Ο Χουλιάν Κουέστα έχει συνηθίσει στην αμφισβήτηση και στο… μπες βγες

Ο Χουλιάν Κουέστα έχει συνηθίσει στην αμφισβήτηση και στο… μπες βγες

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Χουλιάν Κουέστα έχει συνηθίσει στην αμφισβήτηση και στο… μπες βγες

bet365

Ο Χουλιάν Κουέστα γνωρίζει ότι θα πληρώσει το τίμημα κάθε σοβαρού λάθους και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια εντοπίζεται στο ότι φέτος δεν «ορίστηκε» ως ο βασικός τερματοφύλακας του Άρη.

Το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να διαγράψει από τη μνήμη του μια χαμένη ευκαιρία ή ένα λάθος στο κέντρο του γηπέδου ασχέτως του ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μοιραίο. Αντιθέτως, ένα σοβαρό λάθος από τερματοφύλακα δεν διαγράφεται ποτέ, παραμένει στη σκέψη και ανασύρεται κατά το δοκούν. Αυτή είναι η ευχή και κατάρα για κάθε τερματοφύλακα και ο Χουλιάν Κουέστα δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Μετά τη σπουδαία εμφάνισή του στο Περιστέρι, μια παλιά συζήτηση άνοιξε ξανά με νέα στοιχεία (τούτη τη φορά) για το κατά πόσο ο Ισπανός γκολκίπερ αξίζει να είναι το «Νο1» των «κίτρινων».

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα των τερματοφυλάκων απασχόλησε έντονα τον Άκη Μάντζιο από τις πρώτες ημέρες του στον Άρη καθώς εκτιμά ότι πάντα πρέπει να υπάρχει ο «Νο1» ανεξαρτήτως των συνθηκών ανταγωνισμού που επίσης απαιτείται να υπάρχουν σε μια ομάδα. Αυτό είχε πει και στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Τύπου, την ανάγκη της υποστήριξης των τερματοφυλάκων με την παράλληλα κατάθεση της εκτίμησης ότι ο ψυχολογικός παράγοντας διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο σ’ αυτή τη θέση. Ερχόμενος στον Άρη, αυτό που δεν περίμενε ήταν ότι θα έμπαινε μέσα στο πρόβλημα από το πρώτο του παιχνίδι.

Μάντζιος με Κουέστα

Από τη Μόλντε στον ΠΑΣ Γιάννινα

Στο μυαλό του Άκη Μάντζιου, ο Χουλιάν Κουέστα λογίζεται ως ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Κι αυτό ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 καθώς στη σεζόν 2018-19, ο Ισπανός ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια. Μέτρησε 30 συμμετοχές, σε 12 παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία του και γενικώς είχε μια απολύτως ικανοποιητική παρουσία σε συνδυασμό και με το συμβόλαιό του. Οι δεύτερες σκέψεις άρχισαν στον δεύτερο αγώνα με τη Μόλντε στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς εκτίμησε λανθασμένα στη φάση του γκολ της νορβηγικής ομάδας στην παράταση. Γι’ αυτόν τον λόγο έχασε τη θέση του στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στον ΟΦΗ.

Η αστάθεια του Φαμπιάν Έμαν συνέβαλε στη διατήρηση του πρωταγωνιστικού ρόλου αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ (στην 4η αγωνιστική) είχε ως συνέπεια να μείνει εκτός δράσης για σχεδόν δύο μήνες. Ο Κουέστα έπαιξε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου, «έβγαλε» την τρομακτικά δύσκολη σειρά των Playoffs της σεζόν 2019-20 και σε 23 αγώνες συνολικά μέτρησε 8 clean sheets.

Όταν ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, το κλίμα για τον Ισπανό τερματοφύλακα ήταν ήδη βαρύ καθώς είχε ευθύνη στο πρώτο γκολ που είχε η Κόλος Κοβαλίβκα στην προκριματική φάση του Europa League. Ο έμπειρος τεχνικός ήλπιζε ότι αυτό το πρόβλημα δεν θα ερχόταν σύντομα μπροστά του, αλλά αυτό έγινε στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη, στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα λάθη του Κουέστα οδήγησαν στην απώλεια βαθμών (2-2) και στον εκτοπισμό του από την 11αδα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μεσολάβησε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών για την επιστροφή του Ισπανού (στην Interwetten Superleague) καθώς χρησιμοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη στη νίκη επί της ΑΕΚ στην Αθήνα με 0-2.

Ο Κουέστα

Το ολέθριο λάθος με τον Ολυμπιακό

Οι εμφανίσεις του 29χρονου τερματοφύλακα καλλιέργησαν την αίσθηση ότι ένα σοβαρό πρόβλημα είχε λυθεί. Αυτό πίστεψε και ο Άκης Μάντζιος ο οποίος πολύ ξεκάθαρα προσπάθησε να τον εδραιώσει στη θέση, για να έρθει ο αγώνας του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και το καταδικαστικό λάθος του Ισπανού το οποίο κόστισε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας και την απώλεια ενός στόχου. Στο ντέρμπι που ακολούθησε με τον ΠΑΟΚ, ο έμπειρος τεχνικός υποχρεωτικά χρησιμοποίησε τον Ζακαρί Μπουσέ αλλά και ο Γάλλος τερματοφύλακας υπέπεσε σε μοιραίο λάθος με συνέπεια την απώλεια βαθμών.

Επί της ουσίας, στον έναν χρόνο παρουσίας του στον Άρη, ο Άκης Μάντζιος βρίσκεται συνεχώς σε θέση διαχείρισης τερματοφυλάκων λόγω της αστάθειας που τους χαρακτηρίζει και των σοβαρών λαθών τους. Αυτό έγινε και φέτος από τη στιγμή που ούτε ο Βραζιλιάνος Ντένις ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Το συγκεκριμένο γεγονός οδήγησε στην επιστροφή του Κουέστα στην 11αδα με την προσδοκία ότι δεν θα χρειαστούν άλλες παλινωδίες. Η εμφάνισή του στο Περιστέρι, αν μη τι άλλο, ήταν ένα θετικό μήνυμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα