Καϊσέρισπορ - Σίβασπορ 2-3 παρ. (1-1 κ.α.): Κυπελλούχος Τουρκίας ο Γούτας κόντρα στον Κολοβέτσιο (vid)

Newsroom
Καϊσέρισπορ - Σίβασπορ 2-3 παρ. (1-1 κ.α.): Κυπελλούχος Τουρκίας ο Γούτας κόντρα στον Κολοβέτσιο (vid)

bet365

Με τον Δημήτρη Γούτα να αγωνίζεται στα τελευταία λεπτά και να γίνεται μέρος της ιστορικής πορείας, η Σίβασπορ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της επικρατώντας της Καϊσέρισπορ του Δημήτρη Κολοβέτσιου στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας (3-2 παρ.).

Ανεπανάληπτες στιγμές για τη Σίβασπορ του Δημήτρη Γούτα, η οποία πανηγυρίζει το πρώτο Κύπελλο και πρώτο τίτλο συνολικά στην ιστορία της!

Ο Έλληνας στόπερ βγήκε νικητής στη... γαλανόλευκη «μονομαχία» απέναντι στον Δημήτρη Κολοβέτσιο και την Καϊσέρισπορ, με τους Κόκκινους να επικρατούν στον τελικό της Πόλης στο «Ατατούρκ» με 3-2 στην παράταση (1-1 κ.α.).

Αμφότερες οι δύο φιναλίστ παρατάχθηκαν με τους Έλληνες παίκτες στον πάγκο και η ομάδα της Καισάρειας πήρε πρώτη τα ηνία στο ματς, σκοράροντας με τον Τσιβελέκ στο 33'. Η Σίβασπορ, όμως, απάντησε στο β' μέρος με προβολή του Απιντανγκόγιε και κατάφερε να οδηγήσει το ματς στην παράταση, όπου το θέαμα και τα γκολ... πολλαπλασιάστηκαν.

Ο πρώην μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Μαξ Γκραντέλ, σφράγισε την προσωρινή ανατροπή της Σίβασπορ στο 95' με φανταστικό πλασέ στο «Γ», αλλά η Καϊσέρισπορ είχε απάντηση με τον Παρλάκ στο 107'. Ωστόσο, το φινάλε είχε ερυθρόλευκο χρώμα, με τον Κονατέ να χρίζεται η «χρυσή» αλλαγή καθώς πέρασε στο ματς στο 111' και δύο λεπτά αργότερα λύτρωσε την ομάδα του για το τελικό 2-3. Στο 117' ήταν η ώρα και του Γούτα να περάσει στο ματς ως αλλαγή, πανηγυρίζοντας στο φινάλε τo πρώτο τρόπαιο της καριέρας του.

Αντίθετα, ο Κολοβέτσιος δεν πήρε λεπτά συμμετοχής και η Καϊσέρισπορ γνώρισε την ήττα στον δεύτερο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας της (πρώτος το 2008 όταν και το κατέκτησε).

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα