Βόλος: Μανουέλ Γκαρσία, ο «ραλίστας» του (vid)

Βόλος: Μανουέλ Γκαρσία, ο «ραλίστας» του (vid)

Γιώργος Ντυμένος
..

bet365

Ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία που χάρισε στο Βόλο την πρώτη νίκη της σεζόν προέρχεται από οικογένεια που ασχολείται πάρα πολύ με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι ο «ήρωας» της Ατλέτικο Μπράουν και στην Αργεντινή τον φωνάζουν ««Juanchón».

Τα πρώτα του εν Ελλάδι γκολ σημείωσε πρόσφατα ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία, καθώς σκόραρε δις στους «Ζωσιμάδες» και ο Βόλος επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο του Novibet Κυπέλλου. Ετσι η ομάδα της Μαγνησίας όχι μόνο συνεχίζει στους «16» του θεσμού αλλά παράλληλα πήρε και την πρώτη επίσημη νίκη της σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο 31χρονος στράικερ έφτασε στα μέρη μας προερχόμενος από την Ουρακάν, η φαμίλια του ασχολείται εκτενώς με στα σπορ και είναι ο «ήρωας» της Ατλέτικο Μπράουν.

Ας μάθουμε 10 πράγματα για εκείνον.

1) Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1992 στην πόλη Ταντίλ. Πιτσιρικάς πέρασε από αρκετές ομάδες, μέχρι που στα 15 του βρέθηκε στην Μπάνφιλντ και το 2013 έγινε επαγγελματίας.

2) Ο παππούς του έπαιζε στο τοπικό club της γενέτειράς του και ήταν εκείνος που του «κόλλησε» το... μικρόβιο της μπάλας, αφού τον πήγαινε πολύ συχνά στο γήπεδο για να δει αγώνες.

3) Ο θείος του Φαμπιάν Ακούνια είναι επαγγελματίας οδηγός ράλι, ενώ με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ασχολείται τόσο ο πατέρας του όσο και τα αδέρφια του. Εύλογα αρέσουν και σε εκείνον τα αυτοκίνητα, αλλά επαγγελματικά τον «κέρδισε» το ποδόσφαιρο.

4) Τον φωνάζουν «Juanchón», που προέρχεται από το Χουάν που είναι το μικρό του όνομα. Ετσι τον έλεγαν από πιτσιρικά και του... έμεινε.

5) Από την Μπάνφινλτ παραχωρήθηκε το 2014 δανεικός στην Ατλέτικο Μράουν και τον Νοέμβριο του 2015 έγραψε το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της ομάδας. Τότε στο φινάλε της σεζόν έπαιξε με την Ντεπορτίβο Μορόν και ο σύλλογος μόνο με νίκη θα έπαιρνε το πρωτάθλημα Primera B Metropolitana και συνάμα το «εισιτήριο» της ανόδου. Στις καθυστερήσεις το σκορ παρέμενε «καθηλωμένο» στο 1-1, όμως εκείνος που έπαιξε ως αλλαγή βρήκε δίχτυα σε στατικό και επικράτησε... πανδαιμόνιο. «Δεν το πιστεύω αυτό που έγινε», μονολογούσε στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι που έληξε 2-1 και... ο Γκαρσία «υπέγραψε» την εξέλιξή του.



6) Μετά το Estadio Lorenzo Arandilla συνέχισε στην Σαν Μάρτιν, ύστερα επέστρεψε στην Ατλέτικο Μπράουν, ακολούθησαν Φέρο, Αρσεναλ Σαραντί, Ουνιόν Σάντα Φε, το 2022 φόρεσε τη φανέλα της Νιούελς και λίγο αργότερα μετακινήθηκε στην Ουρακάν, από όπου... μπήκε στο αεροπλάνο, πέρασε τον Ατλαντικό και έφτασε στη χώρα μας.

7) Στη μεγάλη κατηγορία της πατρίδας του μετρά 39 εμφανίσεις και 10 γκολ, ενώ στη δεύτερη σκόραρε 17 φορές και έδωσε οκτώ ασίστ σε συνολικά 87 συμμετοχές του.

8) Η κούπα του 2015 ήταν ο πρώτος από τους δύο τίτλους που έχει μέχρι στιγμής στο παλμαρέ του, αφού το 2019 κατέκτησε και την Primera B Nacional, ως παίκτης τότε της Αρσεναλ Σαραντί.

9) Είναι παντρεμένος και το ζευγάρι έχει ένα πανέμορφο κοριτσάκι 10 μηνών. Στο Βόλο είναι μαζί με την οικογένειά του και φαίνεται πως απολαμβάνει τη ζωή στην πόλη.

10) Σπούδασε σε σχολή που αντιστοιχεί, σε ελεύθερη μετάφραση, με τα μεσιτικά. Είναι σε θέση και με πιστοποίηση να εκτιμήσει την αξία ενός ακινήτου, άρα όταν ολοκληρώσει την καριέρα του ενδέχεται να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα