Κόουλμαν στο Gazzetta: «Πώς γίνεται όλοι εμείς να βλέπουμε κάτι και το VAR να το βλέπει διαφορετικό;»

Κόουλμαν στο Gazzetta: «Πώς γίνεται όλοι εμείς να βλέπουμε κάτι και το VAR να το βλέπει διαφορετικό;»

Ο Κρις Κόουλμαν αποχαιρέτισε τον Ατρόμητο

bet365

Ο πρώην, πλέον, τεχνικός του Ατρόμητου, Κρις Κόουλμαν, εκφράζει μέσα από το Gazzetta τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις των διαιτητών και εξηγεί τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα του Περιστερίου.

Άνθρωποι σαν αυτόν κοσμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος τους. Ο Κρις Κόουλμαν μπορεί να αποχώρησε από τον Ατρόμητο μετά από 61 ματς στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο, είναι βέβαιο πως αφήνει πίσω του μόνο φίλους. Έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων με τη στάση του, αφήνει τη θέση του χωρίς να διεκδικήσει ούτε ευρώ αποζημίωσης, πράγμα που θα μπορούσε να κάνει βάσει συμβολαίου.

Ο Ουαλός τεχνικός θέλησε μέσα από το Gazzetta να αποχαιρετήσει την Ελλάδα, «στάζοντας μέλι» για τον ισχυρό άνδρα του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό και τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο. Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές για τις διαιτητικές αποφάσεις στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως το VAR δεν αποτελεί λύση του προβλήματος από τη στιγμή που δεν υπάρχει, από τον ίδιο, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που το χειρίζονται.

Απόρησε, μάλιστα, για το πως είναι δυνατόν να λαμβάνονται λανθασμένες αποφάσεις παρά το γεγονός πως οι διαιτητές έχουν την ευκαιρία να δουν τις φάσεις περισσότερες από μία φορές στο βίντεο. Ακόμα, εξήγησε τη δυσκολία που εμπεριέχει το να μπορέσει μία ομάδα εκτός του Top-5 να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ξεκινώντας, ποιος ήταν ο λόγος που πήρες την απόφαση να αποχωρήσεις από τον Ατρόμητο;

Έμεινα στο κλαμπ δύο χρόνια, ήταν μία φανταστική εμπειρία. Έκανα φίλους που θα βρίσκονται δίπλα μου για όλη μου τη ζωή. Αγαπώ τον Ατρόμητο, είναι ένας υπέροχος σύλλογος, μία οικογένεια. Ο κόσμος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ομάδας. Πήρα, ωστόσο, την απόφαση να αποχωρήσω γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο σύλλογος να προχωρήσει με έναν άλλον προπονητή, με νέες ιδέες. Αυτό θα ωφελήσει τον Ατρόμητο και αισθάνομαι πως είναι η στιγμή που πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι μας.

Πήρες την απόφαση να μην διεκδικήσεις χρήματα από το υπόλοιπο συμβόλαιό σου ως αποζημίωση. Δεν συνηθίζεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ποιοι λόγοι σε έκαναν να σκεφτείς με αυτόν τον τρόπο;

Η σχέση που διατηρώ τόσο με τον Γιώργο Σπανό όσο και με τον Γιάννη Αγγελόπουλο, είναι εξαιρετική. Έτσι δεν πιστεύω ότι θα ήταν σωστό από πλευράς μου να πάρω χρήματα από το συμβόλαιό μου. Η σχέση μου με τους ανθρώπους έχει για μένα μεγαλύτερη σημασία, εμπιστεύομαι τον πρόεδρο, τον εκτιμώ πολύ και πιστεύω πως αυτό που έγινε ήταν το καλύτερο για όλους μας. Ο Γιώργος Σπανός έκανε όλα όσα δεσμεύθηκε απέναντί μου ότι θα κάνει. Ουδέποτε έδωσε κάποια υπόσχεση την οποία τελικώς να μην τήρησε. Πρόκειται για έναν πολύ ειλικρινή άνθρωπο για τον οποίο τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση. Το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να δώσουμε τα χέρια και να τον ευχαριστήσω για τα δύο χρόνια που πέρασα στον Ατρόμητο.

Σε είχαμε δει στις δηλώσεις σου μετά τον αγώνα μετά τον πρόσφατο αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, να στρέφεσαι εναντίον των διαιτητών. Θεωρείς ότι η διαιτησία, αυτή τη στιγμή, αποτελεί πρόβλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Οι διαιτητές στην Ελλάδα πρέπει να βελτιωθούν. Και δεν εννοώ ότι το VAR αποτελεί μέρος της λύσης. Το VAR δεν δουλεύει σε καμία χώρα όπως πρέπει. Παρακολουθώ αγώνες ποδοσφαίρου σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και το VAR σταθερά παίρνει λάθος αποφάσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αυτό, από τη στιγμή που έχουν τον χρόνο να δουν τις φάσεις ξανά και ξανά προκειμένου να πάρουν τη σωστή απόφαση. Πώς γίνεται όλοι εμείς να βλέπουμε κάτι και το VAR να βλέπει κάτι διαφορετικό; Όταν ο διαιτητής έχει την δυνατότητα να δει τις φάσεις στο βίντεο, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να παίρνει λάθος αποφάσεις. Εξαιτίας όλων αυτών, έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους διαιτητές.

Μετά από αυτήν σου την εμπειρία στην Ελλάδα στον πάγκο του Ατρόμητου, αισθάνεσαι ότι ομάδες αυτού του επιπέδου δεν μπορούν να κάνουν την έκπληξη ανεξαρτήτως της ποιότητας που διαθέτει το ρόστερ τους, αφού δεν έχουν δύναμη εκτός αγωνιστικών χώρων;

Είναι πάντα δύσκολο για μία ομάδα όπως ο Ατρόμητος να τερματίσει στις πρώτες έξι θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά στα πέντε, στα έξι ή στα επτά χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρελθόν ο Ατρόμητος τα έχει καταφέρει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα