Μπακασέτα, εσύ γλίτωσες. Αλί σε αυτούς που μένουν...

Μπακασέτα, εσύ γλίτωσες. Αλί σε αυτούς που μένουν...

bet365

Η Μαρία Ζαφειράτου καταλαβαίνει απόλυτα τη θλίψη που νιώθει ο Τάσος Μπακασέτας βλέποντας τις εξέδρες στα ελληνικά γήπεδα, αλλά -όσο και να θέλει- δεν του εύχεται να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Όταν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές εγκαταλείπουν τα σύνορα, έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με μεγαλύτερη άνεση για τα δεινά του εγχώριου πρωταθλήματος. Φυσιολογικό. Η απόσταση σου δίνει την ασφάλεια να εξομολογηθείς όλα όσα -μεταξύ μας- γνωρίζουμε καλά, χωρίς να χρειαστεί την επόμενη μέρα να απολογηθείς σε πρόεδρο-οπαδούς-συνδέσμους-δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον για τη «λάσπη» που έριξες στο άθλημα από το οποίο τρως.

«Και αν δεν σου αρέσει εδώ, να πας αλλού!», θα πει κάποιος. Ε, αυτό έκανε ο Τάσος. Δεν του άρεσε και πήγε αλλού. Ο χρόνος και η Ιστορία τον έχουν δικαιώσει προς το παρόν με την πορεία του.

Θα πρέπει να ομολογήσω όμως, πως προσωπικά η επιλογή του αρχηγού της Εθνικής μας, με προβληματίζει και με λυπεί. Θεωρώ ότι το ίδιο θα έπρεπε να αισθάνονται και πολλοί ακόμα -δημοσιογράφοι, φίλαθλοι, ιδιοκτήτες ομάδων- αλλά δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων των παραπάνω. Μόνο για τον εαυτό μου. Άντε βαριά, βαριά και για τα παιδιά μου τα οποία κάποια στιγμή θα μου απαιτήσουν να έρθουν κι εκείνα στο γήπεδο. Γιατί μέχρι τώρα απλώς το ζητούν και το αίτημά τους απορρίπτεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Νομίζω, δεν χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί.

Λυπάμαι, λοιπόν, για το γεγονός ότι ο Τάσος Μπακασέτας, πρώτον έπρεπε να φύγει από την ΑΕΚ -και κατ’ επέκταση- από το ελληνικό πρωτάθλημα, για να «νιώσουμε υπερήφανοι για την αρχηγάρα μας ρε!». Γιατί όσο ήταν εδώ, μόνο εκείνος ξέρει πόσα και τι είχε “ακούσει”.

Και δεύτερον λυπάμαι γιατί οι συνθήκες δεν φαίνονται να ευνοούν την επιστροφή όχι μόνο του Τάσου αλλά κανενός Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει βρει την υγειά του στο εξωτερικό και το ενδεχόμενο επανατρισμού δείχνει ορατό μόνο σε ηλικία “ποδοσφαιρικής συνταξιοδότησης”.

Ποιος θα ήθελε άλλωστε να γυρίσει στην Ελλάδα, όταν στο εξωτερικό -ναι, ακόμα και στην Τουρκία- η καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή είναι πιο ήσυχη ανεξαρτήτου αποτελέσματος; Ποιος θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα όταν ακόμα και σε μία μικρή κωμόπολη του Βελγίου οι συνθήκες εργασίας, προπονητικό κέντρο, γήπεδο, φίλαθλοι κλπ. αγγίζουν το ιδανικό;

Ποιος θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα όταν τα συμβόλαια που υπογράφουν παίκτες σε κάποιες ομάδες (όχι της Super League, κάποιες από το χωριό δεν τις ξέρετε) μπορούν να αποκτήσουν την εγκυρότητα και την αξία της Monopoly εν ριπή οφθαλμού;

Οπότε, ναι, λυπάμαι πολύ που ο Τάσος Μπακασέτας έφυγε, αλλά χαίρομαι πολύ που ξέφυγε.

Άντε και στα δικά σας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μαρία Ζαφειράτου
Μαρία Ζαφειράτου