Λεουτσάκος: «Θα φανεί αν είμαι εγώ το πρόβλημα», Ροκάκης: «72 ώρες, ώστε να βρεθούμε με Υπουργείο και SL1»

Newsroom
 Λεουτσάκος: «Θα φανεί αν είμαι εγώ το πρόβλημα», Ροκάκης: «72 ώρες, ώστε να βρεθούμε με Υπουργείο και SL1»

bet365

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος της Super League 2, σχολίασε ότι το σύνολο των ομάδων θα αποφασίσει για το μέλλον του και τη σύνθεση του προεδρείου, ενώ ο Αντώνης Ροκάκης, ισχυρός άνδρας των Χανίων που συμμετέχει στην «Ειδική Επιτροπή», γιατί αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες για την αύξηση των χρημάτων που θα λάβουν τα σωματεία.

Σε δύο πόλους φαίνεται πως έχει «χωριστεί» η Super League 2, μετά το χθεσινό (22/2) διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, όπου και σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να μην αρθεί η αναστολή της κατηγορίας.

Ομως ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος της λίγκας, δέχθηκε «πυρά» και μάλιστα ο Αντώνης Ροκάκης, ισχυρός άνδρας των Χανίων ανέφερε πως ενδέχεται να μπορέσει να αυξήσει τα χρήματα που θα λάβουν οι ομάδες από το στοίχημα, η περικοπή των οποίων έφερε το «λουκέτο». Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. τέθηκε θέμα αποχώρησης του πρώτου από τη θέση του, εφόσον οι 70.000 ευρώ που έχουν να λάβουν τα clubs γίνουν 150.000 ευρώ, ύστερα από τις ενέργειες του δεύτερου.

Λίγο αργότερα ο Λεουτσάκος σχολίασε πως δεν ισχύει ότι θα παραιτηθεί εάν συμβεί αυτό παρά μόνο σε περίπτωση που κάποιος βρει τον τρόπο να εφαρμοστεί η πρώτη σχετική ΚΥΑ, που υπολογίζεται πως θα απέφερε περίπου 230.000 ευρώ σε κάθε σωματείο, ενώ συγκροτήθηκε χωρίς εκείνον μία επιτροπή ώστε να συναντηθεί με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Super League 1, η οποία και ονομάστηκε «Ειδική Επιτροπή».

Η «κόντρα» των εμπλεκόμενων πλευρών συνεχίστηκε σήμερα (23/2), οπότε η δεύτερη με ανακοίνωσή της έκανε, μεταξύ άλλων, γνωστό ότι ο Λεουτσάκος δεσμεύτηκε να παραιτηθεί εφόσον «φέρει» τις 150.000 ευρώ και ανέλυσε το πλάνο της, ενώ η διοργανώτρια αρχή προχώρησε σε «απάντηση» όπουτονίζει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο Ροκάκης μίλησε και στο Metropolis» για το θέμα, όπου αρχικά σχολίασε ότι «είμαστε σε αναστολή εδώ και 25 μέρες, η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί απελπιστική λόγω πολλών παραγόντων. Και από ότι φαίνεται δεν επρόκειτο να υπάρξει η διάθεση για να ξεκινήσουμε. Επρεπε λοιπόν κάποιοι να πάρουν μια πρωτοβουλία, καθώς οι κινήσεις της προηγούμενης επιτροπής δεν καρποφόρησαν. Επρεπε να γίνει μια νέα προσπάθεια για να βρούμε μια νέα λύση και να ξαναεκκινήσει το πρωτάθλημα. Εγώ αυτό που πρότεινα και ζήτησα, είναι 72 ώρες, ώστε να βρεθούμε με το Υπουργείο και τη Super League 1».
...
Μετά ρωτήθηκε για τις 150.000 ευρώ που είπε πως μπορεί να βρει για κάθε ομάδα. «Θα μπούμε σε μια διαδικασία να προσπαθήσουμε να φέρουμε αυτά τα χρήματα. Εγώ πρότεινα τη σύσταση μια επιτροπής που μπορώ εγώ να ηγούμαι αυτής, προκειμένου να κάνουμε μια συνάντηση με την Super League 1 και με το Υπουργείο, έτσι ώστε να βρούμε τις 150.000 ευρώ είτε από το στοίχημα είτε από άλλους πόρους. Σημασία έχει να βρεθούνε οι πόροι, γιατί η κατάσταση είναι πολύ οριακή».

Κλείνοντας υπογράμμισε πως ο Λεουτσάκος μετέφερε στο Δ.Σ. τα περί παραίτησής, εφόσον εκείνος επιτύχει το έργο του. «Ο κύριος Λεουτσάκος είπε πως αν βρεθούν οι πόροι θα παραιτηθεί. Εφόσον μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα για τις ομάδες, προφανώς υπάρχουν κάποιες ευθύνες. Ουσιαστικά το θέμα δεν είναι προσωπικό, ούτε μας φταίει ο κύριος Λεουτσάκος».

Ο πρόεδρος της λίγκας όμως που μίλησε στο Libero δεν επιβεβαίωσε πως θα αποχωρήσει σίγουρα, σε περίπτωση που η «Ειδική Επιτροπή» εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. «Εγινε ένα συμβούλιο, αποφασίστηκε ότι επειδή έχουν κοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να γίνει μια επιτροπή ώστε να γίνει το καλύτερο για το πρωτάθλημα. Οι καρέκλες δεν είναι μόνιμες και κανείς δεν τις αγοράζει. Αν μπορούν να φέρουν τα έσοδα που λένε, μακάρι να γίνει, κι αν το πρόβλημα είναι ο Λεουτσάκος, τότε θα το φέρουμε στο συμβούλιο και θα το αποφασίσουν δημοκρατικά οι ομάδες και θα λυθεί. Οι ομάδες αποφάσισαν να γίνει αυτή η επιτροπή και μακάρι η επιτροπή αυτή να βρει τα χρήματα για τις ομάδες και να προχωρήσει το πρωτάθλημα. Εγώ θα είμαι μαζί τους, δεν μπορώ να είμαι εμπόδιο στο πρωτάθλημα».

Για τις κινήσεις που έγιναν και θα γίνουν σχολίασε πως «μιλάμε με ενδείξεις και στοιχεία που δεν υπάρχουν. Ξέραμε συγκεκριμένο ποσό χρημάτων και τώρα έγινε κάτι άλλο. Περιμένουμε, λοιπόν, το έργο της επιτροπής. Δεν ξέρω γιατί είμαι εγώ το πρόβλημα, δεν μου έχει πει κανείς τίποτα ότι εγώ είμαι το πρόβλημα. Μόλις τα φέρει τα χρήματα θα τα βάλουμε όλα κάτω, θα τα μετρήσουν οι ομάδες και θα αποφασίσουν. Θα κάνει κι αλλού συζητήσεις η επιτροπή, όχι μόνο με τον Υφυπουργό, αλλά και με τη Super League 1 και άλλους φορείς. Εγώ έχω εκλεγεί ομόφωνα, δεν εκπροσωπώ κάποια ομάδα, καλό είναι να προχωρήσει η επιτροπή στην προσπάθεια της. Ευχής έργον είναι να τα καταφέρουν, αν φέρουν ότι καλύτερο, η καρέκλα δεν είναι δεμένη. Δεν ξέρω αν είμαι εγώ το πρόβλημα, θα δείξει. Εγώ πρέπει να είμαι συναινετικός, θα φανεί αν είμαι εγώ το πρόβλημα».
....

Mετά ρωτήθηκε για τα ραντεβού που θα «κλειστούν» (ίσως και αύριο, 24/2) με το Υφυπουργείο και τη μεγάλη κατηγορία. «Ζητήσαμε ραντεβού με τη Super League 1 και δεν έγινε. Μακάρι τώρα να γίνει το ραντεβού αυτό, αν το καταφέρουν οι της επιτροπής, δεν το συζητάμε αυτό. Όποια απόφαση κι αν έχουμε πάρει, είναι ομόφωνη, δεν είναι απόφαση του Λεουτσάκου. Η απόφαση να μην παίξουμε, όπως και χθες, είναι ομόφωνη, από όλες τις ομάδες. Είναι άδικο για τις ομάδες, για παράγοντες που βάζουν τόσα λεφτά, να ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις αιτιάσεις Υφυπουργού για ύποπτα παιχνίδια στην SL2. «Υποπτα παιχνίδια υπάρχουν παντού, για δύο παιχνίδια είπαν, και στη SL1 υπάρχει, και στο μπάσκετ, και σε ατομικά παιχνίδια. Μακάρι να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό και να μην αδικούνται όσοι βάζουν τα λεφτά τους. Δεν μπορεί να είναι έρμαιοι στον κάθε Λεουτσάκο και στον οποιονδήποτε. Ας μου πουν πήγαινε σπίτι σου, θα πάω. Η θέση δεν είναι έμμισθη, πάντως, αυτό το λέω. Είμαι υπέρ του αγώνα για να βρεθεί λύση για την κατηγορία», ήταν τα λόγια του.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα