Τουρκία: Επανάσταση με ξένους διαιτητές στο VAR!

Νίκος Κικίδης
Τουρκία: Επανάσταση με ξένους διαιτητές στο VAR!

bet365

Ιστορικές αλλαγές στο τουρκικό ποδόσφαιρο, το οποίο για πρώτη φορά θα υποδεχθεί ξένους διαιτητές στο VAR μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος!

Αναβρασμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο τουρκικό ποδόσφαιρο γύρω από τη διαιτησία, με όλο και περισσότερα περιστατικά να ταλανίζουν τη γειτονική χώρα.

Χαρακτηριστική ήταν η πρωτοφανής επίθεση που δέχθηκε διαιτητής από τον πρόεδρο της Αγνκαραγκιοτσού η οποία είχε οδηγήσει στην προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος, σε ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει χιονοστιβάδα εξελίξεων εντός της τουρκικής Ομοσπονδίας.

Και με τους τόνους στη γειτονική χώρα να παραμένουν υψηλοί μετά και την αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από τον τελικό του Super Cup κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, οι Τούρκοι έκριναν πως οι δύσκολες συνθήκες απαιτούν και δραστικά μέτρα.

Όπερ και εγένετο από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας, η οποία αποφάσισε για πρώτη φορά στην ιστορία της να απευθυνθεί σε ξένους διαιτητές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα οι Τούρκοι μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις με την UEFA και με τις Ομοσπονδίες σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και Πορτογαλία γνωστοποίησαν πως υποδέχονται ξένους διαιτητές στο VAR, αρχής γενομένης από την 32η αγωνιστική της Super Lig.

Προς το παρόν οι αλλαγές αφορούν μόνο το VAR που θα έχει επικοινωνία με τους Τούρκους διαιτητές στην αγγλική γλώσσα, με την Ομοσπονδία να ανακοινώνει παράλληλα πως τα πρώτα ματς με ξένο VAR είναι τα εξής: Ανκαραγκιουτσού - Γκαζιαντέπ, Καραγκιουμρούκ - Φενέρμπαχτσε και Αλάνιασπορ - Γαλατάσαραϊ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα