Ακαδημίες ΑΕΚ: Ολική επαναφορά με επιστροφή της Κ19 και δημιουργία Κ16, Κ14!

Ακαδημίες ΑΕΚ: Ολική επαναφορά με επιστροφή της Κ19 και δημιουργία Κ16, Κ14!

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες ΑΕΚ: Ολική επαναφορά με επιστροφή της Κ19 και δημιουργία Κ16, Κ14!

bet365

Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της Κ19 και προγραμματίστηκε η δημιουργία τουλάχιστον δύο νέων τμημάτων, της Κ16 και της Κ14, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η Κ12

Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει αρνητικά –και δικαίως- την απόφαση της ΑΕΚ να διαλύσει το τμήμα Κ19 και να μην εκπροσωπηθεί στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Φαίνεται πως οι άνθρωποι των ακαδημιών αναθεώρησαν τόσο αυτήν την απόφαση, όσο και τη γενικότερη προσέγγιση και πλέον προχωρούν σε μια μικρή «επανάσταση». Όχι απλώς επιστρέφει από τη σεζόν 2022/23 η Κ19 του συλλόγου, αλλά ο προγραμματισμός προβλέπει διεύρυνση και εκπροσώπηση σε ακόμα περισσότερα τμήματα!

Θυμίζουμε ότι από το καλοκαίρι του 2020, μετά το τέλος της συνεργασίας με το Γρηγόρη Σαράντη είχε αποφασιστεί συρρίκνωση και κατάργηση των «ζυγών» τμημάτων. Δηλαδή συνεχίστηκε η λειτουργία ομάδων Κ19, Κ17, Κ15, Κ13 και Κ11 και καταργήθηκαν οι υπόλοιπες (Κ16, Κ14, Κ12 και Κ10). Ο λόγος ήταν να δημιουργηθούν πιο ανταγωνιστικά τμήματα, μέσω της ύπαρξης των πιο ικανών παιδιών από δύο ηλικιακές κατηγορίες. Για παράδειγμα η εφετινή ομάδα Κ15 αποτελείται από τους καλύτερους γεννηθέντες του 2007 και του 2008 ώστε να προκύπτει έντονος συναγωνισμός. Μια καλή ιδέα, που όμως στην πράξη δεν δούλεψε λόγω συνθηκών. Το lockdown του διαστήματος Νοέμβριος 2020-Μάιος 2021 δεν επέτρεψε στους υπευθύνους των ακαδημιών να δουν τα αποτελέσματα αυτής της έμπνευσης.

Το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε αίσθηση και πολλά αρνητικά σχόλια η κατάργηση της Κ19, με την ΑΕΚ να αξιοποιεί σχετική συμφωνία με τις υπόλοιπες ΠΑΕ της λίγκας, η οποία επέτρεπε σε όσους συλλόγους συντηρούν Β΄ ομάδα, να μην κατέβουν στο (κατά τα άλλα υποχρεωτικό) πρωτάθλημα Super League Κ19. Τα Σπάτα ερήμωσαν από πλευράς υποδομών, με μόνο τέσσερα τμήματα να προπονούνται (Κ17, Κ15, Κ13 και Κ11).

Βλέποντας όμως τη δυναμική του συλλόγου να αυξάνεται τόσο με τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στα Σπάτα, όσο και με την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει η Κ17, πάρθηκε η απόφαση της ολικής επαναφοράς. Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου, που άλλωστε είχε προσληφθεί αρχικά για να κάνει «κουμάντο» στις ακαδημίες, όμως γρήγορα απέκτησε αυξημένες αρμοδιότητες και αναβαθμίστηκε σε εκτελεστικό διευθυντή. Μετά από συναντήσεις με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών, Ηλία Καλοπήτα και τον διοικητικό υπεύθυνο Νίκο Γεωργέα εγκρίθηκε η διεύρυνση. Αρχικά επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της Κ19 και προγραμματίστηκε η δημιουργία τουλάχιστον δύο νέων τμημάτων, της Κ16 και της Κ14, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η Κ12. Ήδη, μάλιστα, ξεκίνησε η διαδικασία για το πρώτο από αυτά, αφού η ΑΕΚ δήλωσε ομάδα στο πρωτάθλημα Κ16 της ΕΠΣΑ και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή εναντίον του Παράδεισου Αμαρουσίου! Θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2006, το 2007 και το 2008 που θα μένουν εκτός αποστολής από τους αγώνες Κ17 και Κ15 της Super League και στον πάγκο θα βρίσκεται κάποιος εκ των Βασίλη Αποστόλου και Θοδωρή Τριποτσέρη, βοηθοί στην Κ17 και την Κ15 αντίστοιχα.

Με τη διεύρυνση οι άνθρωποι της ΑΕΚ θεωρούν ότι διασφαλίζεται υψηλότερο επίπεδο προπονήσεων, αποσυμφορίζοντας τα γκρουπ που σήμερα αποτελούνται από 28-30 παιδιά. Στην εξέλιξη αυτή φυσικά συνέβαλε η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στα Σπάτα, αφού μέχρι τώρα όλα τα τμήματα των Ακαδημιών ήταν υποχρεωμένα να «στριμώχνονται» και να κάνουν προπόνηση σε... τεταρτημόρια, αφού δύο από τα γήπεδα του προπονητικού κέντρου ήταν δεσμευμένα για την Α΄ ομάδα.

Μέσα στην τρέχουσα σεζόν θα είναι έτοιμο το υπερσύγχρονο κεντρικό γήπεδο των Σπάτων, έδρα των ακαδημιών. Παράλληλα, θα αποπερατωθεί ακόμα ένα προπονητικό στο πάνω μέρος των εγκαταστάσεων κι έτσι θα υπάρχει πλέον χώρος για όλους. Επίσης, η ΑΕΚ θα διορθώσει άμεσα το λάθος με τη διάλυση της Κ19 και την απώλεια αρκετών παιδιών που εκπαίδευε χρόνια, ενώ θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες για να αποκτήσει και να φιλοξενήσει στις άρτιες εγκαταστάσεις της, περισσότερα ταλέντα από όλη την Ελλάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα