Σάρλια στο Gazzetta: «Για να είμαστε στον Παναθηναϊκό σημαίνει ότι αντέχουμε την πίεση»

Σάρλια στο Gazzetta: «Για να είμαστε στον Παναθηναϊκό σημαίνει ότι αντέχουμε την πίεση»

Κώστας Ζάλιαρης
Σάρλια στο Gazzetta: «Για να είμαστε στον Παναθηναϊκό σημαίνει ότι αντέχουμε την πίεση»

bet365

Ο Σβόνιμιρ Σάρλια μίλησε στο Gazzetta μετά το ντεμπούτο του στην Super League Interwetten και το 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, τόνισε πως οι «πράσινοι» οφείλουν να δείξουν πως είναι ικανοί να διαχειριστούν την πίεση κι ανέφερε πως δίπλα στον Βέλεθ γίνεται καλύτερος.

Ο Κροάτης αμυντικός προστέθηκε το φετινό καλοκαίρι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να καταλήγει στην περίπτωσή του για το κέντρο των μετόπισθεν.

Ο Σένκεφελντ μέσα στο καλοκαίρι δεν συμμετείχε στην προετοιμασία λόγω του προβλήματος που είχε αποκομίσει από το φινάλε της περασμένης σεζόν, ο Αχιλλέας Πούγγουρας επίσης απουσίασε και επιστρέφει πλέον σταδιακά, με αποτέλεσμα ο Σάρλια να μαθαίνει προς το παρόν δίπλα στον Φρανκ Βέλεθ.

Κάπως έτσι, πήρε και τη φανέλα βασικού στην πρεμιέρα της Super League Interwetten, κάνοντας... σεφτέ με συνεισφορά στην προσπάθεια διατήρησης της απαραβίαστης εστίας.

  • «Όλα πιο εύκολα μετά το πρώτο γκολ»

Μιλώντας στο Gazzetta λίγη ώρα μετά το clean sheet της «τεσσάρας» απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο, το βράδυ του Σαββάτου, ο εκ των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του «τριφυλλιού» σχολίασε:

«Ήμασταν έτοιμοι, αισθανόμασταν έτοιμοι για το ματς. Εδώ και 2,5 μήνες δουλεύουμε για τα επίσημα ματς, είχαμε προπονηθεί σκληρά και το φινάλε αυτού του αγώνα μας έβγαλε νικητές όπως το θέλαμε και το ελπίζαμε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε, όμως, όσο περνούσαν τα λεπτά γινόμασταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις πετύχαμε το πρώτο γκολ νομίζω πως όλα έγιναν καλύτερα και πιο εύκολα για εμάς και φτάσαμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη».

Ο Σάρλια στους πανηγυρισμούς

  • «Ο Βέλεθ μου μιλάει συνεχώς και βελτιώνομαι»

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε καταστάσεις στις οποίες η αμυντική λειτουργία δεν ήταν ιδανική απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία», ναι μεν χρειάζεται αρκετή δουλειά και μεγαλύτερη ψυχραιμία στα μετόπισθεν, ωστόσο, το μηδέν παθητικό στην πρεμιέρα είναι άκρως θετικό.

Ο Σάρλια είχε παρτενέρ τον Φραν Βέλεθ, που φέτος είναι και εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού με την εμπειρία και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να έχει τον έλεγχο στο γήπεδο.

«Αισθάνομαι πολύ καλά δίπλα στον Φραν γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλή εμπειρία. Μου μιλάει συνέχεια, με βοηθάει για να συνεργαστούμε σωστά. Μου αρέσει να παίζω δίπλα του γιατί γίνομαι καλύτερος με τη δική του βοήθεια» είπε ο Κροάτης για τη συνεργασία τους και συνέχισε, σχολιάζοντας το επίπεδο ετοιμότητάς του στην έναρξη της νέας σεζόν:

«Προσωπικά, βέβαια, δεν είμαι ακόμα στο 100% για να μπορέσω να δείξω όλες τις δυνατότητές μου. Θα χρειαστώ μερικά ματς για να είμαι στο επίπεδο που θέλω. Είμαι καλά όμως ξέρω ότι δεν είμαι ακόμα στο ανώτατο επίπεδο που μπορώ να παρουσιαστώ για την ομάδα».

  • «Για να είμαστε εδώ, πάει να πει ότι αντέχουμε στην πίεση»

Το καλό ποδαρικό έγινε. Και μάλιστα με εμφατικό σκορ. Δυο γκολ για τους «πράσινους» στο 11 εναντίον 11 κι άλλα δυο τέρματα με σχετική άνεση μετά την αποβολή του Φατιόν, την οποία κέρδισε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έχοντας εξαιρετική απόδοση από τη στιγμή που μπήκε στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ανάγκη ένα τέτοιο ξεκίνημα και ο Σβόνιμιρ Σάρλια σχολίασε στο Gazzetta πως ναι μεν έγινε η θετική αρχή, όμως, η σεζόν θα είναι μεγάλη και πιεστική, με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να καλούνται ν' ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

«Γνωρίζουμε την πίεση που ασκείται στην ομάδα, αλλά είμαστε στον Παναθηναϊκό γιατί γνωρίζουμε και μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την πίεση. Η νίκη που πήραμε μόνο καλό μπορεί να μας κάνει και να μας δώσει ώθηση σε αυτό το ξεκίνημα.

Είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα και στην ψυχολογία γιατί αν δεν κάνεις σωστή έναρξη και μάλιστα σε εντός έδρας ματς τότε τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο δύσκολα. Αξίζαμε τη νίκη, την πήραμε και τώρα συνεχίζουμε....

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους οπαδούς για τη στήριξη που μας παρείχαν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ήταν εκπληκτικοί και στα 90 λεπτά...» ήταν τα λόγια του.

Ο Σάρλια μαρκάρει

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα