Ολυμπιακός: Ο Μασούρας 1ος σε γκολ κι ασίστ, ο Αγκιμπού 1ος σε θετική ενέργεια!

Ολυμπιακός: Ο Μασούρας 1ος σε γκολ κι ασίστ, ο Αγκιμπού 1ος σε θετική ενέργεια!

Ολυμπιακός: Ο Μασούρας 1ος σε γκολ κι ασίστ, ο Αγκιμπού 1ος σε θετική ενέργεια!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα δεδομένα για τους δύο πιο πολύτιμους παίκτες του Ολυμπιακού, εξηγώντας το πώς και το γιατί.

Ποιος είναι ο πλέον πολύτιμος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν;

Αν το πρώτο κριτήριο είναι ο συσχετισμός γκολ+ασίστ, εύκολα τον άτυπο τίτλο τον παίρνει ο Μασούρας! Ο Έλληνας κυνηγός είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, μαζί με τον Ελ Αραμπί, με πέντε γκολ, αλλά και πρώτος σε ασίστ, μαζί με τον Βαλμπουενά, με τέσσερα γκολ! Λεπτομέρεια πρώτη: ο Αραμπί έχει μηδέν ασίστ κι ο Βαλμπουενά μηδέν γκολ. λεπτομέρεια δεύτερη: ο Μασούρας δεν έχει σκοράρει με πέναλτι, ενώ ο Αραμπί έχει δύο γκολ από πέναλτι (τα οποία πάντως κέρδισε ο ίδιος).

Η επιτυχία του Μασούρα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς λόγω θλάσης είχε χάσει τη ρεβάνς με την Σλόβαν, την πρεμιέρα στο Γιουρόπα Λιγκ με την Άντβερπ και τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει να σκοράρει, μεταξύ άλλων, στις δύο πιο σπουδαίες νίκες του Ολυμπιακού, στο 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην Πόλη (δύο φορές) και στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ο ίδιος ήταν που σημείωσε το μοναδικό γκολ στην πρόκριση επί της Νέφτσι, με το 1-0 στο Αζερμπαϊτζάν κι ο ίδιος άνοιξε το σκορ στο 4-1 με τον Απόλλωνα.

Σε επίπεδο δημιουργίας, ο Μασού είχε ασίστ στον Τικίνιο για το 1-0 στην Τουρκία και το 1-0 στην Τρίπολη και σέντρες για γκολ στον Εμβιλά για το 1-0 στη Λούντογκορετς και στον Αγκιμπού για το 1-0 στα Γιάννινα. Εύκολη η διαπίστωση, ότι τα γκολ που βάζει, αλλά και τα γκολ που φτιάχνει είναι όλα σε απολύτως κρίσιμα σημεία των αγώνων.

Όπως έχω ξαναγράψει, φέτος ο Μασούρας ίσως κάνει λιγότερα πράγματα μέσα στο παιχνίδι, αλλά τα κάνει πολύ πιο ώριμα-κάτι που μετράει πάρα πολύ. Έχει βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις σέντρες του, είναι πιο ψύχραιμος στα τελειώματα του, «βλέπει» με μεγάλη ευχέρεια τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο και τους σερβίρει πάσες για γκολ κι αν φτιάξει λίγο τις εκτελέσεις του στα κόρνερ και στα φάουλ θα εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο.

Μπορούμε δε να προσέξουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον αφήνει ποτέ στον πάγκο! Και στα 12 παιχνίδια στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί ο διεθνής άσος ήταν στην αρχική ενδεκάδα σε όλα! Πολύ απλά γιατί το έχει κερδίσει με την προσφορά του στην ομάδα. Το άσχημο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι έτσι ο Ολυμπιακός χάνει ένα «άσο από το μανίκι»! Διότι ο Μασούρας είναι παίκτης που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να κάνει τη διαφορά, κάτι που από το φετινό ρόστερ το έχει κάνει μόνο ο Ελ Αραμπί.

Ο Αγκιμπού Καμαρά

Πέρυσι, π.χ. ο Μασούρας ερχόμενος από τον πάγκο είχε κάνει τέσσερα γκολ κι είχε και τρεις ασίστ! Κι είναι κάτι που λείπει πολύ φέτος από την ομάδα ακριβώς αυτό, δηλαδή να ρίχνει στα παιχνίδια αλλαγές και να παίρνει γκολ κι ασίστ. Αν ο Ονιεκουρού κι ο Λόπες ήταν διαφορετικοί, θα μπορούσε ο Μαρτίνς να κρατήσει σε κάποια ματς τον Μασούρα, ως εναλλακτική, αλλά με την απόδοση τους σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο, κατά κάποιο τρόπο υποχρεωτικά βάζει πάντα τον Μασούρα από την αρχή (και ακόμη κι όταν τον αλλάζει, σχεδόν πάντα το κάνει μετά το 80ο λεπτό), με αποτέλεσμα και ανάσες να μην του δίνει, αλλά και να στερείται ένα «κρυφό όπλο» η ομάδα.

Τώρα, πραγματικά εντυπωσιακό είναι και ένα άλλο δεδομένο, σε σχέση με τον Αγκιμπού Καμαρά, που από πλευράς συνολικής δραστηριότητας, σε συμμετοχή σε φάσεις και γκολ, είναι στο ίδιο σημείο με το Μασούρα, έστω με την σημείωση ότι πρόκειται για μία συμμετοχή που δεν έχει την ίδια «καθαρότητα» ούτε στο εκτελεστικό, ούτε στο δημιουργικό κομμάτι. Υπό την έννοια, ότι ο 27χρονος κυνηγός έχει πέντε «ατόφια» δικά του γκολ, αλλά και δύο σέντρες που έφεραν γκολ και δύο ασίστ που έφεραν γκολ, ενώ ο 20χρονος Αφρικάνος έχει βάλει περισσότερο τη…θετική ενέργεια του και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία!

Πραγματικά είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο, να έχει βάλει ο Αγκιμπού δύο γκολ μέσα από κόντρες, αλλά και να έχουν βάλει οι συμπαίκτες του τρία γκολ από δικά του σουτ που δεν βρήκαν τον στόχο! Τη μία φορά έδιωξε το σουτ ο γκολκίπερ του Απόλλωνα και ήρθε ο Μασούρας να σκοράρει! Τη δεύτερη φορά κόντραραν το σουτ οι αμυνόμενοι της Σλόβαν και ήρθε ο Μαντί Καμαρά να σκοράρει! Την τρίτη φορά απέκρουσε το σουτ ξανά ο γκολκίπερ της Φενέρ και ήρθε ο Μασούρας να σκοράρει! Και να θυμίσουμε ότι στο γκολ που πέτυχε με τον ΠΑΟΚ η μπάλα βρήκε το πόδι του Βαρέλα, άλλαξε πορεία και νίκησε τον Πασχαλάκη και στο γκολ που πέτυχε με τον Αστέρα τρίπολης, η μπάλα δεν πήγαινε προς την εστία, αλλά την έχασε μέσα από τα χέρια του ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, βρήκε το πόδι του και κατέληξε στα δίκτυα!

Ολυμπιακός

Ο Αγκιμπού έχει εμπλακεί στον αριθμό-ρεκόρ των εννέα γκολ του Ολυμπιακού (τέσσερα έχει βάλει και πέντε έχει φτιάξει), εκ των οποίων τα πέντε έχουν προέλθει από κόντρες και καραμπόλες! Αν μη τι άλλο, το παιδί έχει τη βοήθεια της θεάς τύχης! Με τη διαφορά ότι την τύχη του πραγματικά την κυνηγάει, και την κυνηγάει όσο πιο πολύ γίνεται! Εξ ου άλλωστε κι ο Μαρτίνς μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, που τον είχε περάσει ως αλλαγή, έκτοτε δεν τον έχει ξαναβγάλει από την 11άδα! Σε 11 παιχνίδια τον έχει πάντοτε ως βασικό, άλλοτε σε ρόλο κρυφού κυνηγού, άλλοτε ως εξτρέμ κι άλλοτε ως εσωτερικό μέσο. Με τον άσο από τη Γουϊνέα να τον βγάζει ασπροπρόσωπο, καθώς δίνει στην ομάδα πραγματικά μία θετική ενέργεια. Και φυσικά να έχει πετύχει και δύο πολύ ωραία γκολ, με τη Λούντογκορετς και τον ΠΑΣ, αλλά και να έχει δύο ασίστ, στον Μασούρα με τον ΠΑΟΚ και στον Μπουχαλάκη με τη Λαμία.

Κάπως έτσι, αυτοί οι δύο παίκτες που δεν είναι στους πιο…φανταχτερούς και ακριβοπληρωμένους του Ολυμπιακού, είναι αυτοί που έχουν συμμετοχή, άμεσα κι έμμεσα, στα περισσότερα γκολ της ομάδας, με τους δύο σέντερ φορ να ακολουθούν, τον Ελ Αραμπί με πέντε γκολ στο ενεργητικό του και τον Τικίνιο με τέσσερα, ενώ δημιουργικά ο Βαλμπουενά όσο έπαιζε βοηθούσε με τις σέντρες και τα «στημένα» του.

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ

Άσχετο: ήταν πραγματικά ανέκδοτο η προσπάθεια κάποιων, όνομα και μη χωριό, να επιχειρήσουν να βγάλουν…σκάρτο το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, για δήθεν φάουλ του Ρέαμπτσιουκ πάνω στον Εσίτι. Μιλάμε ότι δεν υπήρχε φάουλ ούτε κατά διάνοια και τα…δεκάδες ριπλέι μας έδειξαν ότι ο Όλεγκ βρήκε την μπάλα κι όχι το πόδι του παίκτη του ΠΑΟΚ, κι έτσι την έκλεψε και την πήρε ο Αγκιμπού. Ο ίδιος ο Εσίτι αποδείχθηκε πολύ πιο αξιοπρεπής από αυτούς που πήγαν μέσα από την…τηλεοπτική κριτική τους να κάνουν το άσπρο μαύρο, καθώς όλοι είδαμε την αντίδραση του με το που έχασε την μπάλα και σκόραρε ο Ολυμπιακός. Σε καμία στιγμή δεν διαμαρτυρήθηκε, αντίθετα έπιασε με τα χέρια του το κεφάλι του απογοητευμένος και «κάθισε» στο χορτάρι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.