ΑΕΚ: Ο Γκαρσία μπορεί να αποτελέσει το επιθετικό ατού στην Τούμπα (vids)

Δημήτρης Βέργος
Ο 24χρονος εξτρέμ είναι ξανά διαθέσιμος ενόψει ΠΑΟΚ και το Gazzetta γράφει πώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του λόγω και της πιθανής -όπως όλα δείχνουν- απουσίας του Άμραμπατ.

Έπειτα από την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στο επεισοδιακό 3-3 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Λιβάι Γκαρσία θα τεθεί ξανά στη διάθεση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για το μεγάλο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο 24χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική, την οποία εξέτισε στο 1-0 με τη Λαμία, και είναι έτοιμος να δώσει στην ΑΕΚ πολλά στο πρώτο κρας τεστ των κιτρινόμαυρων για τη φετινή σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που ο Νορντίν Άμραμπατ είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει λόγω των ενοχλήσεων που έχει, για τις οποίες μάλιστα θα κάνει εξετάσεις την Παρασκευή. Φαίνεται πως ο 34χρονος Μαροκινός εξτρέμ ίσως έχει υποστεί θλάση και ο Λιβάι Γκαρσία μαζί με τον Στίβεν Τσούμπερ αποτελούν δύο από τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά σε ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του

Μερικά από τα δυνατά «όπλα» του Λιβάι Γκαρσία είναι η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα που διαθέτει. Χαρακτηριστικά τα οποία ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μπορεί να εκμεταλλευτεί μέσα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο περσινό ματς της κανονικής διάρκειας της σεζόν στην Τούμπα, στο ισόπαλο 2-2, ο 24χρονος εξτρέμ είχε κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ από τη δεξιά πτέρυγα, βγάζοντας και μια ασίστ. Και αν η ΑΕΚ δεν είχε προβληματική ανασταλτική λειτουργία εκείνη τη μέρα, τότε θα περνούσε με το διπλό. Η ορμή του Γκαρσία είναι ένα από τα στοιχεία του παιχνιδιού του που μπορεί να φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα στον Μιλόγεβιτς, ειδικά αν η ποιότητα που παρουσιάζει η ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά βοηθήσει στη δημιουργία χώρων. Κάτι που βολεύει ακόμα περισσότερο στον Γκαρσία για να δράσει μέσα στο γήπεδο.

Έχει αποδείξει ότι είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο του Λιβάι είναι η προσωπικότητα που διαθέτει, η οποία είναι πολύτιμη σε τέτοια ματς. Την περσινή σεζόν ο 24χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός το απέδειξε με τις ασίστ και τα γκολ του σε μεγάλα παιχνίδια, παρά την απογοητευτική τροπή που πήραν τα πράγματα για την ΑΕΚ. Ασίστ στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, απευθείας εκτέλεση φάουλ και γκολ νίκης (0-1) με τον Άρη, ασίστ στην Τούμπα στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ, γκολ και στα δύο ισόπαλα 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια της σεζόν και στα πλέι οφ. Ο Γκαρσία αποδείχθηκε παίκτης τέτοιων αγώνων και για να καταφέρει η ΑΕΚ να ανακτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση στα μεγάλα παιχνίδια, επαναφέροντας τη νοοτροπία νικητή που έχει χάσει την τελευταία τριετία, τον έχει σαφώς ανάγκη.

Ο Μιλόγεβιτς μπορεί να πάρει αρκετά από τις εκτελέσεις του

Στα ντέρμπι ένας τομέας στον οποίο ο κάθε προπονητής περιμένει πράγματα είναι και εκείνος των στατικών φάσεων. Ένα κομμάτι πάνω στον οποίο έχει δουλέψει ο Μιλόγεβιτς. Πολύ σημαντικό είτε μιλάμε για το ανασταλτικό σκέλος, είτε για το επιθετικό. Και ο Γκαρσία από πέρυσι έχει παρουσιάσει τη δυναμική του με τα χτυπήματα είτε των φάουλ, είτε των κόρνερ. Το καλό αριστερό πόδι που διαθέτει μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του αντιπάλου. Τόσο γεμίζοντας μέσα στην περιοχή, όσο και σε απευθείας εκτελέσεις. Η ΑΕΚ πέρυσι βρήκε γκολ με αυτόν τον τρόπο και σε ένα ματς όπως αυτό της Τούμπας ο Λιβάι είναι μια πηγή κινδύνου.

Θα θέλει να δώσει απαντήσεις για την αποβολή του

Ο Λιβάι Γκαρσία, όπως και όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ, ήταν θυμωμένοι με όσα έγιναν στο ματς με τον ΟΦΗ. Ειδικά ο 24χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είχε έναν λόγο παραπάνω λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε. Μάλιστα ο Μιλόγεβιτς στην ομιλία που είχε κάνει στους παίκτες στην προπόνηση μια ημέρα μετά το Ηράκλειο τους κάλεσε να μην αντιδρούν σε προκλήσεις και εστίασε στην αποβολή του Λιβάι λέγοντας πως ήταν λάθος η κίνησή του, αλλά δεν μπορεί να τον αδικήσει με όσα συνέβησαν. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θέλουν να δώσουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο και ανάμεσα σε αυτούς που το έχουν στο μυαλό τους είναι και ο Γκαρσία...

@Photo credits: INTIME