Καθυστερεί η επιστροφή του Μπα, τι σημαίνει αυτό για τα στόπερ στον Ολυμπιακό

Καθυστερεί η επιστροφή του Μπα, τι σημαίνει αυτό για τα στόπερ στον Ολυμπιακό

Καθυστερεί η επιστροφή του Μπα, τι σημαίνει αυτό για τα στόπερ στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την ατυχία του Μπα και γενικά το φάκελο στόπερ στον Ολυμπιακό.

Ξεκινάει λοιπόν αύριο προετοιμασία ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας σεζόν. Εύλογα, με αστερίσκους κι ερωτηματικά, καθώς μία τέτοια σημαντική ομάδα δεν μπορεί παρά να έχει ανοιχτά θέματα.

Ένα από αυτά; Αρκούντως σοβαρό κατά την γνώμη μου: η επιστροφή του άτυχου στο φινάλε της σεζόν Ουσεϊνού Μπα μετά την επέμβαση στην μέση στην οποία είχε υποβληθεί τον περασμένο μήνα στη Γαλλία. Να θυμίσω εδώ ότι με βάση τα όσα αρχικά είχαν διαρρεύσει, ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός θα προλάβαινε την προετοιμασία, καθώς από την εγχείρηση έως την προετοιμασία μεσολαβούσαν σχεδόν 40 ημέρες.

Μόνο που η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως περιμέναμε. Κι ο Μπα δεν είναι σε θέση ούτε κατά διάνοια να μπει αυτή την στιγμή στις προπονήσεις της ομάδας. Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα πάει πίσω η επιστροφή του. Το πόσο, θα εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια όταν επιστρέψει στο Ρέντη. Αλλά φαίνεται ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον για να μπει με την ομάδα μέσα στον μήνα αποκλείεται. Να θυμίσω ότι μιλάμε για επέμβαση στη μέση, με ό,τι ευαισθησία μπορούμε να κατανοήσουμε ότι υπάρχει.

Το καλό είναι ότι οι Γάλλοι γιατροί που τον ανέλαβαν, με την φροντίδα του Καρεμπέ, βεβαιώνουν ότι το παιδί θα επανέλθει υγιέστατο κι έχοντας απαλλαχτεί από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε από τη ρεβάνς με τη Γουλβς παρακαλώ, τον περασμένο Αύγουστο δηλαδή. Μία ενόχληση στην μέση που τον άφηνε και που τον ξαναέπιανε και ίσως ήταν κι ένας βασικός λόγος που ο Αφρικάνος στόπερ δεν συνέχισε φέτος την ανοδική πορεία που είχε χαράξει πέρυσι. Διότι, συνήθως με αυτούς τους άπειρους παίκτες, κάθε σεζόν βλέπεις βελτίωση. Μία βελτίωση που φέτος δεν είδαμε στον Μπα.

Το κακό είναι ότι ο Σενεγαλέζος θα χάσει ένα σοβαρό κομμάτι της προετοιμασίας, κάτι που για κάθε ποδοσφαιριστή δεν είναι καλό. Καθαρά αγωνιστικά, θα φανεί αν είναι απώλεια υπό την έννοια ότι στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς, στις 20 η, 21 Ιουλίου, ούτως η, άλλως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, καθώς κουβαλούσε τιμωρία μίας αγωνιστικής από την αποβολή του στη ρεβάνς με την Άρσεναλ. Άρα, θεωρητικά μέχρι τις 27-28 Ιουλίου, δηλαδή στο β΄ προκριματικό ματς που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα είναι έτοιμος, ιατρικά. Πότε θα είναι έτοιμος αγωνιστικά θα το δούμε μόνο μέσα στο γήπεδο, καθώς ο Μπα ήδη έχει να παίξει πάνω από δύο μήνες, από τις 11 Απριλίου, όταν είχε γίνει αλλαγή μετά το 30ο λεπτό στο 3-1 επί του ΠΑΟ. Προσέξτε, το έκτο παιχνίδι μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, στο οποίο ο Μαρτίνς τον έβγαζε πριν τη λήξη, είτε λόγω ενοχλήσεων στη μέση, είτε προληπτικά ακριβώς με το φόβο της επιδείνωσης.

Σεμέδο - Παπασταθόπουλος

Τώρα, τι σημαίνει αυτή η καθυστέρηση στην επιστροφή του Μπα στην δράση για τον προγραμματισμό της ομάδας στο κέντρο της άμυνας; Θεωρητικά δύσκολα αλλάζει κάτι, αλλά πρακτικά ας περιμένουμε να το δούμε. Διότι αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς στόπερ: Παπασταθόπουλο, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Μάρκοβιτς, ενώ στην πρώτη ομάδα έχει ήδη προωθηθεί κι ο πιτσιρικάς Καλογερόπουλος. Ακόμη και για 3-4-3 έξι στόπερ είναι υπεραρκετοί.

Από την άλλη όμως έχουμε πρώτο θέμα τον Μπα (αργεί να γυρίσει, χωρίς να υπάρχει και βεβαιότητα για το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμος), δεύτερο θέμα τον Σεμέδο (καθότι ολοένα και περισσότερο ακούγεται στην πατρίδα του ότι θα καταθέσει προσφορά η Πόρτο), τρίτο θέμα τον Σισέ (προέρχεται από δανεισμό στη Γαλλία από το Γενάρη και άρα δεν ήταν στις βασικές επιλογές του προπονητή) και τέταρτο θέμα τον Μάρκοβιτς (μόλις πέρυσι τέτοιο καιρό ο προπονητής είχε εισηγηθεί τον δανεισμό του και κανείς δεν μας βεβαιώνει ότι τώρα θα τον κρατήσει). Για να μην αγγίξουμε και το θέμα της ευκολίας με την οποία έβγαλε δύο θλάσεις στο τέλος της σεζόν ο Σωκράτης, αφού θεωρούμε ότι μπορεί να προέρχονταν από την μακράν αποχή του από τους αγώνες πριν παίξει με την «ερυθρόλευκη».

Αυτό που καταθέτω δεν είναι πληροφορία, αλλά αίσθηση: στον Ολυμπιακό νομίζω ότι έχουν ανοίξει τα ραντάρ τους και για κεντρικό αμυντικό. Απλά περιμένουν τις εξελίξεις με τους υπάρχοντες παίκτες για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην επόμενη κίνηση.

Άσχετο: με την Χόφενχαϊμ μιλούσαν οι μάνατζερ του Πινακά για να φέρουν προσφορά 2 εκ. Ευρώ στη Λάρισα. Ο γερμανικός σύλλογος, όμως, ενώ είχε αρχικά ενδιαφερθεί, δεν προχώρησε ποτέ σε κατάθεση τέτοιας προσφοράς. Κι όλα πλέον είναι έτοιμα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.