Περηφάνια για το παρόν και σιγουριά του ΠΑΟΚ για το μέλλον

Περηφάνια για το παρόν και σιγουριά του ΠΑΟΚ για το μέλλον

Περηφάνια για το παρόν και σιγουριά του ΠΑΟΚ για το μέλλον

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να καταγράψει τα δεκάδες μεγάλα ταλέντα του ΠΑΟΚ που ήδη πρωταγωνιστούν στα ελληνικά γήπεδα και στις εθνικές ομάδες, προσφέροντας εγγύηση στον Δικέφαλο του Βορρά για τα χρόνια που ακολουθούν.

Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ Β. Το ιστορικό αήττητο της κ19. Οι εννιά διεθνείς στην Εθνική παίδων. Ο Μιχαηλίδης! Ο Τζόλης και τα πολλά εκατομμύρια που έφερε. Οι αψεγάδιαστες ομάδες κ17 και κ15. Η πρώτη ομάδα που εδώ και χρόνια διαθέτει τόσους νεαρούς που παίζουν και πρωταγωνιστούν! Η φήμη της ακαδημίας. Τα αποτελέσματα. Η αναγνώριση. Το τεράστιο κέρδος του ΠΑΟΚ σήμερα και αύριο. Και μεθαύριο και… για ΠΑΝΤΑ!

Πριν λίγες ημέρες έκανα ένα αφιέρωμα στους παίκτες του ΠΑΟΚ που γεννήθηκαν το 2000 , τα παιδιά που έγραψαν ιστορία με πολλά αήττητα πρωταθλήματα, μέχρι να φθάσουν να παίζουν στην πρώτη ομάδα όπως τώρα γίνεται με τον Γιάννη Μιχαηλίδη, τον Λευτέρη Λύρατζη, τον Χάρη Τσιγγάρα. Ταυτόχρονα έγραψα και για τους γεννηθέντες το 2005 γιατί… έτυχε εκείνες τις ημέρες να ζήσουμε και να καταγράψουμε μία πολύ μεγάλη πρόκριση της εθνικής παίδων στην elite round της Ευρώπης, μία εθνική στην οποία παίζουν βασικοί 7-8 παίκτες του ΠΑΟΚ που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά. Κι ενώ φαίνεται τόσο σπουδαία η επιτυχία των ακαδημιών του Δικεφάλου, η αναλυτικότερη καταγραφή των ποδοσφαιριστών που γεννήθηκαν και τα άλλα χρόνια μεταξύ 2000-2005, φανερώνει ένα απίστευτο μέγεθος.

Ούτε εγώ που προσπαθώ να ασχοληθώ δημοσιογραφικά με τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχω συνειδητοποιήσει τι ακριβώς γίνεται, τι έχει πετύχει ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά πολύ περισσότερο τι έρχεται στο μέλλον. Η συγκέντρωση όσων το δυνατό περισσότερων στοιχείων για όλη αυτή την μεγάλη ΠΑΟΚτσήδικη ποδοσφαιρική κοινωνία, βοηθάει να αντιληφθούμε τι ακολουθεί και πόσο μεγάλη είναι η εγγύηση για το μέλλον του Δικεφάλου σε έμψυχο δυναμικό.

Προσέξτε τι γίνεται και τι έρχεται ΚΑΙ γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πολύ-πολύ-πολύ γερές βάσεις ώστε για πολλά-πολλά χρόνια να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 2000

Οι γεννηθέντες το 2000 πέτυχαν τόσα πολλά πράγματα μαζί… Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Λύρατζης, Τσαούσης, Γαϊτανίδης συσπείρωσαν γύρω τους πολλούς ακόμη γεννημένους το 2001 και κατάφεραν να πετύχουν τρομακτικές πορείες στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στο Youth League.

Μαζί λοιπόν και οι (2001) Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης, Τάχατος, Πανίδης, Γιαξής, Βρακάς. Ήταν κάποιοι από τους «πυλώνες» του Πάμπλο Γκαρσία στο χτίσιμο της παντοκρατορίας της Κ19 του ΠΑΟΚ. Τα παιδιά αυτά (εκτός όλων των άλλων) πήραν πρωτάθλημα με 28-2-0!!

Να πάμε στους ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 2002; Θα είναι πάντα εκείνοι που κέρδισαν την Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της! Αλλά και το Lokobol, το Lukoil Cup, που έγιναν πρωταθλητές με την Κ15 και την Κ19, που πανηγύρισαν την σημαντική πρόκριση της Εθνικής Κ17 στην τελική φάση του EURO της Ιρλανδίας το 2019. Αντιλαμβάνεστε τι παραστάσεις έχουν; Πρώτος, ο διάσημος πλέον Χρήστος Τζόλης και μαζί οι Μπαλωμένος, Παναγιώτου, Γρόσδης, Αβεντισιάν, Τσοπούρογλου, Γκορντεζιάνι! Τι φουρνιά! Και τι δουλειά από τους προπονητές τους εδώ και τόσα χρόνια. (Έρχονται και κάποιοι από αυτούς στην πρώτη ομάδα…).

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ακολουθούν οι γεννηθέντες το 2003. Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Μανωλιούδης, Κουτεντάκης, Κιτσάκης, Τσιόπτσης (στην πορεία προστέθηκαν οι Δαρέλας, Τσιακούμης) που κέρδισαν το πρωτάθλημα με την Κ17, αλλά και με την Κ19!

Οι περισσότεροι εξ αυτών, κέρδισαν το Invitational Cup, ενώ πανηγύρισαν την πρόκριση της Εθνικής Κ17 στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, το οποίο δεν διεξήχθη ποτέ, λόγω της πανδημίας. Οι Κουλιεράκης, Κιτσάκης, Κουτεντάκης και οι κατά ένα χρόνο μικρότεροι Κούτσιας και Τσίκος προκρίθηκαν τότε ως πρώτοι από τον όμιλό τους με τρεις νίκες, μία από τις οποίες απέναντι στην πανίσχυρη Γερμανία (2-0 με δύο γκολ του Γιώργου Κούτσια). Ήταν τότε που ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (2003) απουσίαζε λόγω τραυματισμού. Όσο και αν ατύχησαν με την πανδημία, το ταλέντο ξεχειλίζει και θα φανεί. Φαίνεται ήδη…

Κωνσταντέλιας

Η γενιά του 2004, γαλουχημένη κι αυτή από νωρίς στις πρωτιές έτρεχε ένα αήττητο χρόνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με μοναδική ήττα έναν τελικό από την Πόρτο σε διεθνές τουρνουά. Η γενιά που «καμαρώνει» για τον εξαιρετικό Γιώργο Κούτσια, τον Νίκο Μπότη που είναι στην Ιντερ πια (αντιλαμβάνεστε επίπεδο) τον Γιώργο Κουλούρη που παίζει και στον ΠΑΟΚ Β ως ο μικρότερος της ομάδας! Ποδοσφαιριστές που κέρδισαν τα πρωταθλήματα της Κ15, της Κ17, της Κ19 (με αρκετούς μικρούς τότε στην ομάδα του Γκαρσία) και κατέκτησαν σπουδαία διεθνή τουρνουά, όπως το Lennart Johansson, το Overmars, το Invitational Cup.

Κούτσιας

Και δεν τελειώσαμε με τα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μεγάλα ταλέντα, που δύσκολα καταγράφονται όλα σε ένα κείμενο και συγνώμη από παιδιά που μπορεί να μην αναφέρονται.

Οι Μοναστηρλής, Τασιούρας, Ζίλο, Σινανάι, Τσίκος, Ρούμιαντσεφ, Σμυρλής, Καλόγηρος, Μπάμπουρας, Κεδίκογλου, Σπυριδόπουλος, Σπυράκος είναι γεννημένοι το 2004, μέλη της Κ19 πλέον και μετρούν, εκτός των άλλων, πολλές διακρίσεις με τις Εθνικές ομάδες.

Μετά από όλους αυτούς έρχεται η εκπληκτική γενιά του 2005, με πολλά παιδιά ήδη μέλη της Κ19 και με πρόσφατη μεγάλη επιτυχία τους, την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας Κ17 στην Elite Round του EURO, που θα διεξαχθεί το 2022 στο Ισραήλ. Την αναφέρουμε ως επιτυχία τους, αφού ο ΠΑΟΚ είχε εννιά παίκτες του (Αγγελίδης, Κωττάς, Γκούμας, Καστίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Αδάμ, Γκιντέρσος, Τζίμας) στην Εθνική. Ενας εξ αυτών (Τζίμας) μικρότερος κατά ένα έτος, μάλιστα.

Ανάμεσά τους και ο Βαρέλα, μέλος της Εθνικής Πορτογαλίας Κ17 πλέον. Δηλαδή… ο ΠΑΟΚ δίνει δεκάδες παίκτες στις εθνικές ομάδες, ετοιμάζει ακόμη και για την εθνική Πορτογαλίας τον γιο του Φερνάντο, που λέγεται ότι είναι μέσα στους 4-5 με την καλύτερη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ!

Εκπληκτικά πράγματα! Απίστευτα! Μεγάλη και απολύτως μεθοδική δουλειά πολλών ετών που έχει εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ σε άλλα επίπεδα. Με τους ασπρόμαυρους να φιλοξενούν στο σπίτι των ακαδημιών πάνω από 45 παιδιά κάθε χρόνο.

ΠΑΟΚ

Έρχονται δεκάδες μεγάλα ταλέντα που… ξέρουν. Βλέπουν την προοπτική της μεγάλης ομάδας ή το ενδεχόμενο της μεγάλης μεταγραφής! Ο ένας πήγε στην Ίντερ, ο άλλος στην Premier League. Προφανώς και δεν θα παίξουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Άλλοι θα πάνε έξω, άλλοι (Διαμαντής, Μπαλογιάννης και όχι μόνο) θα παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο σε διαφορετικές ελληνικές ομάδες!

Κουραστήκατε; Στον ΠΑΟΚ, ο Πουρλιοτόπουλος, ο Γεωργιάδης και όλο το επιτελείο δεν κουράζεται να αναδεικνύει κάθε χρόνο, όλο και καλύτερους παίκτες. Ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, αλλά πάνω από όλα χαρακτήρες και προσωπικότητες που θα κοσμούν τα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! Τα δεκάδες παιδιά που δουλεύουν καθημερινά μέσα σε πολύ οργανωμένες συνθήκες και… έρχονται. Ανεβαίνουν με φόρα προς την πρώτη ομάδα που… και να μην θέλει, ΔΕΝ μπορεί πλέον παρά να ανοίξει τις πόρτες της για να ξεχειλίσει η Μεσήμβρια και η Τούμπα από το ταλέντο των πιο καλλιεργημένων παικτών που θα εκτοξεύσουν ΚΑΙ τον ΠΑΟΚ, αλλά ΚΑΙ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι αυτά τα παιδιά που ακούμε να τραγουδούν και να το πιστεύουν…

«Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα

που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα.

Έχουμε περίσσεια χάρη

που καμία ομάς δεν έχει άλλη…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.