Γιοβάνοβιτς: «Υπάρχει βελτίωση αλλά ακόμη δεν είμαστε στο επίπεδο που πρέπει»

Γιοβάνοβιτς: «Υπάρχει βελτίωση αλλά ακόμη δεν είμαστε στο επίπεδο που πρέπει»

Νίκος Αθανασίου
Γιοβάνοβιτς: «Υπάρχει βελτίωση αλλά ακόμη δεν είμαστε στο επίπεδο που πρέπει»

bet365

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών αλλά όχι από την εικόνα του Παναθηναϊκού είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που θέλει να δει μεγάλη βελτίωση μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μετά από δύο εβδομάδες στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα. Μετά το τελευταίο φιλικό κόντρα στην Φένλο, ο Σέρβος προπονητής μίλησε για την δουλειά που έκανε στο Χορστ, την άποψή του για το επίπεδο της ομάδας και τις ανάγκες του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά η απολογιστική συνέντευξη του Σέρβου τεχνικού στους απεσταλμένους του Τύπου στην Ολλανδία:

-Ερχόμενος στην Ολλανδία είχατε στο μυαλό σας κάποια πράγματα στα οποία θέλατε να δουλέψει και να βελτιωθεί η ομάδα. Φεύγοντας, έχετε την αίσθηση ότι πετύχατε αυτή τη βελτίωση;

«Πρώτα απ’ όλα φεύγω από την Ολλανδία χαρούμενος γιατί περάσαμε δύο εβδομάδες μαζί με τα παιδιά με πάρα πολλές προπονήσεις και δεν είχαμε κάποια θέματα σοβαρά, όσον αφορά την υγεία των παικτών. Απλά έπρεπε στο τελευταίο φιλικό να προστατέψουμε μόνο τον Βιγιαφάνιες λόγω μίας μικρής ενόχλησης στο γόνατο. Αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και με την επιστροφή μας θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά στην Αθήνα. Λυπάμαι που δεν μπορούσε ο Πούγγουρας να προπονηθεί μαζί μας. Είχαμε υπολογίσει πως από τις αρχές της προετοιμασίας ο Πούγγουρας θα μπορούσε να δουλέψει με την ομάδα και να παίξει σε ένα απ’ τα δύο τελευταία φιλικά ματς. Δεν είναι εύκολο γενικά...

Είμαστε ένα μήνα μαζί και δεν είναι εύκολο ούτε για τα παιδιά, ούτε για τους προπονητές. Είναι πειθαρχημένα παιδιά, δουλεύουν καλά και δεν έχω κανένα παράπονο. Έχουμε όλοι ευθύνες γι’ αυτό που κάνουμε και ξέρουμε πόσο πολύ πρέπει να δουλέψουμε ακόμα για να μπορούμε να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας εδώ. Και θα το κάνουμε στη συνέχεια. Σίγουρα πολλά πράγματα τα βλέπω θετικά γιατί γνωρίζω πλέον πολύ καλύτερα όλους τους παίκτες, απ’ ότι τους γνώριζα πριν. Όλη η προετοιμασία μου άφησε πολύ θετικά πράγματα και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές. Απλώς χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να φτάσει η ομάδα σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο απ’ ότι είναι σήμερα».

-Πλέον μετά από ένα μήνα στην ομάδα, έχετε ξεκάθαρα στο μυαλό σας όλα τα δεδομένα για το ρόστερ; Για το ποιοι παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν και ποιες μεταγραφές πρέπει να κάνει ακόμα ο Παναθηναϊκός;

«Ναι, είναι ξεκάθαρο. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό το πράγμα και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό το θέμα».

-Σε τρεις εβδομάδες που ξεκινάει το πρωτάθλημα, πόσο βελτιωμένη θα είναι η ομάδα σε σχέση με τη σημερινή της εικόνα;

«Σίγουρα θα πρέπει να είναι πολύ βελτιωμένη, γιατί νομίζω ότι αυτό που δείχνουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που με ικανοποιεί προσωπικά. Κάτι που να με κάνει χαρούμενο. Μπορεί να υπάρχει μία βελτίωση, αλλά δεν είναι το επίπεδο που πρέπει να είμαστε σαν ομάδα. Έχουμε να κάνουμε ακόμη τρία φιλικά παιχνίδια, στα οποία θα παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο οι παίκτες. Τώρα ήταν φυσιολογικό να παίζουν λιγότερο, διότι προέρχονταν από τις γεμάτες εβδομάδες με διπλές προπονήσεις, αλλά από το επόμενο παιχνίδι δεν θα υπάρχει αυτό το μοίρασμα του χρόνου».

τρσ

-Στο τελευταίο φιλικό με τη Φένλο, μιλήσατε για πράγματα που έλειψαν στο επιθετικό τρίτο. Θα θέλατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος; Τι είναι αυτό που έλειπε και μπορεί να διορθωθεί στη συνέχεια;

«(γελάει). Θέλω να είμαι ειλικρινής. Σίγουρα περιμένω πολύ περισσότερα πράγματα από τους ακραίους ποδοσφαιριστές. Περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός, περισσότερες επιθετικές ενέργειες προς την εστία του αντιπάλου. Περισσότερη ενέργεια...».

-Περισσότερη ταχύτητα στην ανάπτυξη;

«Είναι λογικό αυτό, αλλά θα σας πω κάτι... Δεν είναι εύκολο πάντα να έχεις μεγάλη ταχύτητα στην ανάπτυξη. Θα ήμασταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι αν το πετυχαίναμε αυτό. Είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να έχουν πολύ μεγάλη ταχύτητα στην ανάπτυξη κι αυτό εξαρτάται πολύ περισσότερο απ’ την ποιότητα της πάσας και των παικτών, ιδιαίτερα όταν οι άλλες ομάδες παίζουν στο μισό γήπεδο. Κι εμποδίζουν ένα τέτοιο στυλ παιχνιδιού. Απλά σίγουρα περιμένω περισσότερα πράγματα όσον αφορά το τελείωμα των φάσεων. Συνεργασίες των ακραίων με τον φουλ μπακ... Υπάρχουν πολλά πράγματα».

-Πάντως και στα δύο γκολ με τη Φένλο, ιδίως σε αυτό του Αϊτόρ, είδαμε πράγματα που δουλέψατε στις προπονήσεις…

«Ναι, σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου βρισκόταν ο ακραίος. Όμως είχαμε πολλές φάσεις με τα εξτρέμ μας μέσα στην περιοχή με την μπάλα. Κι εκεί περιμένεις μεγαλύτερη διάθεση στο τελείωμα. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Δεν είχαμε και καλή επικοινωνία των φουλ μπακ με τους ακραίους. Μόνο ο Χουάνκαρ το έκανε μια-δυο φορές, ο Κώτσιρας λίγο παραπάνω, αλλά δεν ήταν αυτό που θέλω».

-Την περσινή σεζόν αν είδαμε κάτι, ήταν μία οργάνωση σε άμυνα χώρου. Με την μπάλα βλέπουμε μία βελτίωση σε σχέση με την περσινή εικόνα. Στα δύο transition και κυρίως στο επιθετικό transition, υπάρχουν πράγματα που θέλετε να βελτιώσετε με βάση τα χαρακτηριστικά της ομάδας; Από αυτές τις τέσσερις αρχές που είστε πιο πολύ προβληματισμένος;

«Έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε. Και εγώ δεν έχω αναλύσει όλες τις λεπτομέρειες. Σας είπα κάποια πράγματα που είναι σημαντικά κι όσον αφορά το transition από την άμυνα στην επίθεση κι όσον αφορά το transition από την επίθεση στην άμυνα. Ιδιαίτερα για εμάς, που αν υποθέσουμε –γιατί πάντα ένας προπονητής λειτουργεί με το πώς έχει μία ομάδα εκείνη τη στιγμή- είμαστε μία ομάδα που θέλει να ανοίξει το γήπεδο, τότε σίγουρα είμαστε εκτεθειμένοι εναντίον ομάδων που έχουν οργανωμένες άμυνες και σε κόντρα επιθέσεις. Άρα υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που εμείς θα πρέπει να κάνουμε και να βελτιώσουμε. Είναι και θέμα συνήθειας. Πέρσι δεν χρειαζόταν να παίξουμε έτσι. Τώρα σίγουρα θα χρειαστεί. Αλλά είναι μία συνήθεια που την καλλιεργείς. Και εξαρτάται από τους παίκτες. Κάποιοι απογοητεύονται μετά από μία άσχημη ενέργεια ή κάτι που δεν έχουν κάνει σωστά. Κάποιοι άλλοι ενεργούν άμεσα και πάνε απευθείας για να διορθώσουν το λάθος. Δεν γίνονται όλα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο σύντομα...».

-Μετά την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, που θα ρίξετε το μεγαλύτερο βάρος;

«Σε όλα... Συνέχεια. Πάντα έχουμε προβληματισμούς που τους συζητάμε για να βρούμε ποιο είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή για εμάς. Ή τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερο. Δεν είμαι προπονητής με παρωπίδες, είτε στον σχηματισμό, είτε στα υπόλοιπα θέματα. Εξετάζουμε τα πάντα...».

βαλλ

-Έχουμε πάντως μία αίσθηση, ότι η ομάδα που είδαμε στην Ολλανδία, σε σχέση με την ομάδα που θα κατέβει στο πρωτάθλημα, θα είναι αρκετά διαφορετική... Αυτό θα κοστίσει ως προς την ετοιμότητα στα πρώτα μας της σεζόν;

«Μακάρι να κάνουμε τις σωστές κινήσεις για να ενισχύσουμε την ομάδα και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον χρόνο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα