Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Ονιεκούρoυ, Χατζισαφί, Μπρόρσον και Κιελίνι

Ο Νιγηριανός εξτρέμ και ο Ιρανός μπακ-χαφ έγιναν επίσημα παίκτες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αντίστοιχα. Ο Αρης θα αποκτήσει τον Σουηδό στόπερ, ενώ ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους.

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η αποψινή (2/8) για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, καθώς οι Χένρι Ονιεκούρου και Εχσάν Χατζισαφί αντίστοιχα έγιναν και επίσημα ποδοσφαιριστές τους.

Ο μεν 24χρονος Νιγηριανός εξτρέμ έπιασε λιμάνι από τη Μονακό, ο δε 31χρονος Ιρανός μπακ-χαφ επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη της Ενωσης, ενώ στο παρελθόν είχε παίξει στον Πανιώνιο αλλά και τους Πειραιώτες.

Ουσιαστικά «κλεισμένη» μεταγραφή έκανε και ο Αρης, καθώς κάτοικος Θεσσαλονίκης λογίζεται ο 26χρονος Σουηδός κεντρικός αμυντικός Φρανζ Μπρόρσον από τη Μάλμε.

Την ίδια στιγμή στον ΟΦΗ ανανέωσαν οι νεαροί Μανώλης Σμπώκος και Νίκος Χαλκιαδάκης.

Εκτός των συνόρων; Την περασμένη Πέμπτη, ο Τζόρτζιο Κιελίνι προανήγγειλε την παραμονή του στη Γιουβέντους και αυτή επισημοποιήθηκε με τις εκατέρωθεν υπογραφές. Το συμβόλαιο θα είναι διετές και αυτό σημαίνει ότι ο αρχηγός της Γηραιάς Κυρίας θα παραμείνει στο πόστο του έως τα 39 του. Ο Κιελίνι βρίσκεται στη Γιούβε από το 2005, έχει κατακτήσει εννέα Σκουντέτι, πέντε Κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ Ιταλίας, έχει αγωνιστεί σε δύο χαμένους τελικούς Champions League, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που πήρε την άνοδο από τη Serie B. Σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 535 συμμετοχές με 36 γκολ και 24 ασίστ. Παράλληλα η ομάδα απέκτησε τον Κάιο Ζόρζε (19 ετών, επιθετικός) από τη Σάντος, αντί 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη Γερμανία συμπαίκτης των Βασίλη Λαμπρόπουλου και Κώστα Σταφυλίδη στην Μπόχουμ θα είναι ο 23χρονος Κοσσοβάρος μέσος Έλβις Ρετσμπετσάι. Η γερμανική ομάδα τον απέκτησε δανεικό από τη Βόλφσμπουργκ.

Στην Τουρκία ο πρόεδρος της Γαλατασαράι, Μπουράκ Ελμάς, επισημοποίησε τη Δευτέρα (2/8) αυτό που είχε διαρρεύσει πριν από μερικές μέρες στον τουρκικό Τύπο. Ο Ραδαμέλ Φαλκάο θα αποχωρήσει από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, καθώς δεν μπορεί πλέον να αντέξει το «βαρύ» του συμβόλαιο (5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως). Ο 35χρονος Κολομβιανός ψάχνει ομάδα και σύμφωνα με media από το Κατάρ βρίσκεται πολύ κοντά στην Αλ Σαντ. Στην κορυφαία, δηλαδή, ομάδα της αραβικής χώρας. Στην ομάδα που έχει προπονητή τον Τσάβι και στο ρόστερ της οποίας ανήκει ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Γκιλιέρμε.