Άρης: Η απόφαση του Μάντζιου για τον ρόλο του Σουλεϊμάνοφ θα καθορίσει την επιθετική τετράδα

Άρης: Η απόφαση του Μάντζιου για τον ρόλο του Σουλεϊμάνοφ θα καθορίσει την επιθετική τετράδα

Ο Σουλειμανοφ

bet365

Η λογική των δοκιμών χαρακτήρισε τον Άκη Μάντζιο και αυτή την εβδομάδα αλλά οι δύο προβληματισμοί – που αφορούν δύο θέσεις της επίθεσης – παραμένουν στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού ενόψει του αγώνα (5/11) με τον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης».

Πρόκειται για τα γνωστά διλήμματα που αφορούν δύο από τις τέσσερις θέσεις της επίθεσης. Για παράδειγμα, είναι δεδομένη η παρουσία των Σάπι Σουλεϊμάνοφ και Λορέν Μορόν και αναζητούνται οι άλλοι δύο. Στον πρόσφατο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άκης Μάντζιος «τάραξε» τα νερά με τη χρησιμοποίηση του Μιχάλη Παναγίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου και σε μία θέση που λόγω και της αμυντικής διάταξης του αντιπάλου, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να υπηρετήσει καθώς λειτουργεί καλύτερα στον χώρο παρά ανάμεσα στις δύο αμυντικές γραμμές. Μη αναμενόμενη ήταν και η επιλογή του Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον στο αρχικό σχήμα αλλά αυτή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της παροχής ευκαιριών και υπό την πρόθεση του 54χρονου τεχνικού να βοηθήσει τον Σουηδό να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αρκετές δοκιμές και τουλάχιστον για τη θέση του επιτελικού μέσου δείχνει να προσανατολίζεται σε δύο σενάριο. Το πρώτο περιλαμβάνει την τοποθέτηση του Σάπι Σουλεϊμάνοφ, μια λύση η οποία δοκιμάστηκε και απέδωσε για ένα διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον θα παίξει στη φυσική θέση του, στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και στην αντίστοιχη αριστερή θα αγωνιστεί ένας εκ των Μενέντες, Παναγίδη.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του Άλβαρο Ζαμόρα ο οποίος ήταν επιδραστικός στο παιχνίδι του Άρη στο διάστημα συμμετοχής του στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Σε αυτό, ο Σουλεϊμάνοφ θα παραμείνει στη δεξιά πλευρά και οι επιλογές για την αριστερή πτέρυγα θα γίνει μεταξύ των Μενέντες, Παναγίδη και Κάρλσον.

Αυτές οι αποφάσεις είναι οι μοναδικές που απομένουν για τον σχηματισμό της 11αδας καθώς στη μεν αμυντική γραμμή ο Μάρτιν Μοντόγια θα αντικαταστήσει τον τραυματία Μόζες Οντουμπάτζο ενώ θα παραμείνουν και οι Φεράρι, Φαμπιάνο και Μπράμπετς ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα συνυπάρξουν εκ νέου οι Βερστράτε, Νταρίντα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα