Το ενδιαφέρον για τους Έλληνες του Ολυμπιακού και ο Τζαβέλλας!

Το ενδιαφέρον για τους Έλληνες του Ολυμπιακού και ο Τζαβέλλας!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για τους Μασούρα, Μπουχαλάκη, αλλά και Τζαβέλλα, με αφορμή το φιλικό της Εθνικής στο Βέλγιο.

Χάζευα λίγο την Εθνική χθες στο Βέλγιο. Καλύτεροι παίκτες της ήταν τα παιδιά του Ολυμπιακού, ο Μασούρας πάνω απ΄ όλους, αλλά κι ο Μπουχαλάκης με τον Ανδρούτσο. Και οι σέντερ μπακ, ο Παπαδόπουλος με τον Τζαβέλλα.

Ο Μασούρας ήταν εντυπωσιακά καλός σε ένα ρόλο παρόμοιο με αυτόν που παίζει εσχάτως στον Ολυμπιακό, με το 3-4-3 του Μαρτίνς, δηλαδή πιο «εσωτερικό», πιο ελεύθερο, ρόλο, πιο κοντά στον σέντερ φορ, να ξεκινάει αυτός την πίεση μπροστά, αλλά και να γίνεται και κρυφός φορ. Ο Φαντ Σιπ έπαιξε ένα 4-1-4-1, που γίνονταν 4-4-2, με τον Μασούρα παίκτη-κλειδί. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, έπιασα τον εαυτό μου να…θυμώνει λίγο με τον διεθνή μας άσο. «Δεν γινόταν να έπαιζε έτσι και στο Τσάμπιονς Λιγκ;», σκέφτηκα…

Ο Μπουχαλάκης σαν κεντρικό χαφ έβγαλε κι αυτός μια καλή εικόνα, όπως άλλωστε τον έχουμε συνηθίσει πιά. Φιλτράρει το παιχνίδι και βοηθάει μπρος και πίσω.

Ο δε Ανδρούτσος στο ντεμπούτο του ουσιαστικά σαν δεξιός μπακ στην Εθνική, έδωσε μεγάλες μάχες, αμυντικά κι επιθετικά, και τις περισσότερες τις κέρδισε. Και μάλιστα σε άμυνα τεσσάρων κι όχι τριών, δηλαδή έχοντας πιο πολλές ευθύνες αμυντικά απ΄ ότι στο 3-4-3 του Ολυμπιακού.

Κοιτάξτε, αναφέρθηκα σήμερα στους διεθνείς του Ολυμπιακού, με αφορμή ότι πήγαν καλά χθες. Κατά βάση ήθελα να πιαστώ από εκεί, για να δώσω την εκτίμηση ότι μπορεί να έρθουν προτάσεις στον Ολυμπιακό από το εξωτερικό και για τον Μπούχα και για τον Μασού. Τώρα, το τι θα κάνει ο σύλλογος και το τι θα θέλουν οι παίκτες δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η αίσθηση μου, όμως, είναι ότι δύσκολα ο Ολυμπιακός θα θελήσει να τους δώσει, γιατί ξέρουμε ότι είναι κλαμπ που πουλάει μόνο όταν είναι πολύ καλές γι΄ αυτόν οι οικονομικές συνθήκες-εδώ τον Κάιπερς, που σχεδόν μόνιμα ήταν εκτός 10άδας φέτος πήρε ένα εκ. Ευρώ για το 50% του προκειμένου να τον πουλήσει στη βελγική Μαλίν (Μέχελεν).

Μπουχαλάκης

Θα πρέπει δε να λάβουμε υπόψιν μας ότι μέσα στο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα έχει να δώσει έξι ευρωπαϊκά προκριματικά παιχνίδια και τον Μπουχαλάκη με τον Μασούρα τους χρειάζεται ο Μαρτίνς, καθώς τους θεωρεί βασικές επιλογές τους , άρα είτε θα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ σημαντικές προτάσεις γι΄ αυτά τα δύο παιδιά, είτε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν υπομονή έως τέλος Αυγούστου, κάτι που δεν είναι θεωρητικά και τόσο εύκολο. Αν και για τον Μπούχα είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με ένα συγκεκριμένο ποσό, που δεν το λες και…μικρό, να τον αφήσει, άμα το φέρει.

Παρεμπιπτόντως, όμως, θα ήθελα να γράψω και κάτι για τον Τζαβέλα. Γιατί διαβάζω ότι τον θέλουν η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός κι ότι ο αριστεροπόδαρος διεθνής αμυντικός θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, μετά από 4,5 χρόνια στην γειτονική Τουρκία.

Για να είμαι ειλικρινής, θα περίμενα να έχει ψαχτεί, έστω υπό τη μορφή να πέσει το όνομα του στο τραπέζι, κι ο Ολυμπιακός για τον Τζαβέλλα. Υπό την έννοια, ότι στο 3-4-3 του Μαρτίνς, θεωρητικά θα κολλούσε καλά για τη θέση του αριστερού στόπερ, καθότι υπήρξε μπακ στη μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του. Η δε ηλικία του, 33 στα 34, δεν αποτελεί πρόβλημα για κεντρικό αμυντικό, ενώ όπως βλέπουμε τον καλούν εδώ και κάποια χρόνια όλοι οι ομοσπονδιακοί προπονητές στην Εθνική μας (39 συμμετοχές-3 γκολ), στο δε τουρκικό πρωτάθλημα είναι βασικός σε μόνιμη βάση.

Τζαβέλλας

Προσέξτε, εγώ δεν θα κάτσω να πω στον Ολυμπιακό να πάρει τον τάδε η, τον δείνα παίκτη, πόσο δε μάλλον τον Τζαβέλλα. Απλά κάποιες σκέψεις κάνω, υπό την έννοια ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας εκτός των άλλων θέλει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του, το οποίο μάλιστα μπορεί να έχει…αφαιρέσεις Ελλήνων στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο δε Τζαβέλλας (με προϋπηρεσία και στην Μπουντεσλίγκα με την Άϊντραχτ και στη Γαλλία με τη Μονακό) αν μη τι άλλο έχει προσωπικότητα, είναι ξύπνιος, παίζει με ψυχή κι έχει αυτή την λεγόμενη τρέλα που ίσως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Ολυμπιακού.

Ξέρω ότι υπάρχει ένα παρελθόν από τότε που ήταν στον ΠΑΟΚ κι ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο, όχι στο πεδίο το οποίο στέκομαι τώρα εγώ. Εγώ μιλάω ποδοσφαιρικά. Επιπροσθέτως να καταθέσω και την πληροφορία ότι ο Χολέμπας, πάνω από τρία χρόνια μεγαλύτερος του Τζαβέλλα, δεν τρελαίνεται να παίζει αριστερό στόπερ. Δεν είναι ότι το παιδί αρνείται να παίξει εκεί, αλλά θεωρεί ότι η θέση του είναι αριστερό μπακ-και πράγματι έτσι είναι.

Ελπίζω δε να μην παρεξηγηθεί αυτό το σχόλιο μου για τον Τζαβέλλα. Εγώ ούτε υπονοώ ότι θέλει να τον πάρει ο Ολυμπιακός, ούτε…προτρέπω να πάει να τον πάρει. Απλά κάνω κάποιες σκέψεις, που νομίζω ότι έχουν μία λογική βάση. Α το πούμε μία τροφή για σκέψη.

Άσχετο: για να καταλαβαίνουμε τις διαφορές. Η ΑΕΚ πληρώνει 1,1 εκ. Ευρώ για να πάρει γκολκίπερ, από τη Ζάλτσμπουργκ, και γίνεται λόγος για υπέρβαση.

Ο Ζοσέ Σα

Ας θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός έδωσε υπερδιπλάσια χρήματα, κάπου 2.5 εκ. Ευρώ, για να φέρει τον Σα από την Πόρτο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.