Πρωτάθλημα K-19: Κορυφή για τον Ατρόμητο, το θαύμα του ΠΑΣ και το ακατάλληλο γήπεδο της Πυλαίας

Γιώργος Μανταίος Γιώργος Μανταίος
Πρωτάθλημα K-19: Κορυφή για τον Ατρόμητο, το θαύμα του ΠΑΣ και το ακατάλληλο γήπεδο της Πυλαίας

bet365

Ο Γιώργος Μανταίος γράφει για όσα τον εντυπωσίασαν στο πρωτάθλημα των μικρών το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Μήνας όνειρο για τους μη φανατισμένους ποδοσφαιρόφιλους, είναι ο Σεπτέμβριος του 2021. Στη Super League των «μεγάλων» προπορεύονται Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ19 στην κορυφή βρίσκεται ο Ατρόμητος, μοναδική ομάδα με «3Χ3», μετά το χθεσινό 4-1 επί του Βόλου στη Μαγνησία, ενώ ακολουθεί ο ΠΑΣ μαζί με τον ΠΑΟΚ. Γενικά η διοργάνωση των Νέων εξελίσσεται συναρπαστικά, με τους «μεγάλους» να δυσκολεύονται σε μόνιμη –πλέον- βάση. Σοβαρό πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, όμως, με την ακαταλληλότητα ορισμένων γηπέδων και της Πυλαίας που χρησιμοποιούν τα τμήματα υποδομής του Άρη.

* Ένα μικρό θαύμα συντελείται στα Γιάννινα, όπου η Κ19 του ΠΑΣ έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εκκίνηση (7 βαθμοί σε 3 ματς). Βασικός «υπεύθυνος» είναι ο Χρήστος Αγγέλης, ο προπονητής που βρίσκεται επτά χρόνια στον ΠΑΣ και είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά με τη συμμετοχή στο Final Four του πρωταθλήματος Κ17 το 2015. Εφέτος, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, του Διαγόρα και της Ηλιούπολης επιβεβαιώνει τη φήμη του ως ένας πολύ καλός προπονητής Youth, με μια ομάδα την οποία δουλεύει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Το Σάββατο ο ΠΑΣ επικράτησε 2-1 του Ιωνικού στη Νίκαια και θα μπορούσε να έχει βάλει 6 και 7 γκολ αν ο γκολκίπερ των γηπεδούχων (και πρώην του Παναθηναϊκού) Γιώργος Νικολάου (2003) δεν είχε αποφασίσει να... κλειδαμπαρώσει την εστία του. Όλα αυτά υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού Κ19 Τάσου Θέου που ήταν εκεί μαζί με τον αναπτυξιακό συντονιστή εθνικών ομάδων, Γρηγόρη Γεωργάτο για να τσεκάρουν ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις (όπως για παράδειγμα ο σέντερ φορ του ΠΑΣ, Λεωνίδας Μίνα γεννηθείς το 2004 και σκόρερ του πρώτου γκολ).

* Ο Ολυμπιακός δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά και το θέμα πλέον παύει να είναι ηλικιακό. Στις πρώτες αγωνιστικές είχαμε παρατηρήσει ότι όσοι σύλλογοι διαθέτουν Β΄ ομάδα, χρησιμοποιούν στην Κ19 παιδιά μικρότερης ηλικίας σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Το Σάββατο στο Ρέντη όπου ο Απόλλωνας απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τον Ολυμπιακό, δεν υπήρξε αντίστοιχο χάσμα. Ένα παράδειγμα είναι ότι ο σκόρερ του δεύτερου γκολ των φιλοξενούμενων ο Τσιχριτζής είναι γεννηθείς το 2004, ενώ ο Κεραμίδας που ισοφάρισε 2-2 για τους «ερυθρόλευκους» είναι του 2002 και επαγγελματίας. Συνεπώς υπάρχει σοβαρό θέμα με την Κ19 του Ολυμπιακού που έχει κατακτήσει μόλις δύο βαθμούς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Σίγουρα λείπουν για διάφορους λόγους αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές, όμως αντίπαλος ήταν μία ομάδα που πέρσι σε σεζόν 13 αγωνιστικών μάζεψε συνολικά 5 βαθμούς, ενώ φέτος έχει ήδη 4 στα πρώτα τρία ματς. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία από τον COVID-19 και παρακολούθησαν οι ομοσπονδιακοί Κ19 Τάσος Θέος και Κ15 Άγγελος Χατζόπουλος.

* Επαγγελματίας «καθάρισε» και για τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη στο 3-2 επί του Άρη. Ο Αιγύπτιος Αμπντελραχμάν Μπιλάλ πέτυχε δύο γκολ, με το νικητήριο στο 90΄. Είναι 18 ετών (2003), βασικός στέλεχος της Κ20 της Αιγύπτου και έχει επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς υπολογίζεται (και) για τη Β΄ ομάδα. Για το δημοτικό γήπεδο Πυλαίας όπου αγωνίζεται ο Άρης, καλό είναι να επαναλαμβάνουμε ότι είναι εντελώς ακατάλληλο. Μέχρι να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν γίνεται παιδιά 17 και 18 ετών γεμάτα ταλέντο, να ταλαιπωρούνται έτσι...

* Πριν αλλέκτορα φωνησαι, το βράδυ της Κυριακής κι ενώ γράφονταν αυτές οι γραμμές, πληροφορηθήκαμε ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο έσπασε το χέρι του 16χρονος παίκτης του Αρη, στην αναμέτρηση με την Ξάνθη (19/9, 2-1 επικράτησαν οι «Ακρίτες»). Μάλλον έφτασε η ώρα να επιληφθεί του θέματος η διοργανώτρια αρχή.

* Στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα με 2-0 επί του Παναιτωλικού, με έναν σέντερ μπακ να ανοίγει το σκορ, τον Άγγελο Ζίλο στον οποίο είχαμε αναφερθεί διεξοδικά πριν από μερικές εβδομάδες. Σκόραρε ξανά και ο γιος του Βαρέλα, ο μοναδικός παίκτης του 2005 που αγωνίστηκε καθώς οι άλλοι δύο (Κωττάς, Γκούμας) απουσίαζαν με την εθνική U17. Στους 88 αγώνες πλέον το αήττητο της Κ19 του «Δικέφαλου».

* Ένα πολύ ενδιαφέρον φιλικό έγινε το Σάββατο στην Παιανία ανάμεσα στις ομάδες Κ15 του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (1-4 το σκορ) που ξεκινούν σε δύο εβδομάδες τις υποχρεώσεις τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Εκεί ήταν ο «αρμόδιος» ομοσπονδιακός προπονητής Άγγελος Χατζόπουλος, ενώ το ματς παρακολούθησε και ο προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Πετράκης καθώς μόλις είχε ολοκληρωθεί η προπόνηση της ομάδας του (που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της Παιανίας). Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Στάθης Ταβλαρίδης προκαλώντας στιγμιαία... ανησυχία στους δύο «αιώνιους» αφού είναι επικεφαλής scout της ΑΕΚ. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που γράφει καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα για να παρακολουθήσει αγώνες υποδομών και η παρουσία του δεν είχε... κατασκοπευτικό χαρακτήρα.

Τα φιλικά της Εθνικής Κ17 στη Γεωργία

Επέστρεψε από την Τιφλίδα η εθνική ομάδα Κ17 μετά από δύο φιλικά με τη Γεωργία στα οποία σημειώθηκε ακριβώς το ίδιο σκορ (2-2). Στο δεύτερο, όμως, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (18/9) ήταν «συγκινητική» η προσπάθεια των Γεωργιανών διαιτητών να μην... απογοητεύσουν τους νεαρούς συμπατριώτες τους με ένα γκολ από καθαρό οφσάιντ (33΄) και ένα από ανύπαρκτο φάουλ (90+5΄) όπως μπορεί ο καθένας να δει στο video της αναμέτρησης . Φιλικό ματς ήταν, όμως, και τέτοια «πταίσματα» ξεχνιούνται εύκολα, παρά την εμφανή αναστάτωση των νεαρών διεθνών μας στο τέλος. Άλλωστε η ελληνική φουρνιά του 2005 είναι πολύ ποιοτική κι αυτό θα φανεί σύντομα, στους προκριματικούς του EURO U17, που θα φιλοξενήσει η χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Μανταίος
Γιώργος Μανταίος