Το πλάνο του νέου γηπέδου του Άρη και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Το πλάνο του νέου γηπέδου του Άρη και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Το πλάνο του νέου γηπέδου του Άρη και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

bet365

Στην επίσπευση όλων των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη συμφώνησαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Μακεδονίας.

Σε βάθος δεκαετιών, είναι η πρώτη φορά που τα λόγια συνδυάζονται με πράξεις για την ανέγερση νέου γηπέδου του Άρη. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανταλλαγή οικοπέδων καθώς ο ΑΣ Άρης θα παραχωρήσει στο Δημόσιο τα 21 στρέμματα που καταλαμβάνει σήμερα το «Κλ. Βικελίδης» και θα αποκτήσει 162 στρέμματα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη όπου και θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ομάδας, χωρητικότητας 33.000 θέσεων.
Αυτό περιλαμβάνει η αρχική μελέτη και επί τούτου πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση στην Περιφέρεια Μακεδονίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Διευκρινίστηκε μάλιστα και η μεθοδολογία στη χρηματοδότηση του project η οποία χωρίζεται σε τρία σκέλη. Τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Μακεδονίας η οποία αποσκοπεί στον χώρο πρασίνου στις δύο περιοχές, αυτή του Δημοσίου μέσω της ανταλλαγής οικοπέδων αλλά και τα κεφάλαια ιδιώτη τα οποία αφορούν τόσο την κατασκευή του γηπέδου όσο και τη δημιουργία εμπορικών χώρων περιμετρικά του νέου γηπέδου.

Ο καταλυτικός ρόλος της Περιφέρειας Μακεδονίας αποτυπώθηκε μέσα από τις τοποθετήσεις αυτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη. «Υπάρχει συμφωνία για να προχωρήσει το project. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει το κόστος της ανάπλασης του χώρου στον οποίον βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του Άρη καθώς επίσης και τη δημιουργία αλλά και ανάπλαση των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο. Οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Πυλαίας Χορτιάτη συμφωνούν απόλυτο στους βασικούς άξονες τους οποίους θέσαμε από την πρώτη στιγμή», είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας συμπλήρωσε λέγοντας ότι… «είναι ένα σημαντικό project, όχι μόνο γιατί θα αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές μιας μεγάλης ομάδας της πόλης μας αλλά θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων των δύο περιοχών. Εκτός από το νέο γήπεδο του Άρη, στην ίδια περιοχή θα αναπτυχθούν χώροι αναψυχής, κατοικίες εμπορικής χρήσης και γενικώς όλες οι λεπτομέρειες θα παρουσιαστούν με την ολοκλήρωση της μελέτης. Έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ούτως ώστε να τρέξουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες και παράλληλα θα συσταθεί ειδική επιτροπή από κάθε φορά παρουσία και ανθρώπου του Άρη ο οποίος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Εκτιμούμε ότι οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα του Φλεβάρη και μέχρι τότε η Κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ανταλλαγής οικοπέδων».

Περιφέρεια Μακεδονίας

«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων δύο περιοχών»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στάθηκε στο όφελος που θα έχουν οι δύο περιοχές μέσα από τα έργα που θα συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. «θα βάλουμε στις ράγες την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού project για την πόλη μας. Τη διπλή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στην περιοχή Χαριλάου αλλά και της έκτασης που βρίσκεται εντός του ορίου του Δήμου Πυλαίας. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συναινεί, συμφωνεί και ενώνει τις δυνάμεις του με την Περιφέρεια. Στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του Άρη θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου συμβάλλοντας στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Έχουμε μπροστά μας δρόμο μακρύ για ένα τόσο σημαντικό project».

Ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεντζίδης υποστήριξε ότι… «υπάρχει απόλυτη συμφωνία ως προς τη σκοπιμότητα της κατασκευής αλλά και τη μεθοδολογία σε πράγματα που θα αναλάβει ο κάθε Δήμος και η Περιφέρεια. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Περιφερειάρχη και τον ευχαριστώ γι’ αυτό καθώς συντονίζει τα βήματα και την αρμοδιότητα του καθενός. Στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη καλοδεχόμαστε αυτό το project γιατί θα αναβαθμίσει την περιοχή και εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο πλάνο του Δήμου για την αναβάθμιση της περιοχής και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Πυλαίας μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου ευρωπαϊκά σταδίου αλλά και πάρκων αναψυχής και εμπορικότητας».

«Πολύ δουλειά και λίγα λόγια»

Ο Άρης εκπροσωπήθηκε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Θόδωρο Καρυπίδη και τον πρόεδρο του ΑΣ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη, ο οποίος υποστήριξε ότι… «προτείναμε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του καθενός από τον τομέα του. Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουν όλα πολύ γρήγορα. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται πολύ δουλειά και λίγα λόγια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα