Πανσερραϊκός: Ο Μασαρίποφ μιλάει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Πανσερραϊκός: Ο Μασαρίποφ μιλάει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Γιώργος Ντυμένος
..

bet365

Ο Γιαλολιντίν Μασαρίποφ του Πανσερραϊκού υπήρξε για αρκετούς μήνες συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ και σε ανύποπτη στιγμή «σκιαγράφησε» το προφίλ του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα μπήκε πλέον ο Γιαλολιντίν Μασαρίποφ, καθώς αποτέλεσε το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του Πανσερραϊκού.
Ο 30χρονος ακραίος ήρθε στα τέλη του Σεπτεμβρίου στη χώρα μας, υπέγραψε στα «λιοντάρια» και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να ντεμπουτάρει με τη φανέλα τους και στα εδώ δρώμενα.

Προερχόμενος μάλιστα από τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, καθώς το 2021 υπέγραψε στην Αλ Νασρ και πέρσι ήταν δανεικός στην Σαμπάμπ Αλ Αχλί.

Μεγάλο «κεφάλαιο» για τη χώρα του όπου παλαιότερα κατέκτησε τέσσερις φορές το πρωτάθλημα με την Πακχτάκορ και παράλληλα είναι εν ενεργεία διεθνής (57 συμμετοχές/12 γκολ), ο Μασαρίποφ υπήρξε πρόσφατα και συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο CR7 πήγε τον Γενάρη του 2023 στην Αλ Νασρ και συνυπήρξε μαζί του στο Ριάντ για περίπου έξι μήνες, ενώ οι δυο τους αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε 13 παιχνίδια του club, ορισμένες φορές πλάι-πλάι στο αρχικό του σχήμα.

Εύλογα ο Μασαρίποφ αποτέλεσε πόλο έλξης για τα media της χώρας του, όταν και κλήθηκε να μιλήσει για εκείνον. Ετσι «σκιαγράφησε» το προφίλ του Πορτογάλου σούπερ-σταρ, ενώ εξήγησε και γιατί του έδωσε τη φανέλα με το «7» και εκείνος πήρε το «77».

-«Ολος ο κόσμος ενδιαφέρεται για το πώς είναι στη ζωή του. Μπορώ να σας πω κάποια πράγματα. Από την πρώτη στιγμή επικοινωνούμε μια χαρά, αφού ξέρει πολύ καλά αγγλικά και ισπανικά. Οι περισσότεροι ντόπιοι μιλούν αγγλικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα».

-«Οπου και αν πάει έχει μαζί του ανθρώπους που γνωρίζουν την πόλη και τις συνήθειες, όπως και σωματοφύλακες. Είναι λογικό να παίρνει προφυλάξεις, αφού πρόκειται για έναν πολύ δημοφιλή πρόσωπο».

-«Τον πρώτο καιρό έμενε στο καλύτερο ξενοδοχείο, αλλά αργότερα μετακόμισε σε βίλα. Η δυνατότητα να μην μένεις σε πολυτελή ξενοδοχεία αλλά σε σπίτια παρέχεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας».

-«Ποτέ κανείς μας στην ομάδα δεν συζήτησε για τα χρήματα που παίρνει. Είναι λογικό να έχει τέτοιο κασέ και το αξίζει».

....

«Την πρώτη ημέρα που ήρθε μας μίλησε και μας είπε πως πρέπει να είμαστε ‘οικογένεια’. Μας τόνισε μάλιστα πως ήρθε στην ομάδα με σκοπό να κατακτήσει τρόπαια. Επικοινωνεί με όλους με σεβασμό και χωρίς ίχνος ανωτερότητας. Ετσι τον σεβόμαστε ακόμη περισσότερο. Αποτελεί παράδειγμα για όλους μας».

-«Αλήθεια, μόλις έφτασε στην ομάδα σκέφτηκα πως κανείς μας δεν θα παίζει ‘δυνατά’ εναντίον του στην προπόνηση και θα απολαμβάνει το σχετικό… προνόμιο. Ομως μας αντιμετωπίζει και τον αντιμετωπίζουμε σαν ίσο προς ίσο και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Πάμε πάνω του στις φάσεις όπως σε κάθε άλλον συμπαίκτη μας. Προσεκτικά φυσικά για να μην τραυματιστούμε, αλλά ως εκεί. Δίνουμε το 100% και τον προστατεύουμε όπως τον οποιοδήποτε άλλον».

-«Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια παραμένει το ίδιο πολύ καλή. Μάλιστα μας έκανε καλύτερους όλους. Εχουμε ανάμεσά μας έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, τον παρατηρούμε πως ενεργεί και αρχίσαμε να βλέπουμε ακόμη πιο επαγγελματικά πολλά ζητήματα».

-«Οταν ήρθε άρχισαν να υπάρχουν φήμες για εμένα ότι θα φύγω. Ηταν όλα ψέματα. Μόλις υπήρξαν τα πρώτα δημοσιεύματα πως μπορεί να αποκτηθεί με ρωτούσαν συνεχώς: ‘Θα του δώσεις το 7;’. Πώς γίνεται να μην του το δώσω; Φυσικά και θα το πάρει Αυτοί οι παίκτες αξίζουν τον σεβασμό μας. Μόλις υπέγραψε πολλοί υπέθεσαν πως θα φύγω, αλλά εγώ απλά του έδωσα τον αριθμό στη φανέλα μου. Αλλαξα νούμερο, τίποτε άλλο. Ο τύπος είναι ο ένας από τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Τι άλλο να πούμε παραπάνω;».

-«Ευρύτερα γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά ψέματα και υπερβολές. Π.χ. ότι ο προπονητής θα του πηγαίνει πρωινό στο κρεβάτι. Ο κόουτς (σ.σ. τότε ήταν ο Ρούντι Γκαρσία, νυν της Νάπολι) μιλά σε εκείνον όπως σε όλους μας».

-«Γρήγορα έγινε αρχηγός. Θα ήταν περίεργο να μη συμβεί αυτό. Ο μέχρι τότε αρχηγός μας του έδωσε το περιβραχιόνιο, από μόνος του. Κανείς δεν του το είπε. Αλλά ήταν λογικό να πράξει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα