Ο Μπακασέτας στο πλευρό των πληγέντων του φονικού σεισμού της Τουρκίας (vid)

Ο Μπακασέτας στο πλευρό των πληγέντων του φονικού σεισμού της Τουρκίας (vid)

Newsroom
 Ο Μπακασέτας στο πλευρό των πληγέντων του φονικού σεισμού της Τουρκίας (vid)

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας αγόρασε ο ίδιος συλλεκτική του φανέλα που είχε δημοπρατηθεί για την ενίσχυση των πληγέντων του φονικού σεισμού στην Τουρκία. «Εγώ είμαι Τούρκος, αυτός είναι Ελληνας αλλά είμαστε όλοι αδέρφια», είπε ο διοργανωτής.

Ο Τάσος Μπακασέτας εκτός από ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Süper Lig αποτελεί και σημείο αναφοράς για τη στάση του, που έχει «κερδίσει» όλους τους φίλους της Τραμπζονσπόρ και όχι μόνο.

Δεν είναι τυχαίο πως είναι από τους πλέον αγαπημένους παίκτες της εξέδρας για την παρουσία του εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων και η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος τον κατέστησε σημείο αναφοράς.

Η Τουρκία έχει «βυθιστεί» στο πένθος από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε εκείνη και τη Συρία με απολογισμό χιλιάδες νεκρούς, με τον απολογισμό των θυμάτων δυστυχώς να αυξάνεται καθημερινά. Σε στιγμές όπως αυτή η αλληλεγγύη είναι ίσως το μόνο μας «όπλο» και ο Ελληνας μεσοεπιθετικός στάθηκε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

Μετά τον περσινό θρίαμβο του club ένας φίλος του δημιούργησε μία συλλεκτική φανέλα με το όνομα του ποδοσφαιριστή και τον αριθμό 11 που έχει στην ομάδα και έγραψε στην πλάτη, σε ελεύθερη μετάφραση, «Μπακασέτας, ελληνική παραγωγή». Η φανέλα έγινε viral και μάλιστα συναντήθηκε με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό που την υπέγραψε, είναι μοναδική και έκτοτε βρίσκεται στην κατοχή του.

Μετά τον καταστροφικό «χτύπημα» του «Εγκέλαδου» ο Ερντάλ Σαχίν, έτσι ονομάζεται ο φίλαθλος, έκανε γνωστό μέσω των social media πως θα τη δημοπρατήσει και τα έσοδα θα πάνε προς ενίσχυση των πληγέντων. «Θέλω και εγώ να βοηθήσω τους σεισμόπληκτους, αλλά δεν έχω τα μέσα. Εχω όμως μία ξεχωριστή φανέλα του Μπακασέτα που μου την έδωσε ο ίδιος. Την προσφέρω σε εσάς σε πλειστηριασμό. Θα χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα για να βοηθήσουμε όλους τους σεισμόπληκτους», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η δημοπρασία «έτρεχε», τα νούμερα ανέβαιναν και τότε δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που τον εξέπληξε. Τι είχε συμβεί. Ο Μπακασέτας τον ενημέρωσε, μέσω τρίτου, πως θα αγοράσει εκείνος τη φανέλα, τα έσοδα θα πάνε στους σεισμόπληκτους και μάλιστα αμέσως μετά θα τη βγάλει εκ νέου σε πλειστηριασμό ώστε να συγκεντρωθούν περαιτέρω χρήματα.

«Είμαι εργαζόμενος με τον κατώτατο μισθό και δεν έχω πολλές δυνατότητες να βοηθήσω. Γι' αυτό έβγαλα σε δημοπρασία τη φανέλα, που για μένα έχει μεγάλη συναισθηματική αξία. Η ζήτηση ήταν μεγάλη, αλλά χάρηκα πολύ όταν ο Μπακασέτας είπε ότι θα αγοράσει τη φανέλα και θα τη βγάλει σε δημοπρασία. Μετά από πρόσκλησή του, θα τον συναντήσω, θα του παραδώσω τη φανέλα και θα στείλω τα έσοδα στις οικογένειες των σεισμόπληκτων. Επρόκειτο να τη δημοπρατήσει ξανά για τους σεισμόπληκτους και να στείλει τα έσοδα. Τον αγάπησα για την προσφορά του στην Τραμπζονσπόρ, αλλά είναι και η ανθρωπιά του. Εγώ είμαι Τούρκος, αυτός είναι Ελληνας αλλά είμαστε όλοι αδέρφια. Το έδειξε ξανά με την υποστήριξή του στην πιο δύσκολη στιγμή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα