Η έκπληξη ήρθε από τον ΠΑΟΚ

Η έκπληξη ήρθε από τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον σημερινό αγώνα του Δικεφάλου στο Αγρίνιο και πέρα από τα αγωνιστικά σχολιάζει μερικά θέματα που προέκυψαν και αφορούν τη διαιτησία.

Ούτε σήμερα στο Αγρίνιο δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά διαφορετικά πράγματα από τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο εμφάνισης. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προβλεφθεί και νομίζω ότι η εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου είναι δύσκολο να διαφοροποιηθεί προς το… πολύ καλύτερο.

Ο ΠΑΟΚ το ταβάνι της απόδοσής του μέσα σε αυτό το αρχικό διάστημα της χρονιάς όπου όλοι δυσκολεύονται, το έπιασε στην Κροατία, σε εκείνον τον τελικό με τη Ριέκα. Εκεί ο ΠΑΟΚ, παρά το ότι δεν είχε τον Ολιβέιρα πάνω στον οποίο στήριξε πολλά εξ αρχής ο Λουτσέσκου, εκεί έκανε ένα γεμάτο και ισορροπημένο ματς, με την ομάδα να κυριαρχεί σε σημαντικό ποσοστό, να φτιάχνει με ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο πάνω από 6-7 μεγάλες φάσεις, χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα. Εκεί ήταν παρών ο Ελ Καντουρί, μαζί και ο Ζίβκοβιτς. Έτσι όπως τα… κατάφερε ο ΠΑΟΚ στους μεσοεπιθετικούς του, όπου πρέπει να ποντάρει στον Μουργκ και στον Καγκάβα, ενώ ο Μιτρίτσα ακόμη ψάχνεται και ο Μπίσεσβαρ δίνει ό τι μπορεί, προσωπικά ΔΕΝ πιστεύω ότι αυτή η ομάδα, χωρίς τον Ελ Καντουρί μπορεί να φθάσει εκ νέου στο ταβάνι της απόδοσή της τη συγκεκριμένη περίοδο. Γι’ αυτό… χαμηλά η μπάλα, είτε παίζει με τον Αστέρα, είτε με την ΑΕΚ, είτε με τον Παναιτωλικό σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Τέλος πάντων είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει κανείς την κατάσταση αν σκεφθεί ότι ο ΠΑΟΚ με Λουτσέσκου έχασε για πρώτη φορά από μικρομεσαία ομάδα (ΠΑΣ Γιάννινα) μέσα στην Τούμπα… Τι άλλο; Δεν χρειάζονται πολλές άλλες θεωρίες…

Εδώ επάνω να σημειώσουμε και κάτι άλλο που εντοπίζεται σε αυτό το σύνολο το οποίο εκτός όλων των άλλων, δεν κλέβει! Δεν πιέζει σωστά. Δεν τρέχει μπροστά για να δυσκολέψει την ανάπτυξη του αντιπάλου και ίσως να κλέψει μπάλες για να τους βρει ανοργάνωτους. Ο Ολιβέιρα το έκανε και αυτό. Η απουσία του είναι κομβική και σε αυτό το κομμάτι της επιθετικής άμυνας. Προχθές στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ είχε 3 μόλις κλεψίματα, τα δύο από τον Βιεϊρίνια! Ε, πώς θα γίνει;

Ενόψει του αγώνα όμως, άλλο θέμα προέκυψε…

Η έκπληξη ήρθε χθες από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Η ΠΑΕ που πολλές φορές κατηγορείται από τον κόσμο της ομάδας για την στάση της και την απάθειά της σε πολλά επικοινωνιακά θέματα που σχετίζονται και με τη διαιτησία. Δεν θυμάμαι πότε τελευταία φορά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε για ορισμό διαιτητή. Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ανέδειξε θέμα διαιτησίας ΠΡΙΝ από αγώνα του. Για να τίθεται θέμα αναφορικά με τον Κουμπαράκη και τον Φωτιά, κάτι συμβαίνει.

Κατ’ αρχάς είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο διαιτητές στα τελευταία τους ματς με τον ΠΑΟΚ, είχαν πολλά προβλήματα. Δεν έβλεπαν καλά! Δεν γίνεται ο Κουμπαράκης σε ΠΑΟΚ-Αστέρας όπου ο Σουάρεθ δίνει σφαλιάρα στον Ελ Καντουρί και ο Μαροκινός απαντάει με κεφαλιά, να βλέπει μόνο την παράβαση του δεύτερου! Κι εκεί ήταν μαζί. Ο Φωτιάς διαιτητής και ο Κουμπαράκης στο VAR. Τα ίδια με τον Κουμπαράκη και σε ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, ένας διαιτητής που έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα και για πολλά ματς του Ολυμπιακού, συνήθως στις αρχές της χρονιάς… Και με τον Φωτιά πέρσι στο Καραϊσκάκη σε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, έγιναν πολλά. Πάρα πολλά και όλα (συμπτωματικά) κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Προσωπικά πιστεύω ότι η διαιτησία ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, το VAR διορθώνει τα όποια λάθη γίνονται και κάπως έτσι έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, κάπως έτσι δεν ξέρουμε πριν τα ματς ποιος πρόκειται να κερδίσει. Ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα και οι διαιτητές οφείλουν από την πλευρά τους να μην το χαλάσουν.

Από εκεί και πέρα για να… αντιδρά έτσι ο ΠΑΟΚ πριν από ένα παιχνίδι του, κάτι παράξενο συμβαίνει, κάτι γνωρίζουν που θα φανεί στην πορεία… Τυχαία πάντως οι ασπρόμαυροι, δεν κάνουν τέτοιες κινήσεις.

* Όλα τα club που συνεργάζονται με τον Οσκάρ Γκαρθία έχουν μάθει τι έγινε το 2018 στην Ελλάδα. Είναι τόσες πολλές οι αντιδράσεις για το Ισπανό προπονητή που κανείς δεν μένει ασυγκίνητος. Έτσι έγινε και με τη Ρεμς κατά την παρουσίασή του, έτσι και με το Γαλλικό Μέσο το οποίο χθες τον φιλοξένησε και αναγκαστικά τον ρώτησε για εκείνη την ημέρα. Ό,τι και αν κάνει, όπου και αν πάει, τα ίδια θα γίνονται. Όπως χθες με όσα ακολούθησαν της συνέντευξης στο διαδίκτυο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.