Ατρόμητος: Όσο δέχεται τόσο εύκολα το γκολ δεν μπορεί να ελπίζει (vids)

Ατρόμητος: Όσο δέχεται τόσο εύκολα το γκολ δεν μπορεί να ελπίζει (vids)

Φώτης Καρακούσης
Ατρόμητος: Όσο δέχεται τόσο εύκολα το γκολ δεν μπορεί να ελπίζει (vids)

bet365

Το ξεκίνημα του Ατρομήτου είναι το λιγότερο κακό, με την άμυνα η οποία δέχεται με ευκολία το γκολ να δείχνει πως είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του.

Η αλήθεια είναι πως στον Ατρόμητο μετά και τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, δεν περίμεναν πως θα είχαν ένα τέτοιο ξεκίνημα στην φετινή Super League. Οι Περιστεριώτες μετά και το 0-0 της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και μετά από 8 αγώνες βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς ακόμα να έχουν πετύχει μια νίκη (η μοναδική του πρωταθλήματος).

Μια άσχημη θέση που δεν έχει να κάνει τόσο με την επίθεση που επίσης είναι το λιγότερο μέτρια, καθώς μόλις 5 φορές οι παίκτες του Ατρομήτου έχουν στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά κυρίως στην άμυνα. Οι «κυανόλευκοι» στα 8 ματς που έχουν δώσει ως τώρα έχουν δεχθεί 16 γκολ, με τον Παναιτωλικό να είναι η ομάδα με τα περισσότερα (17).

Σε κάθε αγώνα δέχεται γκολ

Μια άμυνα που σε κάθε αγώνα δέχεται γκολ. Μόνο στην πρεμιέρα και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης ο Ατρόμητος κράτησε το μηδέν παθητικό. Στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια της Super League και 1 για το Κύπελλο οι Περιστεριώτες έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους συνολικά 17 φορές. Ένας μεγάλος αριθμός ειδικά για μια ομάδα που ξεκίνησε με άλλες βλέψεις το φετινό πρωτάθλημα και βλέπει τα πράγματα να πηγαίνουν εντελώς διαφορετικά.

Και όταν προηγείται δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν

Επειδή μιλάμε για πρωτάθλημα όπου κάθε βαθμός μετράει, το σημαντικό θέμα με τον Ατρόμητο είναι πως ακόμα και όταν καταφέρνει να προηγηθεί, δεν μπορεί να το κρατήσει. Και αυτό δεν έχει γίνει λίγες φορές. Με τον Παναιτωλικό οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Στρούγγη στο 44', ωστόσο όχι μόνο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη, αλλά δέχθηκαν δύο γκολ με τον Βέργο στο 72' και τον Γκεστέδε στο 90' γνωρίζοντας την ήττα. Με τον Άρη πάλι δεν προηγήθηκαν, αλλά μετά το 0-1 με τον Μαντσίνι στο 10', κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σπιριντόνοβιτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για να δεχθούν ακόμα δύο γκολ με τον Μπρούνο Γκάμα και τον Ματέο Γκαρσία.

Τα ίδια πράγματα με τον Παναιτωλικό έγιναν και με τον ΠΑΣ, αλλά τουλάχιστον στην αναμέτρηση αυτή η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε έστω έναν βαθμό. Συγκεκριμένα οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με τον Κλωναρίδη μόλις στο 6', όχι απλά δεν μπόρεσαν να το τελειώσουν, αλλά γύρισαν πίσω σχεδόν σε όλο το ημίχρονο με συνέπεια στο 88' να κάνει ο Μορέιρα το 1-1.

Στα επόμενα τρία παιχνίδια, δύο του πρωταθλήματος με ΑΕΚ εκτός και Ιωνικό εντός και ένα του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό εντός, οι «κυανόλευκοι» δεν σκόραραν, αλλά και πάλι δέχθηκαν γκολ γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Έτσι φτάσαμε στην 8η αγωνιστική όπου η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε στο ματς με τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» να προηγηθεί δύο φορές, αλλά να ισοφαριστεί με το 2-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν φταίει μόνο η άμυνα αλλά και τα χαφ

Αυτό το 17 τέρματα παθητικό μαζί με το Κύπελλο είναι όντως ένας μεγάλος αριθμός. Ένας αριθμός που δεν έχει να κάνει βέβαια μόνο με την άμυνα. Ναι μεν λάθη γίνονται στα μετόπισθεν και είναι πολλά, αλλά μεγάλο είναι το θέμα και στην μεσαία γραμμή. Εκεί οι αντίπαλοι του Ατρομήτου δεν νιώθουν την πίεση που θα έπρεπε, με συνέπεια να φτάνουν εύκολα στην περιοχή των «κυανόλευκων» και με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία να σκοράρουν. Συνολικά δηλαδή υπάρχει θέμα αμυντικής λειτουργίας που πρέπει να λυθεί το συντομότερο, καθώς αν ο Ατρόμητος συνεχίσει να δέχεται τόσο εύκολα το γκολ, είναι σίγουρο πως θα δυσκολευτεί για να μην πούμε δεν θα καταφέρει, να πετύχει τους στόχους του.

Λίγο πιο βελτιωμένη εικόνα, αλλά τα ίδια προβλήματα και με Παράσχο

Αυτή την αμυντική λειτουργία προσπαθεί να βελτιώσει από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Παράσχος χωρίς να τα έχει καταφέρει. Η αλήθεια είναι πως ο Ατρόμητος παρουσιάζει μια πιο βελτιωμένη εικόνα, χωρίς όμως να είναι αρκετή, κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Η ομάδα δείχνει να είναι κολλημένη και αγχωμένη, κάτι που φαίνεται και την στιγμή που παίρνει το προβάδισμα. Την λείπει μια νίκη και όσο αυτή δεν έρχεται το άγχος μεγαλώνει και τα λάθη γίνονται ακόμα πιο εύκολα όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στον χώρο του κέντρου, ενώ ούτε και στην επίθεση υπάρχει και το καθαρό μυαλό που χρειάζεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα