Super League: Τα νέα πρόσωπα των «μικρομεσαίων» που θα μας απασχολήσουν

Newsroom
 Super League: Τα νέα πρόσωπα των «μικρομεσαίων» που θα μας απασχολήσουν

bet365

Η Super League Interwetten ξεκινά σε λίγες ημέρες και υπάρχουν ορισμένοι ξένοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν πρώτη φορά στην Ελλάδα και με το «καλημέρα» δείχνουν... έτοιμοι να μας... συστηθούν.

Από τα πιο «ζεστές» μεταγραφικές περιόδους είναι η τρέχουσα για τους «μικρομεσαίους» της Super League Interwetten (εκπνέει σε μερικές ημέρες), καθώς όλες τους κινήθηκαν αρκετά και πήραν παίκτες με, τηρουμένων των αναλογιών, «βαριά» βιογραφικά.

Αυτόματα ενόψει της σεζόν που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο (11/9) θα έχουμε πολλά νέα πρόσωπα ώστε να ασχοληθούμε και σας παρουσιάζουμε τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, πλην των «μεγάλων», που έχουν όλα τα εχέγγυα να μας απασχολήσουν με τις επιδόσεις τους. Ας κρατήσουμε λοιπόν τα παρακάτω ονόματα που τα ακούσαμε πρόσφατα πρώτη και φορά αλλά παράλληλα να έχουμε πάντα κατά νου πως «καθρέπτης» όλων είναι το χορτάρι.

Ντάνι Καστεγιάνο (Ατρόμητος)

 Ντάνι Καστεγιάνο (Ατρόμητος)

Κέναν Πίριτς (Ατρόμητος)

 Κέναν Πίριτς (Ατρόμητος)

Νίκολας Ορόζ (Βόλος)

Νίκολας Ορόζ (Βόλος)

Αντριέν Ρεγκατίν (Βόλος)

 Αντριέν Ρεγκατίν (Βόλος)

Πίτσου Ατιένθα (Αστέρας Τρίπολης)

Πίτσου Ατιένθα (Αστέρας Τρίπολης)

Ντέβιντ Καρμόνα (Αστέρας Τρίπολης)

Ντέβιντ Καρμόνα (Αστέρας Τρίπολης)

Ρούντι Ζεστέντ (Παναιτωλικός)

 Ρούντι Ζεστέντ (Παναιτωλικός)

Ντέιμπι Φλόρες (Παναιτωλικός)

Ντέιμπι Φλόρες (Παναιτωλικός)

Φλορεντίν Ματέι (Απόλλων Σμύρνης)

Φλορεντίν Ματέι (Απόλλων Σμύρνης)

Ράβιν Φαν Λα Πάρα (Απόλλων Σμύρνης)

 Ράβιν Φαν Λα Πάρα (Απόλλων Σμύρνης)

Τζέρσον Καμπράλ (Ιωνικός)

Τζέρσον Καμπράλ (Ιωνικός)

Κρίστοφερ Νούνιες (Λαμία)

Κρίστοφερ Νούνιες (Λαμία)

Φελίπε Γκαγιέγος (ΟΦΗ)

 Φελίπε Γκαγιέγος (ΟΦΗ)

Μπρους Καμάου (ΟΦΗ)

Μπρους Καμάου (ΟΦΗ)

Παιδί των Κανάριων Νήσων, ο Ισπανός αριστερός μπακ έφυγε για πρώτη φορά από τη χώρα του για χάρη του Ατρόμητο. Ο 34χρονος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Λας Πάλμας, ενώ συνολικά μετρά 200 ματς στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της χώρας του (78 στην Primera Division).

Πρόκειται για τον Νο2 γκολκίπερ της Εθνικής Βοσνίας, που με Μάριμπορ και Ζρίνσκι Μόσταρ κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (Σλοβενίας και Βοσνίας αντίστοιχα) στα αθροιστικά 5 χρόνια που έπαιζε εκεί, από το 2016 μέχρι και πρόσφατα που έγινε κάτοικος Περιστερίου. Ο 27χρονος πορτιέρε ήρθε για να γίνει Νο1 στον Ατρόμητο.

Και μόνο που στην πατρίδα του αποκαλούν τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό «El Mago», αυτόματα μπαίνει ψηλά ο πήχης των προσδοκιών. Ο 27χρονος πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη του Βόλου που τον απέκτησε δανεικό από την Ράσινγκ και στο Πανθεσσαλικό διατηρούν το δικαίωμα, μετά το τέλος της σεζόν, να αποκτήσουν το 75% των δικαιωμάτων του έναντι 750.000 ευρώ.

Ο διεθνής Μαροκινός μεσοεπιθετικός μετρά, μεταξύ άλλων, 144 ματς (9 γκολ/15 ασίστ) στην Ligue 1 με την Τουλούζ και 81 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας με Οσμάνλίσπορ, Ακίσασπορ. Διαθέτει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και ήρθε στο Βόλο προερχόμενος από την Αλτάι της γειτονικής χώρας.

Ο Ισπανός στόπερ «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στο Βιθέντε Καλντερόν και για χάρη του Αστέρα θα παίξει για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του. Με 153 συμμετοχές στη La Liga 2 και σερί εκεί «γεμάτες» χρονιές, ήρθε στην Ελλάδα, ύστερα από μία διετία στη Σαραγόσα, με σκοπό να γίνει ο ηγέτης της άμυνας των Αρκάδων.

Ο Ισπανός δεξιός μπακ καλείται να αναλάβει το ομολογουμένως δύσκολο έργο του αντί-Κώτσιρα. Βλέπετε ο Ελληνας δεξιός οπισθοφύλακας ήταν για χρόνια εκ των κορυφαίων του Αστέρα και πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. «Απόφοιτος» των ακαδημιών της Σεβίλης και με σερί «γεμάτες» χρονιά στη La Liga 2, ο τελευταίος του σταθμός πριν το «Θ. Κολοκοτρώνης» ήταν η Μπέτις.

Ο 32χρονος επιθετικός έφτασε στο Αγρίνιο «κουβαλώντας» 3 σεζόν στην Premier League με ισάριθμες διαφορετικές ομάδες (Κάρντιφ, Αστον Βίλα, Μίντλεσμπρο) και 178 παιχνίδια στην Championship όπου βρήκε στόχο 48 φορές. Φορ που «γεμίζει» την περιοχή, τα «καναρίνια» θα στηρίξουν πολλά πάνω του.

Η «κολόνα» του άξονα της Εθνικής Ονδούρας, πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη των «κυανοκίτρινων». Βασικότατος μέχρι πρότινος στη «μόνιμη» πρωταθλήτρια της χώρας του Ολίμπια, ο 25χρονος ανασταλτικός μέσος προβάλει ως μία άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Με «βαρύ» βιογραφικό ήρθε στη Ριζούπολη ο 28χρονος Ρουμάνος κεντρικός χαφ. Βασικός σε Ριέκα, Αστρα, Στεάουα και πρόσφατα στον Απόλλωνα Λεμεσού, με την πρώτη μάλιστα κατέκτησε, μεταξύ άλλων, το πρωτάθλημα Κροατίας. Το καλοκαίρι έφυγε από την Κύπρο με προορισμό την Αθήνα.

Και μόνο το γεγονός πως πριν από 4 σεζόν ήταν «κολόνα» στην Χάντερφισλντ της Premier League (33 ματς/3 γκολ), αυτό από... μόνο του κάτι σημαίνει. Ο Ολλανδός ακραίος και ετεροθαλής αδερφός του Τζίνι Βαϊνάλντουμ έπαιζε για χρόνια στην Αγγλία, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Φέγενορντ και τώρα έγινε κάτοικος Ριζούπολης.

Στα 30 του και μετά από μία διετία στην κυπριακή Πάφο, ο Ολλανδός εξτρέμ έφτασε στα μέρη μας για λογαριασμό του Ιωνικού. Ξεκίνησε από τη Φέγενορντ και μεταξύ άλλων στην καριέρα του μετρά 129 συμμετοχές στην Eredivisie (16 γκολ/19 ασίστ), 47 στην πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας (9 γκολ/7 ασίστ) και 28 στο Πρωτάθλημα Cyta (4 γκολ/3 ασίστ).

Στα 24 του χρόνια ήρθε πρώτη φορά στην Ευρώπη και με το «καλημέρα»... αφήνει υποσχέσεις. Ο δημιουργικός μέσος από την Κόστα Ρίκα έγινε το 2020 διεθνής και μέχρι να έρθει στη Λαμία ήταν το σημείο.. αναφοράς της Καρταχένας.

Στα 30 του θα παίξει για δεύτερη φορά στην Ευρώπη (είχε προηγηθεί η Ουνιόν Βερολίνου) και ύστερα από πολύ καλές σεζόν στο Μεξικό, αρχικά με την Νεξάκα και μέχρι πρότινος ως παίκτης της Σεντ Λουίς. Ο Χιλιανός μέσος «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στην Ουνιβερσιτάντ ντε Τσίλε, από το 2017 κατέκτησε 3 τίτλους στη χώρα της κεντρικής Αμερικής και πλέον μένει στο Ηράκλειο.

Λογίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα project του ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, όπου κατέκτησε τίτλους με την Αδελαϊδα και Μελβούρνη όπου και έπαιζε από το 2014 μέχρι το 2018. Την τελευταία τριετία ήταν εκ των MVP της Σίδνεϊ Γουόντερερς, πέρσι αναδείχθηκε πρώτος της σκόρερ και πλέον ο 26χρονος ακραίος έφτασε στην Κρήτη.