στεγάζονταν στην ίδια περιοχή και
  2. ότι τα έργα θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του α’ εξαμήνου του 2008, έτος που συνέπιπτε με τη συμπλήρωση 100 ετών από την Ίδρυση του Συλλόγου.

Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν, χωρίς να έχει καμία ευθύνη ο Παναθηναϊκός. Μπροστά στο πολυετές αδιέξοδο διάφορες διοικήσεις του Συλλόγου έκαναν κατά καιρούς σημαντικές προσπάθειες απεμπλοκής, αλλά οι αξιωματούχοι του κράτους και του δήμου «κώφευαν».

Το Μάρτιο του 2019, δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο νυν δήμαρχος θυμήθηκε να ανασύρει από το χρονοντούλαπο το project της Διπλής Ανάπλασης, εκφράζοντας τις γνωστές μεγαλοστομίες.

Όμως ο νυν δήμαρχος, μαζί με τα ελεγχόμενα μίντια, αποφεύγουν να εξηγήσουν στον κόσμο κρίσιμες παραμέτρους της υπόθεσης, όπως π.χ. πόσα εκατομμύρια ευρώ χρωστάει ο δήμος Αθηναίων σε τράπεζες από δάνεια που πήρε, για αγορά οικοπέδων στην περιοχή του Βοτανικού…

Σε λίγες ημέρες, στις 20 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ακριβώς ένα χρόνος από την υπογραφή του MΟU, που υποτίθεται ότι έβαζε σε τροχιά υλοποίησης το project.
Η αρχική αίσθηση ήταν ότι την άνοιξη του 2021 θα έχουν δημοσιοποιηθεί οι συμβάσεις, ώστε να επακολουθήσει η Γενική Συνέλευση και ο κόσμος του Παναθηναϊκού να λάβει, μέσω ψηφοφορίας, την τελική απόφαση.
Από την άνοιξη του 2021 πήγαμε στον Ιούνιο, ο Ιούνιος έγινε Σεπτέμβριος, ο Σεπτέμβριος έγινε Οκτώβριος και τώρα είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση ούτε τον Νοέμβριο!

Από την αρχή δείξαμε καλή πρόθεση και υπομονή να περιμένουμε να δούμε τις συμβάσεις, και έπειτα να κρίνουμε την όλη υπόθεση έχοντας πάντα ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Οι συνεχείς αναβολές μας δημιουργούν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αμφιβολίες ως προς την σύναψή τους και το περιεχόμενο αυτών.
Μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εναλλακτική λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού είναι να νομοθετήσει το κράτος ακριβώς όπως έχει πράξει για τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά σωματεία τις ρυθμίσεις που χρειάζονται, για την ανακατασκευή της Λεωφόρου. Κατασκευή που τεχνικά είναι απολύτως εφικτή, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Η Περιφέρεια Αττικής να δεσμευτεί ρητά ότι θα δώσει για τους περιβάλλοντες χώρους της Λεωφόρου ακριβώς το ίδιο ποσό (ούτε ένα ευρώ λιγότερο) που πλήρωσε για υπογειοποιήσεις και λοιπά συνοδά έργα σε άλλο γήπεδο της Αττικής.

Ως θύρα 13 δεν ζητάμε ούτε να μας χαρίσουν λεφτά που έπρεπε εδώ και χρόνια να πληρώνονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά δεν πληρώνονται. Ούτε να μας χαρίσουν κατ’ εξαίρεση τρία στρέμματα άλσους, το οποίο κανονικά προστατεύεται από το ελληνικό Σύνταγμα. Ούτε να μας χαρίσουν με νόμο τριάντα στρέμματα, που ανήκαν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και στο Ελληνικό Δημόσιο. Το μόνο που ζητάμε είναι ΙΣΟΝΟΜΙΑ!

Υ.Γ. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ανυποχώρητοι στη θέση ότι το γήπεδο της Λεωφόρου είναι ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριότητα του γηπέδου της Λεωφόρου και δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν την περιουσία του Συλλόγου μας.

Υ.Γ.1 Με πρόεδρο τον Αλαφούζο, ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για τον καλό του Παναθηναϊκού, το γηπεδικό ζήτημα, δεν μπορεί να επιλυθεί όπως απαιτεί η ιστορία και το συμφέρον του Συλλόγου. Θέλουμε να υλοποιηθεί από ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και δεν εξυπηρετούν προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα.
ΘΥΡΑ 13 – 1966

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα