Βασιλιάς των πέναλτι ο ΠΑΟΚ επί Κλάτενμπεργκ, φτωχός συγγενής ο Ολυμπιακός

Βασιλιάς των πέναλτι ο ΠΑΟΚ επί Κλάτενμπεργκ, φτωχός συγγενής ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο Gazzetta σούμα σε πέναλτι κι αποβολές για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ επί ημερών Κλάτενμπεργκ.

Είπα να κάνω μία…επισκόπηση διαιτητική, με την ευκαιρία της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Καταγράφοντας όλα τα διαιτητικά δεδομένα, σε αυτό τον σχεδόν ενάμιση χρόνο που είναι αρχιδιαιτητής ο Άγγλος Κλάτενμπεργκ! Ήμουν βέβαιος ότι θα είχε ενδιαφέρον…

Τι προκύπτει λοιπόν από την σχετική καταγραφή; Ότι πολύ απλά ο ΠΑΟΚ, όπως και στην τριετία του Μέλο Περέιρα ως αρχιδιαιτητή, παραμένει ο «βασιλιάς των πέναλτι» στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο και μάλιστα επί Κλάτενμπεργκ «ακόμη περισσότερο»! Συνολικά έχουν δοθεί υπέρ του 17 πέναλτι! Και εις βάρος του μόλις 5! Άρα, έχει ένα εντυπωσιακό +12 στις υποδείξεις πέναλτι.

Εξίσου σοβαρό; Και τα 17 υπέρ του πέναλτι καταλογίστηκαν με το αποτέλεσμα «ανοικτό», όσο δηλαδή τα παιχνίδια ήταν ισόπαλα η, με τον ΠΑΟΚ να χάνει με ένα γκολ διαφορά η, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με ένα γκολ διαφορά. Κρατήστε αυτό, και θα καταλάβετε. Για παράδειγμα, ένα από τα 5 πέναλτι που καταλογίστηκαν εις βάρος του, ήταν με το σκορ ήδη 2-0 υπέρ του.

Τώρα, πόσα πέναλτι έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός με Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητή; Μόνο 6, σε σχέση με τα 17 του ΠΑΟΚ!!! Προσέξτε: από αυτά τα 6, τα 2 πέναλτι τα πήρε με το σκορ να είναι υπέρ του 3-0 και το ένα στο 90ο λεπτό με το σκορ υπέρ του 2-0! Δηλαδή, τα 3 από τα 6 πέναλτι και να μην του τα έδιναν του Ολυμπιακού, δεν θα ΄χανε τίποτα. Γιατί τα πήρε σε ματς που ήταν τελειωμένα υπέρ του. Αντίθετα, και τα 17 υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν σε παιχνίδια «ανοικτά», στα οποία έκαιγε η μπάλα.

Πόσα πέναλτι έχουν δοθεί εις βάρος του Ολυμπιακού; 8, έναντι 5 εις βάρος του ΠΑΟΚ. Από τα δε τα 8 πέναλτι εναντίον του, τα 6 έχουν δοθεί με τα παιχνίδια να είναι ισόπαλα, το ένα με το σκορ υπέρ του ρευστό (1-0) και το άλλο με το σκορ υπέρ του στο 2-0…

Έχουμε λοιπόν 6 πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και 8 εις βάρος του. Άρα, είμαστε στο…μείον 2! Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι στο +12…

Βιεϊρίνια

Κι επειδή μπορεί κάποιος να πει, ναι, αλλά μήπως ο Ολυμπιακός ευνοείται στις υποδείξεις των διαιτητών σε αποβολές; Εδώ τα πράγματα τα λες ισορροπημένα.

Ο ΠΑΟΚ έχει υπέρ του 2 αποβολές, σε κρίσιμα σημεία. Μία στο 26ο λεπτό και μία στο 57ο. Και στις δύο σε παιχνίδια που εκείνη την σκορ ήταν ισόπαλο. Και στο τέλος τα κέρδισε και τα δύο.

Κι έχει και 2 αποβολές εις βάρος του, εκ των οποίων τη μία στο 86ο λεπτό, ενώ κέρδιζε. Και μία ακόμη στο 38ο λεπτό, με το παιχνίδι στο 0-0.

Ο Ολυμπιακός έχει υπέρ του 4 αποβολές. Οι 2 χωρίς καμία ουσία, στο 81ο λεπτό με το σκορ υπέρ του 3-0 και στο 89ο λεπτό με το σκορ υπέρ του 4-1. Οι άλλες 2 ήταν σε κρίσιμα σημεία: στο 30ο λεπτό με το παιχνίδι ισόπαλο 0-0 και στο 65ο λεπτό με το παιχνίδι ισόπαλο 1-1.

Κι έχει εις βάρος του 3 αποβολές. Οι 2 χωρίς ουσία, στο 89ο λεπτό με το σκορ 1-2 εις βάρος του και στο 88ο λεπτό με το σκορ 3-1 υπέρ του. Και η άλλη στο 41ο λεπτό με το σκορ 1-0 υπέρ του.

Άρα, στις αποβολές υπάρχει σχεδόν πλήρη ισορροπία με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Συμπέρασμα: ο ΠΑΟΚ έχει 17 υπέρ-5 κατά στα πέναλτι (+12), που στην ουσία είναι 17-4 συν (+13) από πλευράς σπουδαιότητας υποδείξεων. Και ο Ολυμπιακός έχει 6 υπέρ-8 κατά στα πέναλτι (-2), που στην ουσία είναι 3-7 κατά (-4) από πλευράς σημασίας υποδείξεων. Στις δε αποβολές είναι «μία η άλλη», υπάρχει ισορροπία.

Και κάπως έτσι συνεχίζεται η μάχη του τίτλου. Με υποτίθεται «ίδια μέτρα και ίδια σταθμά» διαιτητικά. Ο ένας +13, ο άλλος -4…

Άσχετο: Με τους Μαντί Καμαρά, Κούντε κι Αγκιμπού Καμαρά να οδεύουν ολοταχώς προς συμμετοχή στο Κόπα Άφρικα το Γενάρη και με τον Ολυμπιακό να μένει στα χαφ με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και το νεαρό Σουρλή, θα είχε νόημα η επιστροφή του Πέπε, που είναι δανεικός στη Φαμαλικάο; Μπα, μου απαντούν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.