Ο Κλάτενμπεργκ με εξώδικο στον ΠΣΑΤ διαψεύδει την επίμαχη φράση του για δημοσιογράφους και διαιτητές

Δημήτρης Τομαράς
Ο Κλάτενμπεργκ με εξώδικο στον ΠΣΑΤ διαψεύδει την επίμαχη φράση του για δημοσιογράφους και διαιτητές

bet365

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής απαντώντας σε εξώδικη διαμαρτυρία του ΠΣΑΤ διέψευσε κατηγορηματικά (με εξώδικη δήλωση) τα όσα γράφτηκαν για εκείνον και τις σχέσεις αθλητικογράφων - διαιτητών.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής απαντώντας σε εξώδικη διαμαρτυρία του ΠΣΑΤ, με την οποία του ζητήθηκαν εξηγήσεις, διέψευσε κατηγορηματικά (με εξώδικη δήλωση) όσα γράφτηκαν. Δηλαδή διέψευσε ότι απευθυνόμενος προς τους Έλληνες διαιτητές είχε πει «Μιλάτε με τους δημοσιογράφους και μπορείτε να τους δίνετε 50-100 ευρώ για να σας προστατεύσουν στα λάθη που κάνετε».

Στην εξώδικη απάντηση προς τον ΠΣΑΤ ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως καλά γνωρίζετε, στις 16 Φεβρουαρίου 2021, διοργάνωσα συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους διαιτητές για διάφορα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς μου. Κατά τη συζήτηση που είχαμε, έδωσα διάφορες συμβουλές από την πλευρά μου προς τους διαιτητές, οι οποίες όμως δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με αυτές που μεταφέρθηκαν από πρόσωπο που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη προς τους δημοσιογράφους.

Είναι σαφές ότι εγώ δεν έχω προβεί σε καμία επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση τέτοιου περιεχομένου μέχρι σήμερα, αλλά ούτε θα προβώ στο μέλλον. Για τον λόγο αυτό, ουδέποτε ανέφερα αυτά που γράφηκαν σε αθλητικές ιστοσελίδες, κάτι που το διαψεύδω κατηγορηματικά. Συγκεκριμένα, δεν ανέφερα στους διαιτητές ότι «μιλάτε με τους δημοσιογράφους και μπορείτε να τους δίνετε 50-100 ευρώ για να σας προστατεύουν στα λάθη που κάνετε».

Μάλιστα, αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μερικές ημέρες αργότερα σε συγκεκριμένη αθλητική ιστοσελίδα και σε δημοσιευμένο άρθρο της αναφέρθηκε η «κακή» μετάφραση των λεγομένων μου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παραπληροφόρηση και ουσιαστικά μου δημιούργησε την αίσθηση ότι το θέμα είχε ήδη λήξει, αφού ουσιαστικά αποδέχθηκα ότι τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούσαν μία παρεξήγηση.

Ωστόσο, μόλις έλαβα την εξώδικη διαμαρτυρία -πρόσκληση- δήλωσή σας, αντιλήφθηκα ότι πλέον δεν μπορώ να μείνω απαθής, αφού όταν κάποιος παρερμηνεύει τα λεγόμενά μου, έχει σκοπό να θίξει την αξιοπρέπειά μου ηθικά, αλλά και επαγγελματικά. Για τον λόγο αυτό θα προβώ στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, προκειμένου να λάβω τα απαραίτητα μέτρα κατά συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος με έβλαψε, παρερμηνεύοντας τα λεγόμενά μου, με σκοπό, χωρίς να έχει την απαιτούμενη δεοντολογική δημοσιογραφική συμπεριφορά διασταυρώνοντας τη «δήθεν» είδηση, να μου δημιουργήσει τεράστια ηθική βλάβη.

Επίσης, οφείλατε, ως Σύνδεσμος, να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στο να διασφαλίζετε ότι οι δημοσιογράφοι συντάσσουν άρθρα βασισμένα σε ακριβείς πληροφορίες, και οφείλατε να διεξάγετε εξονυχιστική έρευνα επί του θέματος προτού αποφασίσετε να καταφύγετε σε εξώδικη δήλωση εναντίον μου και μάλιστα με τρόπο που θίγει την αξιοπρέπειά μου και την υπόληψή μου...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα