Αποφασισμένος Σαββίδης, ικανοποιημένος Λουτσέσκου…

Αποφασισμένος Σαββίδης, ικανοποιημένος Λουτσέσκου…

Αποφασισμένος Σαββίδης, ικανοποιημένος Λουτσέσκου…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την επαφή Σαββίδη-Λουτσέσκου που δημοσιοποιήθηκε και φυσικά σχολιάζει τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις που σχετίζονται με τον ΠΑΟΚ.

Καλές-χρήσιμες και απαραίτητες οι μεταγραφές που είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα, για τον ΠΑΟΚ βέβαια υπάρχει κι ένα ακόμη θέμα πολύ σημαντικό…

Αν στον ΠΑΟΚ είναι καλά η σχέση του Ιβάν Σαββίδη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αν οι δυο τους συνεργάζονται εποικοδομητικά, αν επικοινωνούν και συνεννοούνται, τότε όλα είναι πολύ καλύτερα, όλο το σύστημα δουλεύει σωστά και τότε είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν μεγάλα αποτελέσματα. Κακά τα ψέματα: Οι δυο τους είναι… μία ομάδα μόνοι τους!

Ο Σαββίδης είναι ο ευεργέτης, είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος που η απουσία του από το προσκήνιο του Δικεφάλου εδώ και 1,5 χρόνο, δημιούργησε από ανησυχία και αβεβαιότητα, μέχρι και εκνευρισμό. Μάλλον το έχει καταλάβει και το τελευταίο διάστημα τον βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Από την μία λοιπόν ο ηγέτης και από την άλλη ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Τρομερό δίδυμο! Έως και ανίκητο…

Είδαμε χθες ένα κομμάτι της επαφής που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και κρατάμε τρία πράγματα:

  1. Κάθε φορά που ο Σαββίδης μιλάει σε αυτό το τελευταίο διάστημα, βάζει το κομμάτι της υγείας και της προσοχής έναντι του κορονοϊού, σε πρώτο-πρώτο πλάνο: «Προσέξτε…» λέει συνέχεια και με κάθε αφορμή.
  2. Τόνισε ο πρόεδρος στον προπονητή ότι… «θα πάμε όπως εκείνη τη χρονιά. Θα εφαρμόσουμε τον ίδιο κανόνα. Όλοι μαζί, βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να μην χάσουμε κανέναν βαθμό». Όσοι έζησαν τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος, ετοιμάζονται για να εφαρμόσουν την ίδια… εβδομαδιαία συνταγή μάχης!
  3. Ο Λουτσέσκου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τελευταίες προσθήκες και τόνισε ότι κοινό χαρακτηριστικό των τριών τελευταίων μεταγραφών, είναι ότι… και οι τρεις έκαναν σαν τρελοί για να έρθουν. Μεγάλη υπόθεση αυτή, ειδικά αν συναντάς και τα αντίθετα φαινόμενα με παίκτες που δεν βγάζουν την ίδια θετική διάθεση.

Προφανώς και δεν θα αποφύγω να γράψω για μεταγραφές μέρα που είναι…

Κατ’ αρχάς πρέπει ο ΠΑΟΚ να κλείσει και να ανακοινώσει τη συμφωνία για τον Μιτρίτσα. Αλίμονο… Είναι πολύ κομβική αυτή η συμφωνία για έναν μεσοεπιθετικό που έχει και νούμερα στο παιχνίδι του.

Από εκεί και πέρα, αριθμητικά, η ομάδα είναι καλυμμένη. Ποιοτικά, θα μπορούσε να έχει και καλύτερες λύσεις, ειδικά σε συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες θα αναφερθούμε και σε επόμενα blog.

Ο ΠΑΟΚ

Αλλά… Ο ΠΑΟΚ αναζητά μία υπέρβαση. Υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό το κάτι ξεχωριστό, για έναν παίκτη που από το άκουσμα και μόνο σου δημιουργεί την αίσθηση ότι θα κάνει τη διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε αυτή την ανάγκη, από την περίοδο που ενδιαφέρθηκε για τον Τζιοβίνκο. Από μόνος του ο Ιταλός και αυτό το μεταγραφικό ενδεχόμενο δημιούργησαν την ανάγκη να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ έναν ακόμη πολύ ποιοτικό μεσοεπιθετικό. Αν δεν υπήρχε ο Τζιοβίνκο και αυτός ο ποδοσφαιρικός έρωτας που του έχει ο Λουτσέσκου, ίσως ο ΠΑΟΚ να μην έψαχνε για επιτελικό μέσο. Μπορεί να αναζητούσε κάτι άλλο, έχοντας στην ομάδα Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Καγκάβα και τώρα τον Μιτρίτσα που επίσης παίζει και στον άξονα. Τώρα όμως που έχουν ανέβει οι προσδοκίες για τέτοιου είδους παίκτη, αντιλαμβανόμαστε και την απογοήτευση όλων (και του Λουτσέσκου) αν δεν γίνει η μεταγραφή.Το τονίζω αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε (πχ) να ψάχνει τώρα για τερματοφύλακα και να υπήρχαν σχόλια γι' αυτή την ανάγκη. Δεν το κάνει όμως και γι' αυτό όλοι σχολιάζουμε το μεσοεπιθετικό πρόβλημα.

Τζιοβίνκο

Οι ασπρόμαυροι ψάχνουν για την υπέρβαση και αυτό αποδεικνύεται από το ότι χτυπάνε πόρτες παικτών που αμείβονται ετησίως με αποδοχές πολύ υψηλότερες από το δικός του ταβάνι. Γι’ αυτό και δυσκολεύονται , γι’ αυτό και μπορεί να μην τα καταφέρουν, κάτι που θα αποτελέσει αποτυχία…

* Είχε επικοινωνιακό αντίκτυπο το θέμα Σεμέδο που και πάλι μας βοήθησε να βγάλουμε συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Πόσο εύκολα κόσμος και κοσμάκης στα Μέσα προσπάθησε να φωτογραφήσει άλλον παίκτη και πόσο… δύσκολα τελικά έγραψαν για τον παίκτη-κατηγορούμενο και την ομάδα του, που στο κάτω-κάτω δεν φταίει και σε τίποτα. Και όμως, έστω και έτσι, είδαμε φοβερά πράγματα στα ΜΜΕ!

Από εκεί και πέρα, κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.