Η «διαφορετική» Τραμπζονσπόρ όταν λείπουν Μπακασέτας, Σιώπης

Η «διαφορετική» Τραμπζονσπόρ όταν λείπουν Μπακασέτας, Σιώπης

Γιώργος Ντυμένος
 Η «διαφορετική» Τραμπζονσπόρ όταν λείπουν Μπακασέτας, Σιώπης

bet365

Οι δύο Ελληνες διεθνείς δεν έπαιξαν στο χθεσινό 0-0 με την Γκαζιάντεπσπορ και οι αριθμοί αποτυπώνουν πόσο κομβικοί είναι για το παιχνίδι της ομάδας τους.

Χωρίς νικητή και σκορ έληξε το χθεσινό (9/4) ματς της Τραμπζονσπόρ με την Γκαζιάντεσπορ, αλλά επειδή η Κόνιασπορ ηττήθηκε εκείνη «εκτόξευσε» στους 14 βαθμούς τη διαφορά της από τη 2η θέση και μοιάζει να μην έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι δεν έπαιξε λόγω καρτών το δίδυμο των Μπακασέτα-Σιώπη και δύναται να ειπωθεί πως αποτυπώθηκε εκ νέου πόσο κομβικοί/επιδραστικοί είναι στο παιχνίδι του club της Τουρκίας.

Ας δούμε το γιατί.

Το 2022 ταλαιπωρήθηκαν από ορισμένους μικροτραυματισμούς και έτσι έχουν πλάι-πλάι αγωνιστεί σε περίπου 470 λεπτά, στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η Τραμπζονσπόρ στο πρωτάθλημα, αφού στα περισσότερα έστω ένας εκ των δύο δεν ξεκίνησε βασικός ή και αν συνέβη αυτό αντικαταστάθηκε στην πορεία.

Επ' ευκαιρία λοιπόν της ταυτόχρονης – πρώτης για το τρέχων έτος – απουσίας τους από το γήπεδο όπου μάλιστα δεν ήταν σε θέση να παίξουν έστω σαν αλλαγή, αξίζει να αναζητήσει κάποιος τι κάνει η ομάδα τους χωρίς εκείνους.

Το συμπέρασμα είναι πως με μόνη εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Καϊσερισπορ όπου σημείωσε τρία γκολ, σε κανένα άλλο επιμέρους χρονικό διάστημα δεν ήταν αυτό που λέμε... επιβλητική. Κάθε άλλο. Π.χ. με εκείνους μαζί στον άξονα «γύρισε» το ντέρμπι με τη Γαλατά όπου στο πρώτο μισό βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 (κέρδισε 2-1), ενώ με την Γκιρέσουνσπορ είχε μέχρι το 71' αέρα δύο τερμάτων και στο φινάλε όπου ο Μπακασέτας βγήκε αλλαγή κινδύνεψε ακόμη και με ισοφάριση.

Αλλο εύρημα είναι πως αθροιστικά στη σεζόν η Τραμπζονσπόρ σκοράρει κατά μέσο όρο κάθε 48 λεπτά, όμως το 2022 χρειάζεται σχεδόν μία ώρα μπάλας για να βρει δίχτυα όταν λείπουν οι Μπακασέτας, Σιώπης. Την ίδια στιγμή η εστία της παραβιάζεται κάθε 107', αλλά το νέο έτος με εκείνους ταυτόχρονα απόντες δέχεται γκολ κάθε 88'.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα πόσο κομβικοί είναι. Σίγουρα δεν παίζουν μόνοι, αλλά με εκείνους στο Şenol Güneş Sports Complex αποκτούν... άλλη δυναμική.

...

@Photo credits: INTIME
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα