Σουλάι, ο στόπερ που αγωνίζεται τερματοφύλακας, στο Gazzetta: «Πώς μπορούν και παίζουν γκολκίπερ; Είναι πολύ δύσκολη θέση»

Newsroom
Σουλάι, ο στόπερ που αγωνίζεται τερματοφύλακας, στο Gazzetta: «Πώς μπορούν και παίζουν γκολκίπερ; Είναι πολύ δύσκολη θέση»

bet365

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός της Ρόδου διεκδικεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ καθώς στην τρέχουσα σεζόν έχει ήδη υπερασπιστεί σε δύο αγώνες την εστία των «ελαφιών» και όχι κατ΄ανάγκη κατά τη διάρκειά τους αλλά από την αρχή μέχρι το τέλος τους.

Των Γιώργου Ντυμένου, Βασίλη Μπαλατσού

Η μπάλα πλάθει ιστορίες και πάντα μας δίνονται... αφορμές ώστε να αντιλαμβανόμαστε πως οι ποδοσφαιριστές είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αθλήματος. Ο Οργκεστ Σουλάι είναι ένας εξ' αυτών και αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται στα «πρόσωπα» του φετινού πρωταθλήματος της Super League 2, ενώ η περίπτωσή του αποτελεί ίσως και ένα τρανό παράδειγμα ότι στο μαγικό κόσμο της «στρογγυλής θεάς» ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Βλέπετε ο 24χρονος στόπερ μετρά ήδη 2 εμφανίσεις ως πορτιέρε (!), όχι κατά τη διάρκεια αντίστοιχων αγώνων λόγω έκτακτης ανάγκης αλλά από την αρχή μέχρι το τέλος τους, αφού τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν τη Ρόδο στη θέση «1» τον... οδήγησαν κάτω από τα γκολπόστ της αρχικά στο ντέρμπι με τον Διαγόρα και χθες (13/3) κόντρα στην Καλλιθέα. Κατά σύμπτωση αμφότερες ήταν «κολλητά» ύστερα από παιχνίδια που σκόραρε απέναντι σε Εργοτέλη και ΟΦ Ιεράπετρας και έτσι η χρονιά τον βρίσκει μέχρι στιγμής με 14 συμμετοχές στην «καρδιά» της άμυνας των «ελαφιών» και δύο κάτω από την εστία τους!

1

«Η ομάδα είναι πάνω απ' όλα! Είμαστε οικογένεια και όχι απλά ομάδα»

Αυτόματα αποτελεί ίσως παγκόσμιο φαινόμενο και λίγο μετά τον αγώνα του «Ελ Πάσο» μίλησε στο Gazzetta για τη μοναδική εμπειρία που βιώνει. «Είναι η δεύτερη φορά που παίζω τερματοφύλακας μετά από παιχνίδι που σκοράρω. Ισως θα πρέπει να μη ξαναβάλω γκολ...», μας είπε αρχικά χαριτολογώντας και ύστερα στάθηκε στο ότι η ομάδα είναι για εκείνον, αλλά και όλους στα αποδυτήρια, πάνω από όλα. «Είμαι 24 και έπαιξα τερματοφύλακας πρώτη φορά κόντρα στον Διαγόρα, αναγκαστικά λόγω των τραυματισμών των δυο τερματοφυλάκων μας. Ούτε παιδί δεν έπαιζα τερματοφύλακας. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα μου. Από τη μια νιώθεις πως μπορεί και να μην είναι καλό για τον εαυτό σου, όμως από την άλλη χαίρεσαι επειδή βοηθάς την ομάδα και τους συμπαίκτες σου. Παλεύουμε όλοι μαζί για έναν σκοπό. Η ομάδα είναι πάνω απ' όλα! Είμαστε οικογένεια και όχι απλά ομάδα. Εχουμε καλά αποδυτήρια και γι' αυτούς (σ.σ. τους συμπαίκτες του) έπαιξα τερματοφύλακας».




Ο νεαρός ξετύλιξε στη συνέχεια το «κουβάρι» της ιστορίας για το πώς... καθιερώθηκε πλέον, τρόπο τινά, στα γκολπόστ, «Οταν έγινε σίγουρο πως δεν θα μπορούσε κάποιος τερματοφύλακας να παίξει στην Καλλιθέα πήγαμε στην προπόνηση και ο κόουτς σκέφτηκε να δοκιμάσει κάποιον στόπερ, επειδή αγωνιζόμαστε πιο πίσω και έχουμε καλύτερη αντίληψη των όσων γίνονται σε όλο το γήπεδο. Στην προπόνηση ήμουν λίγο πιο σταθερός, τα είχα πάει καλά και στο πρώτο ματς με τον Διαγόρα οπότε αναγκαστικά κάναμε το ίδιο», σχολίασε σχετικά, ενώ φυσικά η παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ αποτελεί και αφορμή για... πειράγματα από γνωστούς και φίλους. «Μου λένε να αλλάξω καριέρα», μας μετέφερε και «έσκασε» στα γέλια.

...

Ο Σουλάι κάθεται κάτω από τα γκολπόστ έχοντας το Νο4, που είναι και ο αριθμός που ξεκίνησε τη χρονιά.

Μάλιστα χθες στο «Ελ Πάσο» πραγματοποίησε και ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις με πλέον χαρακτηριστική εκείνη στην εξ' επαφής κεφαλιά του Κωστίκα στο 83'. «Ούτε εγώ ξέρω πως το έβγαλα. Μην με ρωτάτε. Το πρώτο ματς (σ.σ. με τον Διαγόρα) ήταν πολύ πιο δύσκολο για μένα, όχι τόσο το σημερινό (σ.σ. χθεσινό). Μόλις μπήκα δεν ήξερα που πατούσα, δεν είχα ιδέα που ήταν το τέρμα. Ελεγα μετά στον τερματοφύλακα μας "Πως παίζεις τέρμα;". Είναι πάρα πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να 'διαβάζεις' όλο το παιχνίδι».

Κλείνοντας έστειλε το «μήνυμα» για την επόμενη ημέρα του club. «Πρέπει να σώσουμε την κατηγορία. Το κάνουμε και για τους εαυτούς μας», μας τόνισε με έμφαση για την προσπάθεια των «ελαφιών» να μείνουν στην κατηγορία.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα