Η δεύτερη ευκαιρία του Μάρκοβιτς στον Ολυμπιακό

Η δεύτερη ευκαιρία του Μάρκοβιτς στον Ολυμπιακό

Η δεύτερη ευκαιρία του Μάρκοβιτς στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την επιστροφή του Μάρκοβιτς στον Ολυμπιακό.

Ίσως είχε την πιο καλή παρουσία στη φετινή σεζόν από τους πάρα πολλούς δανεικούς του Ολυμπιακού σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ο λόγος για τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, που θα είναι ένας από τους τρεις δανεικούς στην «πρώτη» της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν-οι άλλοι δύο, ο Πέπε κι ο Τσούμιτς, ενώ λίγες μέρες αργότερα θα ενσωματωθεί κι ο Σισέ, που έχει εξτρά άδεια λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Σενεγάλης.

Ο 21χρονος (23.3.2000) Σέρβος κεντρικός αμυντικός θα έχει λοιπόν μία δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό, αφού δουλέψει με τον Μαρτίνς στο πρώτο εξάμηνο της περσινής σεζόν (2019-20), μετά το καλοκαίρι του 2019, όταν δηλαδή τον είχαν αγοράσει οι «ερυθρόλευκοι» από την Παρτίζαν. Με τη διαφορά ότι εκείνο το πρώτο του πέρασμα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν και ό,τι το καλύτερο.

Κατ΄ αρχάς, στην προετοιμασία δεν έπαιξε ούτε σε ένα φιλικό, επί της ουσίας ήταν σαν να μην έκανε καν προετοιμασία, παρότι προέρχονταν από μία σεζόν με 33 συμμετοχές στην Παρτίζαν (αρκετές εκ των οποίων στο Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα σε Μπεσίκτας κ.α). Στο δε εκείνο εξάμηνο στο οποίο ανήκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού του δόθηκε η δυνατότητα να παίξει μόλις σε δύο ανώδυνα ματσάκια Κυπέλλου με την Καλαμάτα, κι ούτε καν ένα ολόκληρο 90λεπτο και στα δύο ματς μαζί…Στο δε β΄ εξάμηνο της σεζόν πήγε δανεικός στη Λάρισα, όπου τον έβαλαν σε οκτώ παιχνίδια, στα οποία άρχισε να δείχνει σιγά σιγά τον καλό εαυτό του.

Κάπως έτσι το περασμένο καλοκαίρι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί δανεικός πίσω στην Παρτίζαν, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να βρει το ρυθμό του ως βασικός παίκτης. Η αλήθεια είναι ότι πήγε στο Βελιγράδι αρχές Οκτώβρη με συνέπεια να χάσει τις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Σερβίας, αλλά και τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Κάτι όμως που δεν τον εμπόδισε αφενός μεν να ξεκινήσει εντυπωσιακά καλά την δεύτερη παρουσία του στην Παδτίζαν, αφετέρου δε να συνεχίσει εξίσου καλά. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε στην ιδανική ενδεκάδα του πρωταθλήματος, εύκολα καλύτερο αμυντικό της ομάδας του (τερμάτισε δεύτερη πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα, από τον οποίο κι έχασε το Κύπελλο στα πέναλτι) κι εύλογα πίσω στον Ολυμπιακό για μία δεύτερη ευκαιρία που αν μη τι άλλο την αξίζει.

Για να είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε ότι ο Μαρτίνς δύσκολα αλλάζει γνώμη για ένα παίκτη-και με δεδομένο ότι η πρώτη του εισήγηση για τον Μάρκοβιτς ήταν να δοθεί δανεικός, δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι θα του ανάψει τώρα πράσινο φως. Επειδή, όμως, γενικά είναι δίκαιος προπονητής κι επειδή ο Σέρβος στόπερ έκανε πραγματικά σεζόν υψηλού επιπέδου, έστω σε ένα πρωτάθλημα χαμηλού ανταγωνισμού, νομίζω ότι ο Πέδρο θα τον «δει» τον μικρό και θα τον αξιολογήσει σωστά.

Ο Μάρκοβιτς έχει το καλό ότι είναι κεντρικός αμυντικός που και θα βγει πρώτος στην μπάλα στις περισσότερες φάσεις, αλλά και έχει την κατάρτιση να την βγάλει από την άμυνα και να κάνει παιχνίδι από πίσω. Πρόκειται δηλαδή για μοντέρνο στόπερ, που αν δουλευτεί καλά και δουλέψει κι ο ίδιος πάνω στις αδυναμίες του, μπορεί να κάνει καριέρα.

Άλλωστε, λογικά θα έχει να μάθει πολλά από τον Παπασταθόπουλο.

Άσχετο: Νομίζω ότι αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός μόνο για σέντερ φορ δεν ψάχνεται! Για όλες τις υπόλοιπες θέσεις, είτε θέλει οπωσδήποτε παίκτες, είτε έχει τα μάτια του ανοικτά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.