Ένας μήνας δεν διαγράφει μια χρονιά

Ένας μήνας δεν διαγράφει μια χρονιά

Ένας μήνας δεν διαγράφει μια χρονιά

bet365

Η απόφαση στήριξης του Άκη Μάντζιου από τον Θόδωρο Καρυπίδη κινείται στο πλαίσιο της λογικής και των πεπραγμένων ενός έτους και το Gazzetta στέκεται στο κριτήριο του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης…

Οι έντονες αποδοκιμασίες μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και η προβληματική αγωνιστική εικόνα, ως ένα βαθμό, ενίσχυσαν την ποσότητα λαδιού στη μηχανή ανάπτυξης παραφιλολογιών σχετικά με το μέλλον του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία. Φήμες και σενάρια τα οποία αντλήθηκαν κυρίως από τις αντιδράσεις που συνήθιζε ο Θόδωρος Καρυπίδης, τις αλλαγές προπονητών στις οποίες προχώρησε τους φθινοπωρινούς μήνες της τελευταίας τριετίας, δίχως όμως να ληφθεί υπόψη η διαφορετικότητα κάθε περίπτωσης. Γιατί ο Πάκο Ερέρα της σεζόν 2018-19 ήρθε ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων και ασχέτως του ότι φάνηκε στη διάρκεια της σύντομης θητείας του, ενστάσεις και προβληματισμοί είχαν διατυπωθεί από το καλοκαίρι. Ακόμη πιο ξεχωριστή ήταν η υπόθεση του Σάββα Παντελίδη ο οποίος αποχώρησε ο ίδιος από την τεχνική ηγεσία και μάλιστα καταβλήθηκε προσπάθεια για αλλαγή της απόφασής του. Η δε σχέση με τον Μίκαελ Ένινγκ θύμισε μια ελληνική παροιμία η οποία δεν… γράφεται, αφορά όμως συνεργασίες που έχουν λάθος βάση και οι οποίες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Γιατί η απόφαση απομάκρυνσης του Γερμανού λήφθηκε το καλοκαίρι και εφαρμόστηκε τον Σεπτέμβριο.

Η περίπτωση του Άκη Μάντζιου δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις και το κριτήριο δεν έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο παραμονής του στην τεχνική ηγεσία όσο με τα πεπραγμένα αλλά και τη λογική. Πεπραγμένα γιατί ο περσινός Άρης «γκρέμισε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και άγγιξε το ταβάνι του βάσει του προϋπολογισμού του, του εύρους αλλά και της ποιότητας του ρόστερ που διέθετε. Τη λογική, διότι δεν γίνεται να διαγραφεί μια πετυχημένη χρονιά επειδή ο πρώτος μήνας της επόμενης σεζόν δεν είναι αντιπροσωπευτικός των προσδοκιών και των στόχων της ομάδας.

Στο μυαλό του Καρυπίδη

Το στοιχείο του «απρόβλεπτου» είναι από αυτά που υπάρχουν στον χαρακτήρα και τις αντιδράσεις του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, πάντα όμως κυριαρχεί το ποδοσφαιρικό κριτήριο. Για να προχωρήσεις σε μια ριζοσπαστική αλλαγή (όπως είναι αυτή του προπονητή) θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ο τωρινός είτε δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα είτε δεν έχει την προσωπικότητα να αντιστρέψει την κατάσταση. Παράλληλα, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ο επόμενος θα έχει τα στοιχεία για να το καταφέρει. Ο Θόδωρος Καρυπίδης εκτίμησε ότι ο Άκης Μάντζιος μπορεί να οδηγήσει το καράβι σε ήρεμα νερά γιατί αυτή τη στιγμή ταλαιπωρείται στα διαβολεμένα.

Πέραν τούτου όμως, αναγνωρίζει και τις συνθήκες υπό τις οποίες δίνει τον αγώνα του ο έμπειρος τεχνικός. Γιατί το πιο ασφαλές συμπέρασμα από τον Άρη των πρώτων αγωνιστικών δεν φωτογραφίζει την επίδραση του προπονητή στην ομάδα αλλά ότι αυτή έχει τρομερή δυσκολία να λειτουργήσει δίχως τους περσινούς φυσικούς ηγέτες της. Δηλαδή, τον καλό Μπρούνο Γκάμα ο οποίος πληρώνει το τίμημα της απώλειας ενός μήνα προπονήσεων και φιλικών προετοιμασίας, αλλά και το δημιουργικό Φακούντο Μπερτόγλιο. Πέραν των χαμηλών πτήσεων του, ο Αργεντίνος διαχειρίζεται και το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε από τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Αποφάσισε να δώσει χρόνο στην ομάδα

Αυτή η αίσθηση αναδείχθηκε μέσα από την απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη. Αυτή δεν ήταν εύκολη. Συνήθως, οι αποδοκιμασίες δυσχεραίνουν το κλίμα για τον οποιονδήποτε, πολλώ δε μάλλον για τον Άκη Μάντζιο ο οποίος διαπίστωσε κλίμα αμφισβήτησης ακόμη και την περσινή χρονιά. Προφανώς αυτή δεν υπήρχε στο εσωτερικό της ομάδας, αλλά την ένιωθε. Επί της ουσίας, ο Καρυπίδης αποφάσισε να τον στηρίξει και το κριτήριο του έχει λογική γιατί στην επανέναρξη της Interwetten Superleague, ο Μάντζιος δεν θα μετράει κεφάλια για να δει το επίπεδο διαθεσιμότητας, αλλά υπολογίζεται ότι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην ασφαλώς του Μοχανάντ Άλι ο οποίος στάθηκε άτυχος και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Θα έχει μεσολαβήσει επίσης ένα διάστημα δύο εβδομάδων, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα για δουλειά πάνω στους τομείς στους οποίους ο Άρης δείχνει να πονά κι αυτοί σχετίζονται περισσότερο με τη δημιουργία και τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει ο κάθε παίκτης στο γήπεδο. Από τα αμυντικά χαφ, τους πλάγιους μπακ έως και την ομαδική συνεργασία στις στημένες μπάλες. Προφανώς η προσμονή για αποτελέσματα θα αποτελέσει κριτήριο γιατί αυτό ισχύει για τον κάθε επαγγελματία του χώρου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα